USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі воїни, які повернулися з «пекла»

18 Серпня 2014 15:51
Вони приїхали з війни додому і не приховують, що повернуться туди знову. Про те, що відбувається на передовій, мужні чоловіки розповідають з сумом в очах.

Військовослужбовці, які приїхали до Луцька у відпустку та на лікування, зустрілися з Луцьким міським головою сьогодні, 18 серпня.

«Слово «герої» ми раніше казали, та, можливо, й не розуміли сенсу цього слова. А сьогодні такі як ви – герої. Люди, які боронять незалежність, суверенітет нашої держави, ті, хто захищає честь нашої держави», - зазначив міський голова Микола Романюк.

Кожен із них наголошує, що на Сході – війна, відверта агресія.

Військовослужбовець Михайло Дацюк приїхав у короткотермінову відпустку. І не заперечує, що після відпустки повернеться назад.

«Їдучи сюди я думав як донести людям, що там війна. За одного нашого, ми кладемо їх більше. Ми не воїни, ми мирні люди, ми стали солдатами. Нам відступати нікуди. В них російське озброєння, набагато краще, та хлопці налаштовані рішуче. Там війна. Ціною наших життів – мир по всій Україні», - зазначив він.

Хлопці розповідають, що артилерія розстрілює надзвичайно точно, а коригувальники вогню – дуже навчені люди. Вони воюють в надскладних умовах, розповідає боєць «Айдару».

«Артилеристи працюють по карті 1982 року. Як на мене, то це - зрада. Нас двічі наздоганяли «Гради». Ми не могли дізнатися, як, а виявилося, що нас вичислили за GPS- послугами. У госпіталі людей з кульовими пораненями одиниці. В основному – осколкові. Людей просто підставляють під розстріл. Я вважаю, що хлопців зраджують», - каже Роман Луцюк.


Він пояснює, що місцеві їх зустрічають зі сльозами на очах і просять якнайшвидше закінчити цю війну.

Хлопці додають, що на подібні зустрічі варто запрошувати військове керівництво. Бо влада – є влада, а військова справа – це військова справа. Бо до багатьох командирів є багато питань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
НОНА Показати IP 18 Серпня 2014 21:17
Хто пройшов пекло війни,той зовсім по іншому сприймає мирне життя, в того дуже загострене відчуття справедливості. Але тим хлопцям, що зараз воюють на Сході треба готуватися до бюрократичних випробувань, коли завершиться війна і державний чиновник заявить йому в обличчя, що він його на війну не посилав. І доді не один колишній солдат з почуттям великої справедливості буде бити пику державному бюрократу і пояснювати, що таке патріотизм.
Романіді Показати IP 18 Серпня 2014 23:23
Це не Афган, бити не буде , буде по іншому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus