USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто заробляє на потребах волинських солдат?

18 Серпня 2014 17:26
Питання координації забезпечення волинських військових лежить здебільшого на плечах волонтерів. Бо вони доставляють провізію, амуніцію безпосереднього солдатам на блок-пости. А ось до централізованого забезпечення є чимало зауважень.

Про це стало відомо 18 серпня під час зустрічі Луцького міського голови з військовими, які перебувають на лікуванні, або у відпустці в Луцьку.

Зокрема, солдат Андрій Мудрик розповідає, що ті продукти, забезпечення, які надходять до офіцерів, часто до рядового складу не доходять.

«Те, що приходить на «общак», до солдат не доходить», - каже він.

Був випадок, розповіли учасники зустрічі, коли один із військовослужбовців передавав назад, у тил, продукти, які надійшли від волонтерів у зону АТО. А вже на місці ще одна жінка продавала на ринку ці консерви.

Розповідають військові, що часто до них приходять і бронежилети низької якості. Часто вони не витримують постріли з калібру 5.45. «Виходить, заробляють на наших життях», - каже військовий Михайло Дацюк.

Особливо складно, кажуть солдати, завезти харчі на передову – в ті точки, де найінтенсивніше ведуться бої. Та, незважаючи на все, це таки вдається зробити.

Батьки мобілізованих, які за ці кілька місяців стали активними волонтерами, розповідають історію, як вдалося доправити передачі на Савур-Могилу, яку військові зайняли з величезними зусиллями і втратами.

«І туди доставляють. У нас один боєць кілька днів ховався від обстрілів в окопах, бо не можна було туди добратися. Але йому вдалося вихопити момент, коли було затишшя, і разом з караваном, який туди їхав, він передав це хлопцям», - розповідає Ярослав Мудрик.

До слова – сам він не один десяток років віддав, перебуваючи на службі в ЗСУ. Був і заступником військового комісара. Зізнається, що сина Андрія міг «відмазати» одним дзвінком та цього не зробив. Нині його син приїхав додому. А там йому довелося геть несолодко – хлопець зі своїми побратимами з боєм вирвався з оточення на своєму танку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дончанин Показати IP 18 Серпня 2014 18:43
коментар було видалено
хто замовник Показати IP 18 Серпня 2014 22:01
"А вже на місці ще одна жінка продавала на ринку ці консерви". А по якопу признаку взнали, що це саме ті консерви, які військовослужбовець передава назад у тил? А що то за ідентифікуюча ознака "військовослужбовець" та "одна жінка" - називайте прізвище, імя, місце і т.д. Не знаєте, то немає чого і триндіти! В 1941 за таку статейку як мінімум відправили б самого туди, де так "легко" дістаються консерви, які можна продати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus