USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Людей затиснуло в автівках: водій, який під Луцьком вчинив масштабну ДТП з 5 потерпілими, відбувся штрафом

27 Березня 2024 23:08
51 тисяча гривень штрафу та три роки без водійського посвідчення – таке покарання отримав винуватець масштабної ДТП під Луцьком, в якій постраждало п’ятеро осіб. Людей з автомобілів визволяли рятувальники.

Вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

ДТП трапилася 6 серпня 2022 року в Струмівці на трасі «Устилуг-Луцьк-Рівне». Водій Dacia Logan Богдан С. їхав у сторону Рівного. Плануючи розвернутися в сторону Луцька, він не переконався у безпечності цього маневру та виїхав на ліву смугу. У цей час нею у попутному напрямку їхав Mercedes-Benz C200. Таким чином Богдан С. допустив зіткнення лівою боковою частиною свого автомобіля із передньою частиною Mercedes.

У результаті ДТП три пасажири Dacia та два пасажири Mercedes отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
Богдан С. у суді вину визнав частково. Він пригадав, що у день ДТП прийняв замовлення у додатку Bolt від ЦУМУ до Струмівки. Під час руху з пасажирами по трасі в правій крайній полосі додаток VICE почав показувати необхідність зробити поворот вліво, що підтверджували пасажири. Тож він увімкнув показник повороту, переконався у безпечності маневру та повернув вліво. Далі відбулося зіткнення із автомобілем Mercedes, який рухався лівою смугою. Він одразу втратив свідомість та прийшов до тями лише у лікарні.

Обвинувачений наполягав, що у вчиненні ДТП також винен водій Mercedes, бо, на його думку, він перевищив швидкість. Натомість Богдан С. визнав: допустив порушення правил дорожнього руху лише у тому, що в недостатній мірі переконався у безпечності маневру, а також не наполіг на тому, аби усі пасажири його авто пристебнули паски безпеки. Він не визнав позови лікарень та частково визнав позов однієї з потерпілих. Водночас під час судових дебатів зазначив, що щиро розкаюється у вчиненому.

Суд після дослідження доказів та допиту свідків вважав, що вина водія Dacia доведена повністю: «Позиція сторони захисту щодо наявності обопільної вини у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди: обвинуваченого та іншого учасника – водія автомобіля Mercedes-Benz С200 – судом відхиляється. Вказані обставини спростовуються показами свідків, протоколами проведення слідчих експериментів за участю свідків та судовими експертизами».
Зокрема, водій Mercedes розповів, що разом з дружиною та сином рухався в напрямку Рівного на своєму Mercedes. Раптово він побачив автомобіль, який їхав справа від нього та різко почав розворот вліво, внаслідок чого відбулось зіткнення. Зі слів керманича Mercedes, він вийшов з машини та відчинив авто зі сторони, де був син з раною на голові. З авто вийшла і дружина, у неї боліла ключиця. З Dacia також почали виходити пасажири, а водій перебував у непритомному стані. Водій Mercedes ствердив, що Dacia рухався 20-30 метрів перед ним, але під час виконання повороту його водій не увімкнув покажчик повороту.

Потерпілі, які були в автомобілі обвинуваченого, не наполягали на суворій мірі покарання, на відміну від потерпілої пасажирки автомобіля Mercedes.

Зрештою, суд вирішив призначити Богдану С. покарання у виді 51 тисячі гривень штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Також суд стягнув з винуватця ДТП на користь однієї з потерпілих понад 70 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хз Показати IP 28 Березня 2024 08:52
Самий гуманний суд в світі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus