USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Спеціалізувались на канабісі, амфетаміні та субутексі: на Волині викрили злочинне угрупування з наркотиками на мільйон гривень

15 Лютого 2024 10:55
Раніше судимий 48-річний житель м. Ковель організував розповсюдження особливо небезпечних наркотиків та залучив до «бізнесу» шістьох спільників з числа раніше судимих та тих, хто відбуває покарання. Правоохоронці затримали організатора та його спільників.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Злочинна група спеціалізувалась на продажі канабісу, амфетаміну, субутексу та солей «Альфа-PVP».

Частину наркотиків організатор замовляв у постачальників, а наприклад, канабіс, мав вирощувати його 43-річний спільник. Фігурант за допомогою «кустарного обладнання» – засобами підігріву, освітлення, провітрювання та підживлення ґрунту налагодив поетапний процес незаконного посіву, вирощування та збору рослин «коноплі» та подальшого виготовлення особливо небезпечного наркотичного засобу «канабісу».

Інший учасник злочинної групи, працюючи таксистом, здійснював доставку наркотиків клієнтам. Частина заборонених речовин реалізовувалась на території виправної колонії силами двох осіб, які відбувають покарання.

Читати ще: На Волині у двох водіїв виявили наркотики

13 лютого оперативники спільно з колегами-правоохоронцями припинили протиправну діяльність фігурантів. Так, організатора та так званого «таксиста» було затримано під час перевезення наркотиків з м. Івано-Франківськ до Волинської області з метою спроби збуту великої партії психотропу «субутекс». Під час обшуку автомобіля було вилучено 100 блістерів з наркотичним засобом та 20 тисяч гривень.
Загалом під час слідчих заходів було вилучено наркотичних засобів загальною вартістю майже 1 млн грн, чорнові записи та два автомобілі, якими перевозились наркотики.

Читати ще: Жительці Черкащини, яка хотіла пронести наркотики у Маневицьку колонію, повідомили про підозру

Наразі затримано організатора та трьох спільників. Усім фігурантам справи – сімом особам – планується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus