USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що найбільше лякає тих, хто повертається зі Сходу

9 Вересня 2014 08:40
Лякає не те, що свистіли кулі, вибухали снаряди, смерть друзів була поряд. Лякає те, що я не знаю, що з моїм підрозділом. Ось так розкидало. Я не знаю, що з хлопцями. Ось це найбільше хвилює, - до Дніпропетровська привезли 15 звільнених з полону українських військових. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Шестеро представляють 40-й батальйон територіальної оборони, семеро – 51-шу бригаду, по одному з 93-ю та спецпідрозділ "Світязь".

Зустрічали бійців сльозами радості.

"Ми не знали, де він, що він. Лише відчували, що він живий. Надія була", - кажуть рідні Михайла Шматченка, про долю якого не було відомостей протягом десяти днів.

Стомлені та виснажені, вони провели у неволі більше тижня. Двоє з них – поранені.

"Не подавали вигляду, що переживаємо. Трималися купи. Зараз у мене просто ейфорія. Я не вірю, що приїхав сюди, в цивілізацію", - каже звільнений із полону Артем Олімпіюк.

Про їхнє повернення додому домовився Центр звільнення полонених, створений у Дніпропетровську. Це не був обмін – бранців відпустили просто так. Єдина умова бойовиків – ці полонені не мають повертатися на Донеччину.

"Це звільнення не було в рамках мінських домовленостей. Це ті домовленості, які ми вже напрацювали з донецькою стороною", - розповів керівник Центру звільнення полонених Володимир Рубан.

Група виїздила за трьома полоненими, але вже на місці вдалося вмовити бойовиків звільнити більше людей.

Звільнених бранців доправили до військового шпиталю на обстеження. Під оплески.

Медики кажуть, що всі колишні полонені потребують передусім психологічної підтримки. Військові натомість зізнаються: більше переживають не за себе – за побратимів, чия доля невідома.

"Лякає не те, що свистіли кулі, вибухали снаряди, смерть друзів була поряд. Лякає те, що я не знаю, що з моїм підрозділом. Ось так розкидало. Я не знаю, що з хлопцями. Ось це найбільше хвилює", - зізнався звільнений із полону Михайло Маляревський - працівник роти патрульної служби особливого призначення "Світязь" УМВС. Нагадаємо, раніше він був у списках зниклих.

Згідно з даними Центру звільнення полонених, у Донецьку ще залишаються в заручниках понад 600 українських бійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus