USD 40.55 40.85
  • USD 40.55 40.85
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

Хакери зламали захист «Київстар» через обліковий запис працівника, – президент компанії

14 Грудня 2023 09:33
Президент компанії «Київстар» Олександр Комаров заявив, що російські хакери змогли пробити кіберзахист оператора через скомпрометований обліковий запис одного з працівників.

Про це Комаров заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає коресмпондент Укрінформу.

«Потрібно визнати, що ця атака пробила наш захист. Це сталося, оскільки було скомпрометовано обліковий запис одного зі співробітників. Ворог зміг потрапити всередину інфраструктури компанії. Щодо цього ведеться слідство», – сказав президент компанії.

Водночас він зауважив, що в будь-якій організації можуть бути люди, які «умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі, тому що добре працює соціальний інжиніринг».

Він запевнив, що компанія використовувала для захисту від кіберзагроз найсучасніші технології. За словами керівника, від початку повномасштабного вторгнення Київстар відбив близько 500 кібератак.

Нагадаємо, вранці 12 грудня користувачі масово заявили про масштабний збій у роботі оператора зв’язку «Київстар». Причиною збою стала хакерська атака. Відповідальність за неї взяли на себе росіяни.

Станом на 18.00 13 грудня спеціалісти телекомоператора розпочали включення голосового зв`язку по всій Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
HDR Показати IP 14 Грудня 2023 12:24
Що ж це за обліковий запис такий, головного адміна? Навіть якщо так права мали бути обмежені, і підозріла активність відслідковуватись
Анонім до HDR Показати IP 14 Грудня 2023 16:19
Так гроші потрібно і на розвиток витрачати, п не тільки на премії собі хорошим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus