USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Оксана Ярош: Обережно – Вас «люблять»!
Нещодавно ознайомилась з творчістю Юрія Іздрика та його збіркою «Таке». Мені надзвичайно сподобалась одна з його історій (видно щось зачепило):
«Один археолог довго був в Африці і після відрядження привіз собі додому ігуану. Ігуани - переконували його туземці, мовляв, нічим не гірші собак чи котів, а за багатьма параметрами навіть кращі: полюють на домашніх комах, не галасують березневими ночами і надвір просяться не часто. Та, незважаючи на ці чесноти, імпортована рептилія в перший же день повелася вкрай неадекватно і вкусила археолога за палець.
Археолог не надав цьому інциденту ваги, однак палець посинів, розпух, загноївся і втратив функціональність. Ба більше - з кожним днем йому (пальцеві) робилося все гірше. Треба було йти до лікаря. Щопоравда, ігуана, немов відчуваючи докори сумління, почала всюди супроводжувати нашого археолога, попросту ходити за ним навзирці: він на балкон- вона на балкон, він в туалет- вона за ним. Постраждалого це неабияк розчулило, він вирішив, що африканські колеги мали рацію: ця холоднокровна істота чутливіша за багатьох людиноподібних.
Саме про це, у першу чергу, він і розповів терапевтові, виправдовуючи занедбаний стан пальця. Лікар іронічно посміхнувся, увів пацієнтові антидот і пояснив, що цей різновид ігуан належить до слабкоотруйних рептилій, чий укус не призводить до миттєвої смерті, однак організм жертви починає поволі розкладатися, а помирає жертва щойно досягнувши стадії, коли стане легкостравною для ігуани. Ігуана ж ходить за нею навзирці, аби здобич, бува, не втекла, аби харч не потрапив у пащу якомусь іншому хижакові».

Будьте обережні: уважність, турботливість і постійне заглядання у вічі - це не завжди любов!

P.S. Збірка Юрія Іздрика “Таке” стала переможцем конкурсу «Книга року Бі-Бі-Сі, 2009». Про це оголошено під час фінальної церемонії, яку цього року в Києві провела Британська Рада. Премію письменникові вручив Надзвичайний та Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні пан Лі Тернер.

І ще...Сьогодні все частіше стало чути, що немає ні українських письменників - і нема що читати, ні якісних українських виконавців – і нема що слухати...
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Один мій знайомий повідав історію про рейтинг українських моряків у світових роботодавців. Виявляється, вітчизняні моряки зовсім непопулярні у капітанів суден.…
Досить часто моя робота заносить мене в Крим. Що не може не радувати, оскільки тренінг, нарада або конференція в Криму…
У Луцьку знайшлось три таксистки, які поділились досвідом життя та розповіли, що спонукало їх до такої, здавалось би, небезпечної та…
Коментарів: 4
Рішучий Показати IP 8 Травня 2010 20:09
Хвороба української інтелігенції - інтелігентність. Нас вкусила ігуана-москва і ходить по п`ятах, аби переварити, як тільки почнемо розкладатися, а ми, українська інтелігенція, зачаруємо її та увесь світ мелодикою своєї мови, коли волатимемо: "Ой не гвалтуйте! Ой лишенько"!, а потім мелодійно заспіваємо, чим ще дужче світ зачаруємо, а потім - гопака затанцюємо перед москалем...і вибудовуватимемо інтелектуальні порівняння, гіперболи та метафори... Мені здається, замість цього усього, мусимо сміливо сказати:" Сунишся, москалику, на рідну землю, гидото кирзова, я тобі ніжно щелепу рученьками вирву, портянками твоїми пельку заткну, і обережно так обушком під гузно підштовхну до потягу "Ковель-Москва", а не втрапиш - обушок повернеться гострою сокиркою і вести небуде кого у потязі. Отака лірика - гідна українця. Оксано Богданівно, що викладатимете за рік другий у ВНУ - Історію політичних реалій неісторичної нації - українців, що позбулися власної держави через власну дурість? Невже ви не бачите, що у нас немає часу, державний механізм з отрутою і нас невдовзі переварять, якщо займатимемося гіперболами, порівнаннями, і ямбами з хореями, не про це писати треба...
seal Показати IP 9 Травня 2010 12:35
Про "велику любов" до України і всього українського свідчить черговий законопроект, який був зареєстрований у Верховній Раді депутатом від ПР Оленою Бондаренко. А саме про те, щоб прибрати 50% квоту для українських виконавців у радіопросторі. Причини такого законопроекту - вбивчі: мовляв, немає якісних українських виконавців для того, щоб заповнити ефір. Дозволю собі не погодитись з п.Оленою. У нас чимало чудової української музики на будь-який смак. Невже Філіп Кіркоров кращий від Назарія Яремчука чи Тараса Петриненка? Особисто я з більшим задоволенням слухаю наші "Океан Ельзи", "Гайдамаки", "Другу Ріку", "Тартак", "Ламу" та інших подібних виконавців. З кожним роком все більше проводиться різноманітних, саме українських музичних фестивалів, а для ПР, бачте, не вистачає української музики! Відповідну реакцію небайдужих на подібні заяви можна подивитись тут http://vimeo.com/11395971
Теплокровний Показати IP 9 Травня 2010 16:00
Пора вже тих клятих "холоднокровних ігуан" гнати чим подалі від себе! А то, щось останнім часом зовсім знахабніли! Так і дивляться щоб від вас ще потягнути. Капець якийсь.
СУПЕР!!!! Показати IP 11 Травня 2010 02:22
Я теж хочу почитати таке! І щоб дітям на ніч, замість казочки...Досвід, знаєте...-)) А щодо політики, то ми все говоримо поза очі, розводимо банькуваті очі і ... мовчимо в очі.Бо ми - горда нація.Нам до діпи Москаляція!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus