USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90
Вероніка Романович: Але щось все ж таки в нашій країні змінилось
Але щось все ж таки в нашій країні змінилось

Зайдіть в будь-яку владну контору і запитайте будь-якого чиновника, якого застанете на робочому місці – він за чи проти європейського майбутнього України? Так! Відповість він піднесено, «конєчно»! «Хіба ми не понімаємо, що без Європи Україна не виживе» - додасть чиновник чи навіть депутат, який у той час щось обговорював з цим чиновником. Далі можна запитати – а що він конкретного зробив для руху України, чи навіть окремої області, чи району, чи міста, чи села, до цієї Європи? «Ну»… - скаже чиновник, «це не ми, це вони в Києві рішають, що робити, а ми виконавці». І ось з цього місця і можна почати розмову. Розмову про те, що залежить від Києва, а що від місцевих та розмову про те, хто хоче в Європу, а кому кортить лишитись в минулому.

Почнемо про Київ, тобто про столицю, про Президента, Верховну Раду та Арсенія Петровича. Усі троє щоразу заявляють, що не зрадять курсу на Захід, і дещо з цього приводу роблять: приймають антисоціалістичні і антикорупційні закони, підтримують дипломатичні добросусідські зв’язки з ЄС, США. Іншими словами, щось роблять на загальнодержавному рівні. Чому «щось», бо, якщо вірити ЗМІ, то і в адміністрації Президента, і у Верховній Раді, навколо Арсенія Петровича, поряд з нормальними людьми, не бракує таких, хто реформи хоче пристосувати до своїх інтересів й таких, хто всіляко намагається звести реформи на посміховисько.

Шкода, що журналісти майже всі зазначені негативи пояснюють агентурним втручанням Путіна і пропускають те, що в нашій, колишній УРСР є немало таких, до яких Путіну ще далеко. Це твердження можна підняти на глум, якщо забути про те, що Україна маючи колосальні природні і трудові ресурси, залишається найбіднішою країною в Європі, якщо нас у 1991 році було 50 мільйонів, а тепер невідомо чи є цих 45 млн. Перепису населення вже давно не було.

Що робиться? А робиться те, як в шкільній задачці – з басейну, за назвою – Україна, витікає в рази більше, аніж заливається. І завдяки кому? А завдяки політикам і чиновникам, які вперто підтримують таку систему державного, місцевого, економічного, соціального, культурного управляння, за якої витікає швидше, аніж заливається.

Навіть за часів СРСР-КПРС-КДБ Україну не наблизили так до споконвічних напівголодних районів російського нечорнозем’я, як це зробили за 25 років незалежності.

За ці 25 років в Україні виросло нове покоління чиновників, які від чиновників радянської доби відрізняються тим, що володіють ще меншими за тих знаннями, але є досконалішими в обкраданні свого народу та задурюванні тих, чиїм коштом живуть.

Навожу приклад. В одній області України є типовий департамент, який займається обласним сільським господарством. Колись ця контора була на рівні управління обласної держадміністрації, але в міру вмирання в області сільського господарства, пішла на пониження – до рівня департаменту. Департамент у вільний від своїх справ час, виконуючи завдання зверху, розробляє комплексну програму розвитку сільського господарства до 2020 року.

Розробляє, як завжди, аби як, тобто не вивчивши базові документи, які визначають економічну і політичну стратегію України. З приводу цього отримують зауваження, які вказують на те, що, крім іншого, проект програми, є проектом програми проїдання і розтринькування бюджетних коштів, а не програмою розвитку сільського господарства. Така критика справляє на авторів негативне враження і вони, замість того, щоб або дати аргументовану відповідь, або подискутувати з опонентом, вводять в оману фермерів, і їхніми голосами заявляють, що їхня програма є класною.

Але щось все ж таки в нашій країні змінилось на краще – Постійна депутатська комісія з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин обласної ради не зовсім повірила фермерам і прийняла рішення, згідно з яким зобов’язала департамент провести громадські слухання та розробити принципово нову програму розвитку сільського господарства в області.

Тобто можна сподіватись, що нова, несоціалістична програма, яку пропонують критики програми департаменту, перш за все, стосуватиметься суттєвого покращення життя людей в селі. Люди повинні мати роботу в себе вдома, а не тинятись по заробітках. Робота повинна приносити доходи, яких вистачатиме на повноцінне харчування, одяг, житло, освіту, медичне обслуговування, відпочинок. За якісними показниками село має жити краще, аніж промислові міста. І це не вигадка, не фантазія – багато що з цього ми маємо можливість побачити за Бугом.

Чим українці гірші? Та тільки тим, що терплять отаких чиновників та ще їм вірять.

Джерело: http://4vlada.com/blogs/1204/47110

http://agrovolyn.com/news.php?id=939

http://www.volynnews.com/news/economics/fermery-volyni-proty-prohramy-rozvytku-apk-oblasti/

http://volynrada.gov.ua/news/vidbulos-zasidannya-postiinoyi-komisiyi-oblasnoyi-radi-shcho-opikuyetsya-silskim-gospodarstvom
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Людина з позивним «Малиш» – С. Андрій Андрійович чимало років прожив на Волині. Його батько, генерал радянської армії, родом з…
Силами громадських активістів наприкінці минулого та на початку нового 2015 року до зони АТО було відправлено чергову гуманітарну допомогу. Новорічні…
7 вересня 2015 року, об 10:30 Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна» м. Київ, вул. Рейтерська, 8/5а Прокуратура є єдиною державною структурою, яка…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus