USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87
Запитай юриста
[4 Травня 2016 14:13] Rich: Скажіть, будь ласка, чи правомірно виконавчий орган місцевої ради, (який зараз прописує та виписує осіб) виписав осіб з квартири без їхньої згоди, оскільки цю квартиру купив новий хазаїн та прийшов до виконавчого органу і подав заяву про виписку тих осіб і при цьому не попереджав про таку дію?

Чи можна притягнути до відповідальності цей виконавчий орган і яким законним шляхом виписати тих осіб, оскільки власник квартири змінився і правочин у нотаріуса (купівлі-продажу) дивом пройшов з прописаними особами?

Буду вдячна за відповідь!
Відповідь юриста:
Обмежень щодо відчуження житла, у яких зареєстроване чиєсь місце проживання, не існує. І тому такий правочин правомірний, оскільки реєстрація місця проживання не обмежує майнових прав власника житла щодо можливості розпорядження ним на свій розсуд.

За описаних обставин скасування реєстрації місця проживання відбулось цілком законно, у відповідності до Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів, затвердженого Наказом МВС України 22.11.2012 № 1077.

Так, абзацем 9 пункту 3.1. Порядку передбачено, що зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється зокрема на підставі документів, які свідчать про припинення підстав на право користування житловим приміщенням (закінчення строку дії договору оренди, найму, піднайму житлового приміщення, строку навчання в навчальному закладі (у разі реєстрації місця проживання в гуртожитку навчального закладу на час навчання), відчуження житла та інших визначених законодавством документів). При цьому зняття з реєстрації на підставах, визначених в абзацах вісім та дев’ять пункту 3.1 цього розділу, здійснюється за клопотанням уповноваженої особи закладу/установи або за заявою власника/наймача житла або їх законних представників.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus