USD 39.76 40.10
  • USD 39.76 40.10
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.85 10.00
Оксана Ярош: Дещо про українську ментальність
Один мій знайомий повідав історію про рейтинг українських моряків у світових роботодавців. Виявляється, вітчизняні моряки зовсім непопулярні у капітанів суден. Найпопулярніші – філіпінці, далі представники азіатів. Роз’яснення таке... Коли філіпінському моряку ставлять завдання: принести те-то, звідти, туди і за скільки-то часу, то він чітко і одразу виконує це завдання.
Коли українському дають доручення, то він ставить ряд уточнюючих запитань: «А чого я?», «А чого туди?», «А чому сюдою-тудою?» і тд тп....Ментальність у нас ніби-то така. Все піддавати сумніву, завжди привносити своє розуміння будь-якому процесові, до всього ставитися суб’єктивно і творчо.
Корабель – це чітка ієрархія і дисципліна. Капітан не заводить дружбу з офіцерами, офіцери з матросами, бо особисті приятельські зв’язки, буцімто, не дадуть можливості чітко і одразу виконувати команди.
Я проти того, щоб переносити капітано-матроський уклад на всі сфери нашого життя. Але те, що ми не завжди нормативно-виконавські, це у нас не відняти. Хіба ні?
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Досить часто моя робота заносить мене в Крим. Що не може не радувати, оскільки тренінг, нарада або конференція в Криму…
Нещодавно ознайомилась з творчістю Юрія Іздрика та його збіркою «Таке». Мені надзвичайно сподобалась одна з його історій (видно щось зачепило):…
Яскраву, різку, гостру та колючу комедію обіцяють показати лучанам 24 лютого у Палаці культури Луцька.
Коментарів: 8
VSC Показати IP 16 Квітня 2010 17:08
Да, а что собственно нужно обсуждать? Кто-то против? Не вижу.
маруся Показати IP 16 Квітня 2010 17:21
а про що ви?ніхто сюди корабельний устав не припне.оксано, а про саме ві кажете?Тут стільки тем!!!не розберешся...
Сковорода Показати IP 16 Квітня 2010 17:38
В нас щось на парах схоже виходить))) "А чого я піду відповідати"?...
Знаючий Показати IP 16 Квітня 2010 19:12
І не тільки у вас на парах, а це взагалі загальностудентська тенденція. Хоча є окремі групи, де одразу хоч список складай, бо поб'ються - так рвуться виступити
Savur Показати IP 16 Квітня 2010 19:21
Оксана Богданівна, абсолютно з Вами згідний. Набридло слухати коли українські політики один поперед одного розказують, що наш талановитий, мудрий та працелюбний народ заслуговує на краже життя і владу. Як на мене то думаючі люди повинні визнати, українці вже давно не мудрий і тим більше не працелюбний народ, приклад з моряками можна застосувати до наших робітників усіх професій. Ситуація з центрами зайнятості яскравий приклад реальності, людям краще стояти на біржі і отримувати мінімалку ніж працювати і отримувати більше. Наша влада деградувала наша народ. Мудрі керівники це ті які перестануть «залюблювати» народ а почнуть як справжні лідери вести, вчити, виховувати. (звичайно є і мудрі люди однак вони нажаль не біля керма).
Сашуля до Savur Показати IP 22 Квітня 2010 22:17
Savur Не треба все скидати на владу, кожна людина сама обирає свій шлях. Які ми така і влада, і, напевно треба починати з себе в першу чергу.
так Показати IP 17 Квітня 2010 14:15
тому філіпінці і лишаються практично туземцями, а у нас думай, не поспішай виконувати наказ, можливо його відмінять)))
Сашуля Показати IP 22 Квітня 2010 22:14
тому і не вигрібаємось з ями бідності,байдужості та липової цивілізованості.... Дійсно а чого ми?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus