USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Благоустроєм Луцька і далі займатиметься бізнес

14 Листопада 2011 15:56
До благоустрою Луцька наступного року знову залучатимуть бізнесменів.

Про це під час прес-конференції з нагоди річниці перебування на посаді розповів міський голова Микола Романюк.

Звітуючи про заходи з благоустрою, посадовець зауважив, що одним із пріоритетів було освітлення міста. Так, впродовж року за державні кошти встановлено майже 3 сотні світлоточок. На це витратили більше 1 мільйона 400 тисяч гривень. За фінансового сприяння бізнесменів і підприємств освітлення з’явилося на вулицях Боженка і Лесі Українки, а також центральна алея парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Зі слів Миколи Романюка, до кінця року освітленими мають бути всі зупинки транспорту.

Крім освітлення, волинські бізнесмени профінансували також встановлення лавочок у центральному парку, розчистку меліоративних каналів та набережної зони річки Стир біля готелю «Світязь», - зауважив міський голова.

А за кошти благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» встановили сучасні вуличні тренажери в гімназії № 18.

Міський голова додав, що наступного року за сприяння бізнесменів у Луцьку можуть з’явитися велодоріжки.

Микола Романюк також нагадав, що віднедавна скверами, парками та іншими зеленими зонами обласного центру опікується спеціальне комунальне підприємство. Основні його функції - інвентаризація та встановлення меж зелених зон міста.

Посадовець також наголосив, що в межах заходів з благоустрою в 2011-ому за державні кошти придбано 130 сміттєвих контейнерів єврозразку. До кінця року заплановано замінити на нові контейнери в усіх навчальних закладах міста.

Крім того, посадовець зауважив, що поки усе сміття вивозитиметься з Луцька на полігон у Брищі. Про будівництво сміттєспалювального заводу мова поки не йде.

«Як з гачка зривається риба – так з цим заводом. Останній проект знов загальмував, бо хто не приходить із пропозицією, пропонує підвищити тариф на вивезення сміття. Інвестори просто прораховують, що вони з проекту будуть мати і тому вимоги їхні високі…Може зупинитися на сміттєсортувальних цехах. Це як частинка такого заводу», - сказав він.

Серед заходів з благоустрою Микола Романюк також виокремив відновлення Київського майдану, мощення бруківкою територію колишньої Луцької тюрми і Театрального майдану.

На запитання журналістів, як трапилося, що бруківка на Театральному майдані виявилася неякісною, міський голова відповів: «Дійсно частина бруківки була десь не вистояна. Але потім з’ясували, що бруківка була вибрана неправильної форми. А потім ще КаМАЗи з піскм по ній їздили».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
бізнес Показати IP 14 Листопада 2011 19:32
Обовязок бізнесу є платити податки, а не благодійністю по вказівці чиновника. РЕКЕТ ПРОЦВІТАЄ
kotyk Показати IP 14 Листопада 2011 20:47
"можуть з’явитися велодоріжки" - як же хочеться таке дочекатися! "мощення бруківкою територію колишньої Луцької тюрми" - шкода, що цей об'єкт названий так. ця пам'ятка вимагає суттєвого відновлення і відкриття для громадськості як об'єкт культурної спадщини.
тати Показати IP 14 Листопада 2011 22:44
велодорожки - я уже велосипед купила за 300э

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus