USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90
Тарас Чурило : Уряд розпочав «реформу» медицини на Волині
Уряд вирішив, що українці занадто багато хворіють, і ще більше скоротив витрати на охорону здоров'я ...

Тут же знайшлися «фахівці», які заявили, що це черговий крок до Європи, оскільки в Україні дуже багато лікарів і койко-місць в лікарнях, більше, ніж в середньому по ЄС. Ось скоротимо їх - і доведемо свої показники медицини до європейських! І адже знаходяться люди, які вірять в цю відверту дурість, як і в те, що підвищення комунальних тарифів теж наближає українців до світлого європейського майбутнього.

Насправді те, що анонсується як реформа і пропагується як «оптимізація» і доведення до «європейських стандартів», є черговим урізанням фінансування медицини, через що і доводиться економити і скорочувати, намагаючись приховати це за більш-менш пристойними гаслами. Виходить це погано, тому що охорона здоров'я України переживає зараз таку ж жахливу кризу, як і все інше. За два з гаком роки бюджетні витрати на неї скоротилися більш ніж втричі, якщо вважати їх не в падаючої гривні, а у твердій валюті.

І ось волиняни мають вже перші результати «реформи»…

Держава недофінансувала медицину Волинської області майже на 44 мільйони гривень, тому в області вирішили економити кошти на профільних вакансіях та переводити працівників на неповний робочий день.

Про ситуацію у медицині Волині йшлося на виробничій нараді у Волинській обласній раді.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, розповів, що на 2016 рік на регіон передбачено 1 мільярд 118 мільйонів 899 тисяч гривень медичної субвенції. Це на 43 мільйони 522 тисячі гривень менше, ніж у 2015 році. Із місцевих бюджетів додатково виділено 68 мільйонів 306 тисяч.

Керівникам лікувально-профілактичних закладів області наказали призупинити виплати необов’язкового характеру, оптимізувати фінансові ресурси, скоротити вакантні посади, перевести працівників на неповний робочий день і провести енергозберігаючі заходи.

За цим всім стоїть справжня трагедія української бюджетної медицини, адже в спробах заощадити мізерне фінансування на тлі зростаючих в рази витрат скорочують не тільки число ліжок. Урізують зарплату лікарям, яка і без того залишилася на рівні 2013 року (2500-3500 гривень), а тепер з неї прибирають надбавки і доплати. Але цього уряду здалося мало, і воно вирішило підвищити трудовий стаж лікарів для виходу на пенсію до 30 років. А то, бачте, деякі лікарі, отримуючи пенсію, продовжують працювати, «об'їдаючи» державу! Те, що це вимушений крок багатьох українців, яким пенсії в 1200-1500 гривень просто не вистачає на виживання, нашим міністрам-мільйонерам просто не зрозуміти.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Європа втомилася чекати, допоки Генеральна прокуратура України нарешті надасть конкретні докази провини діячів режиму Януковича. Більшість з яких знаходяться під…
Якщо ми сьогодні говоримо про ефективність Волинської обласної ради, то мабуть варто порівняти її із попереднім скликанням.
Громада м. Луцьк прикро здивована управлінськими рішеннями наших чиновників і призначенням на одну з провідних посад у фінансовій сфері Державного…
Коментарів: 1
не лікар( Показати IP 3 Червня 2016 21:49
От сволочі... лікар за 2000-3000 грн має відповідати за життя своїх пацієнтів, і то -ще години заберуть, щоб ще менш отримували, ургенство не заплалтять-нехай і так ніч відпахають, та ще й незадоволені пацієнти по всій лікарні наклепи зроблять-самі хабар нещасний дадуть-самі й об...уть ..... А от наша судова система, наші вельмишановні судді, за новими законами будуть отримувати в місяць до 150 000грн. Це є нормально, бо вони бідні і нещасні-нехай заробляють і хабарів не беруть. Владо! вони ще більше ніг під собою не будуть чути!!! що ви робите з освітою і медициною??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus