USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

На Волині бунтують селяни

14 Лютого 2012 14:34
У похід на Камінь-Каширський вирушили більше сотні жителів Воєгощі, обурених масовими вирубками у навколишніх лісах, так і не дочекавшись приїзду до себе керівників району.

Про це повідомляє газета Волинь-нова.

У навколишніх лісах біля села Воєгоща Камінь-Каширського району підприємці масово вирізають ліс після того, як місцевий спецлісгосп провів тендери на розробку восьми лісових ділянок. Селяни висловлюють рішучий протест, вимагаючи від влади заборонити тут будь-яку вирубку та залишити ліс лише для них. Створена ініціативна група попросила районних керівників приїхати на зустріч із громадою.

А ситуація тим часом ставала все більш напруженою: воєгощанці не дозволили найманим робітникам забирати із лісу деревину, і щоночі почали її охороняти. Лунали й відверті погрози, мов нехай тільки хто із заїжджих найманців спробує знову почати різати «їхній ліс».

Ігнорування влади


Представники влади на запрошення громади не приїхали, відрядивши до бунтівного села двох працівників Камінь-Каширського спецлісгоспу, аби ті провели з населенням «роз'яснювальну роботу». Спеціалісти довго розповідали на сходах селян, що всі ліси є державними, тендери проводилися з дотриманням букви закону, їх переможцями уже сплачені гроші, виписані лісорубні квитки, а тому самовільно забороняти вирубку ніхто не має права.

При цьому лісничий Сергій Карпук сказав, що призупиняє розробку ділянок, аби ініціативна група змогла ознайомитися з усіма документами, які стосуються тендерів. Але громада вимагала діалогу із владою, а влада ця у село все не їхала. Обурені люди щодня виходили на сходи до сільської ради, телефонували до Луцька, Києва, звернулися й до журналістів.

Воєгощанський сільський голова Микола Левчук розводить руками. Каже, не має права втручатися.

Мешканці села показали журналістам урочище «Куликівщина». Цей ліс, що має територію до п'ятсот гектарів, вони називають своїм годувальником, легенями села. Ще зовсім молодий ліс вирізається вщент.

Де робітники ріжуть дерево, там і залишають гілляки, які гниють, заростають травою та хмизом. І таких ділянок тут є багато. Дорога сюди дуже розбита тракторами та вантажівками. Техніка із деревиною часом навіть не щадить земельні наділи одноосібників.

«На мапі лісівників цей весь ліс значиться як хмиз. Але ніхто не хоче його узаконити, мабуть, для когось це вигідно. Чого б для нас, місцевих жителів, ліс не виписувати, аби могли будуватися молоді сім'ї? Наше село молоде, перспективне, маємо 450 дворів. Втім, всі ділянки тут уже розписані-розбиті. Підприємець Анатолій Бусько із села Брониця нам сказав, що за два роки весь цей ліс «ляже», тобто він його виріже. Якби ж то меблі робили з тієї деревини, а то все йде на палети, які за кордон відправляють. Чого одному дозволяють вирізати ліс сотнями гектарів, а нам, щоб виписати деревину, треба переплачувати? Душа болить від того, що заїжджі люди ліс перетворюють на пустелю, ні грибів, ані ягід не буде. Але найбільш допікає те, що «слуги народу» з району не хочуть з нами зустрітись, не мають навіть бажання вислухати», - , кажуть воєгощанці.

Коли гора не йде до Магомета...

Так і не дочекавшись приїзду керівників району, на третій день цього бунту більше сотні воєгощанців рушили у похід на Камінь-Каширський, який від села на відстані кілометрів восьми, йшли у мороз, їхали.

Люд став на центральній площі міста, а напроти – біля парадного входу адміністративного будинку – вишикувалася міліція. Добрих півгодини селяни мерзли, зігріваючи себе скандуванням, аби до них вийшов голова райдержадміністрації Іван Вовк. Над майданом лунало: «Вовк, виходь до людей!» Були й інші, малоприємні гасла. Селяни хотіли навіть перекрити «чорний» хід, щоб керівник не зміг залишити адміністрацію, не зустрівшись з ними.

Нарешті, вийшов заступник голови адміністрації Валерій Парфелюк, який повідомляє, що уже дана команда призупинити вирубку, а до перевірки залучено відповідні служби. Потім він обіцяє, що голова вийде через півгодини «з прийнятим колегіальним рішенням». Це викликає нову хвилю обурення.

«Завтра приведемо сюди жителів з інших сіл. Тисячі людей прийдуть за ліс постояти», - каже хтось з натовпу.

До речі, на офіційному сайті Камінь-Каширської райдержадміністрації у новинах за цей день можна почитати про наради з оптимізації структури самої адміністрації та недопущення на територію району африканської чуми свиней, а ось про велелюдний протест біля стін влади – ані слова.

Переговори з Вовком

Коли ж до народу вийшов голова РДА Іван Вовк, піднявся сильний галас. Люди засвистіли, загукали, почали скандувати: «Ганьба!». На їдкі репліки із натовпу: «Пишіть заяву на звільнення!» та «Подивіться людям в очі!», Вовк дав «гідну» відсіч.

«Я вам нікому нічого не винен. Я до того не причетний, що на території вашої сільради рубається дві чи три тисячі кубометрів лісу, і пояснював це вашій ініціативній групі. І не зачіпайте ви той ліс, бо будете відповідати. Всіх вас попереджую: не йдіть проти закону», - заявив голова Камінь-Каширської РДА.

Під час продовження переговорів у кабінеті Вовк запропонував: «Раз ви так переживаєте за урочище «Куликівщина», давайте я буду думати, як на рівні закону зробити там державний заказник, щоб туди ногою ніхто ступити не зміг — і ви так само».

Наступного дня у Воєгощі селяни знову зібрали сходи, на які прийшло чоловік триста. Знаючи, що у район приїхав перший заступник голови Верховної Ради України Адам Мартинюк, група жителів села поїхала запросити його на зустріч.

Як не прикро, але Мартинюк того дня мав інші плани і замість Воєгощі у супроводі Івана Вовка поїхав в інше місце. Сільські люди залишилися наодинці зі своєю проблемою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 150
За "підставку" - у відставку! Показати IP 14 Лютого 2012 14:39
Я почую кожного, - гарантував на виборах нинішній Глава Держави Віктор Янукович. Гарантував лише від себе, чи й за чималу кількість намісників-райадміністраторів, яких власноруч привів до влади? Напевно це Президентське слово стосувалося й численної його раті на місцях. І що ми бачимо на ділі? До сходу селян керівники району не приїхали, натомість наславши на людей міліцію. Оце вам розуміння безпосереднього самоврядування "по-вовчому". Право людей на самоуправління, виявляється, є загрозою безпеці районної виконавчої влади, раз вона скерувала до людей свій державний озброєний загін? Далі ще "краще": пройшовши десяток кілометрів сотні людей на 20-градусному морозі ПІВ-ГОДИНИ чекали виходу "в народ" районного керманича. Хоч кликали Вовка через ліс, однак змилосердився з виходом лиш його заступник, «ощаслививши» ходоків крилатою фразою «Давайте не лякайте!». Ось як, виявляється, через ляк-переляк, сприймає районне керівництво народні проблеми і спілкування з цим замерзлим джерелом влади? І що ж... Чекайте ще ПІВ ГОДИНИ на морозі. Поки вийдуть пан Голова! Нарешті вони вийшли на ганок, стали НАД людьми. «Я вам нікому нічого не винен, – промовили статечно. – Я до того не причетний... "Ще й як винен, бо зарплату отримуєш, Вовче, з людських податків. Ще й як причетний, бо пихатість і зарозумілість, нерозумний бюрократизм привели сотню людей з села до центру древнього волинського міста. На народне ВІЧЕ! Вже через це - ВИНЕН і ПРИЧЕТНИЙ! Чому було відразу не запросити людей до приміщення, аби не мерзли. Чого було відразу не зустріти їх ще на підході до Каменя. Це виглядало б, принаймні, що Президент вухами свого посадника Вовка все ж чує українців. Навіть в нашому Поліссі. А коли «вуха» закладені, тоді як?
Вова Показати IP 14 Лютого 2012 14:45
Справа в тому, що цім можновладцям все по-барабану. Кого турбує природа якогось села, вони туди нічого не вклали, а рубати дозволяють. Виникає питання - де совість?
Сілвер до Вова Показати IP 15 Лютого 2012 15:09
Вові. У кожного своя правда і своє розуміння совісті у цих людей, які спричинили дану ситуацію, тобто лише в організаторів, своє розуміння совісті, тиобто її немає. А наслідки на їх совісті.
Romanas Показати IP 14 Лютого 2012 15:04
Як не прикро, але Мартинюк того дня мав інші плани і замість Воєгощі у супроводі Івана Вовка поїхав в інше місце. Сільські люди, про яких можновладці так часто згадують під час виборів, знову залишилися наодинці зі своєю проблемою. А камінь в його город не кидайте, бо це добра людина і багато допомагає поліщукам, хос міг би й цього не робити! Всім не поможеш!!!!
учасник зустрічі з Мартинюком до Romanas Показати IP 14 Лютого 2012 16:45
У цей же день до Мартинюка підійшов житель Каменя-Каширського, в якого перед тим згорів будинок і попросив допомогти. "А чим я тобі допоможу?" - відповів Мартинюк. Добра людина, тільки всім не допоможеш(((
Хатуль Мадан до Romanas Показати IP 14 Лютого 2012 17:26
Памятаю 1990р. коли Мартинюк, інструктор Львівського міському КПУ, верескливо вимагав у тодішнього голови міста Богдана Котика застосувати спецназ проти учасників мітингу на площі Ринок. Пан Богдан зупинив його: - Замовкни істеричко! Завдяки Котику мітинг пройшов толерантно і виважено. А тепер це нещастя сидить у Верховній Раді і навчає нас із вами жити.
Користувач до Romanas Показати IP 15 Лютого 2012 16:32
Люди завжди залишаються зі своїми проблемами, таке життя, якщо хтось буде вирішувати проблеми за нас то вже нежиття, а допомогти в критичних ситуаціях то покли к серця, а цноді рпобота на лекторат, але якщо це врятує комусь життя то і це "во благо".
зaгрeб Показати IP 14 Лютого 2012 15:38
Кaк прeкрaсно что у нaс eсть Адaм Мaртыню.Золотой души чeловeк.Дeнь и ночь о пролeтaриaтe думaeт.))))
учасник зустрічі з Мартинюком до зaгрeб Показати IP 14 Лютого 2012 16:46
отдохнуть ему надо!
хз Показати IP 14 Лютого 2012 15:53
та всі вони вийшли бо тепер ліс красти не можуть, нема чого говорити про барабан, все абсолютно законно, а селяни проспались і галасують. Де ви раніше були і при чому тут Вовк???? Він державні акти на цю землю не видавав. Читайте закон, а не пийте самогон. Де був сільський голова?? Він прекрасно знав чий це ліс. Чому не поставав до відома громаду?? А тепер вони в мороз на Камінь ходять? Якого милого? Ідіть у верховну раду і доказуйте свою правоту! До речі, скільки незаконних пилорам в сільській раді? чого мовчать? На вулиці 21 століття, досить жити в печері, досить вирішувати питання на площах! проспіться і протверезійте!
хз - Ху Зна що... до хз Показати IP 14 Лютого 2012 16:20
До чого тут Вовк? Він є представник держави в районі. Ліси чиї? Державні. Значить і пояснювати, по державному, мав саме Вовк. Треба спитати саме у Вовка скільки незаконних пилорам на території району і чому вони ще діють. А про "печери" - правильно. Навіть дуже. Поки підприємливі хз 21 століття будуть вирізати ліс, то людям залишиться лише копати печери. Бо деревини на хату не наготуєш. Не доступися за продвинутими.
учасник зустрічі з Мартинюком до хз Показати IP 14 Лютого 2012 16:50
А я чув, що там на вирубаних площах поблизу озера Озюрко вже обіцяні земельні ділянки луцьким і київським чиновникам. Поживемо - побачимо. Постскиптум. Якщо голова адміністрації. колишній директор лізгоспу, тут ні до чого, тоді хто до чого? Нащо та влада взагалі? І чому цей Вовк стільки міліції нагнав під адміністрацію, коли люди до нього звернулися? Мабуть, є чого боятися?
Лях до учасник зустрічі з Мартинюком Показати IP 17 Лютого 2012 21:20
Що поганого, закінчилось бухло, пішов купив ка------асно.
Іван. до хз Показати IP 15 Лютого 2012 15:15
Х3. Погоджуюсь. В даний час, я впевнений в своїх словах, влада не знає точно скільки пилорам розпилює ліс в К-Каширському районі, пилорамники радіють своїм прибуткам, той хто вкрав лісу також а всій громаді фіга. Хто винен - лісова охорона.
селюк Показати IP 14 Лютого 2012 16:43
в Коршовці впала водонапірна башта
воєгощанин Показати IP 14 Лютого 2012 16:46
все робиться тверезо і грамотно. Вам не жаль лісу - скоро буде пустеля! Пороспіться ви. На Волині є гарне село, Лісами й полями багате воно. Було в Воєгощі багато ягід і грибів. Все стало зникати із наших лісів. Всього вистачало і все в нас було, Поки не приїхав Віруцький в село. Він став ліс наш охороняти І ділянки відбивати. Пікулям ліс продавав. За верхи людей карав. Мали з лісу, Пікулі, гроші немалі На Європу палєт відправляли І кишені набивали. Та не довго так було, Збунтувалося село. Увірвався всім терпець, Лісокради, вам кінець! Будемо, ми, до останнього стояти! Не дозволимо бандитам ліс наш вирізати. Не дамо легені Воєгоща виривати, А красу природи будемо завжди охороняти!
філолог до воєгощанин Показати IP 14 Лютого 2012 19:00
чекаємо продовження
Іван.Філологу до філолог Показати IP 15 Лютого 2012 15:20
Не дочекаєтесь. Морози відступають а красти ліс треба. Ось і теиа вичерпана.
Мата Харі до Іван.Філологу Показати IP 16 Лютого 2012 16:25
Івану. Видно ще довго стоятимуть морози. Дочекались!
Мата Харі до філолог Показати IP 16 Лютого 2012 16:20
Філологу. Дочекались продовження.
Сергій до воєгощанин Показати IP 14 Лютого 2012 21:17
Хороший віршик. Тільки каламбур получається, якщо хтось думає, що цю акцію організували любителі природи, дерев та пташечок то, шановні користувачі, сильно помиляєтесь. Ця акція організована певною групою осіб і має за мету, знищення самовільними вирубками, того ж самого урочища Куликівщина, Забрищ Перебродів Чернякового та інших. Ці люди ставлять собі за мету довести самовільними рубками ліси до повної деградації, а потім покласти вину на лісоводів. І взагалі серед тієї групи селян , яка була на сході, повагу може викликати позиція лише невеликої групи, які дійсно вболівають за долю Волинського лісу всіма іншими керує лише меркантильний інтерес. Доречі велика частина осіб,які були на сході селян в свій час були притягнуті до адмінвідповідальності саме за самовільні порубки лісу і чогось в той час їх не хвилювало питання збереження, а таких осіб не мало не багато 100 за останні 4 роки. Так, що любити службу охорони лісу у них підстав немає. А стаття Гаврилюка в Волині є поверхневою і розрахована лише на власне красування і не продиктована бажанням вивчити глибину тієї проблеми, яка виникла. Як лісовод, який давно займається вивченням даної проблеми знаю, що причини значно глибші!
Сергію то про вас? до Сергій Показати IP 15 Лютого 2012 10:22
Журналіст Гаврилюк висвітлив явище соціального протесту мешканців села і, так видається, не зовсім адекватну поведінку керівництва району. Де тут красування? Ця стаття не про проблеми лісоведення, а про проблеми взаємостосунків виборців і влади. Це ви Сергій Віруцький?...
Сергій до Сергію то про вас? Показати IP 15 Лютого 2012 15:03
Сергію про Вас. Можливо це інший користувач , а можливо це я, суть справи не вирішується тим хто ти а вирішується твоєю позицією і розумінням важливості справи. коротко кажучи суть заклю чається в "шкурних" інтересах тих людей, які "заварили" цю справу і ,до речі, вони думають, що залишаться в стороні, але помиляються бо тим хто ДОСКОНАЛО ЗНАЄ ПИСАННЯ ваші дії повернутьс ядо Вас відповідним чином.
Петро до Сергій Показати IP 15 Лютого 2012 11:08
Журналіст на правильному шляху, раз після кожної його критичної статті про владу, в останньої починається істерика з криками про "замовність", "тенденційність", "поверховість", "продажність"...
Сергій до Петро Показати IP 15 Лютого 2012 14:44
Петрові. Полеміка справа хороша, лише одне доповнення вона має бути конструктивною.
правдолюб до Сергій Показати IP 15 Лютого 2012 21:51
та невже 100 осыб притягнуто до адмынвыдповыдальносты ы яка кылькысть секвестрованоъ деревини оприбутковано
Користувач до воєгощанин Показати IP 14 Лютого 2012 21:23
Воєгощанину. Останні п"ять рядків класно написані. Охороняй, служба охорони лісу буде дуже вдячна!
Сілвер до воєгощанин Показати IP 15 Лютого 2012 15:29
Воєгощанину.Перш ніж сідати за напис віршів пропоную вивчити проблему, шукати причину а не наслідки. при бажанні можна написати в мережі статтю з чи вірш з прізвищами тих хто заварив цю кашу, включаючи Вашу, але бажання не виникає тому, що Ви не Шевченко. Побажання; навчіться спілкуванню в соціальній мережі.
Хатуль Мадан до Сілвер Показати IP 15 Лютого 2012 19:28
Сілвер, проблема не в поганих віршах селян, а в тому, що під кришуванням райдержадміністрації ділки вирізають під корінь ліс. не перекладай із слабої голови на здорову.
Сілвер до Хатуль Мадан Показати IP 16 Лютого 2012 15:47
Хатуль Мадан. Ліс був, є і буде і криша райдержадміністрації тут нідочого. Ну заробить "трошки" можливо "трошки" вже заробив, але вже заробив іподяку від людей.
Хатуль Мадан до Сілвер Показати IP 16 Лютого 2012 17:32
ліс був і є. але на рахунок буде - у мене вже великі сумніви при нинішніх господарях - вовках, колісниках і прочій деревяній п...обратії. а від людей за таке можна дочекатися не "подяки", а сокири. і це буде заслужено.
воєгощанин до Сілвер Показати IP 15 Лютого 2012 21:27
прошу вибачення що я не шевченко!!! але написано цей вірш не мною а людиною, яка приймає участь в цих акціях. а проблема лісу не лише с.Воєгоща
Той кому не байдуже Показати IP 14 Лютого 2012 16:50
Шановні погодьтесь, що ні одна влада ніколи нікому не догодила!!!!
Небайдужому до Той кому не байдуже Показати IP 14 Лютого 2012 17:01
Призначення влади не годити, а служити своєму народу. Професійна діяльність "вовків" так і називається - державна СЛУЖБА. При всьому цьому влаа має бути СПРАВЕДЛИВОЮ. Тоді буде і ПОРЯДОК. Саме розуміння чиновниками свого місця в цій системі координат їм і бракує.
Небайдужому до Той кому не байдуже Показати IP 14 Лютого 2012 17:01
Призначення влади не годити, а служити своєму народу. Професійна діяльність "вовків" так і називається - державна СЛУЖБА. При всьому цьому влаа має бути СПРАВЕДЛИВОЮ. Тоді буде і ПОРЯДОК. Саме розуміння чиновниками свого місця в цій системі координат їм і бракує.
Сілвер до Той кому не байдуже Показати IP 15 Лютого 2012 14:46
Тому кому не байдуже. Погоджуюсь.
Хатуль Мадан Показати IP 14 Лютого 2012 17:16
Через кордон на Польщу стільки тих фур із палетами шурує, що думається: скоро будемо возити дітей за тридевять земель, аби показати їм ліс.
Іван до Хатуль Мадан Показати IP 15 Лютого 2012 15:40
Закордон шурують фури з палетами не лише з Волинської області, а і всієї України, але лише в Камінь-Каширському районі до сих пір з незаконною розпиловкою лісопродукції в дуже важких умовах веде лише лісова охорпона.
Хатуль Мадан до Іван Показати IP 15 Лютого 2012 19:29
Іван Іванович Вовк, це Ви?
Іван каже правду до Іван Показати IP 16 Лютого 2012 00:12
Ось і ще одне свідчення факту, що з незаконними пилорамами органи виконавчої влади (читай - Вовк) не борються. А лісовій охорпоні успіхів в роботі. Справді.
Lana Показати IP 14 Лютого 2012 18:08
Доводиться лише мріяти, що влада колись почує людей... Така ситуація не тільки в Камінь-Каширському районі. Подивіться Маневицький, Любешівський... Найбільш заліснені райони у що перетворилися?
Селянин Показати IP 14 Лютого 2012 20:34
Суть проблеми глибше. Десятки років назад ліс поблизу населених пунктів був наданий селянам у довгострокове користування. Згадайте, які ліси шуміли у поліському краї! Тепер, приспавши пильність людей,без ніякої на те згоди "так звана влада" назад забирає ці ліси у державну власність. А керівники лісової галузі думають тільки про свій бізнес. Тільки тепер селяни почали "бачити", що роблять з їхнім поліським краєм!
Сілвер до Селянин Показати IP 15 Лютого 2012 14:50
Погоджуюсь. лише в тому плані, що бездіяльність влади в усіх її проявах веде до занепаду держави, тобто всіх нас. Але в питанні висвітлення даного питання домінує "шкурний" інтерес певної групи осіб с. Воєгоще.
нацик Показати IP 14 Лютого 2012 20:41
Маленька куля Ви працювали, як раби, а вам за тяжкий труд – велику дулю… Не матюкайся, не кричи – зроби: у відповідь – маленьку кулю. Дитину понівечили жлоби, які відкупляться і знов горілку цмулять… Не падай в розпач, а зроби: у відповідь – маленьку кулю. У душу плюнули тобі владці , де кожен крутить, ніби шулер… Не плач, не бідкайся – зроби: у відповідь – маленьку кулю. Чужинські сонцесяйні лоби забрали землю, обікрали й далі дурять… Встань із колін. Зроби! Зроби: у відповідь – маленьку кулю! Леонід Даценко-лауреат премії В.Стуса.
Сергій до нацик Показати IP 15 Лютого 2012 16:00
Нацику. Ваше знання сучасної поетичної думки викликає повагу, не рівень Воєгощанина, але менталітет українця не доріс до суті розуміння даног вірша. Суть занадто глибока для розуміння "міщан", вони глибше свого збагачення за рахунок іншого, іншого не бачать.
Користувач Показати IP 14 Лютого 2012 21:27
Лані. Якщо у ВР є лоббі інтереси, якого заключаються в тому, щоб качати гроші з наших лісів то до чого тут працівники лісової охорони, одним реченням та голосуванням можна припинити вивезення палетів за кордон, Але звідки тектимуть гроші в кармани тих хтоза цим стоїть, ЦЕ ЇХ МАЛЕНЬКИЙ СІМЕЙНИЙ БІЗНЕС.
"в кармани тих хтоза цим стоїть"? до Користувач Показати IP 15 Лютого 2012 10:44
КОли ЛІС зНИК?
Смурной до "в кармани тих хтоза цим стоїть"? Показати IP 15 Лютого 2012 15:18
"в кармани тих хто за цим стоїть. ПОГОДЖУЮСЬ, і нетільки він.
Мата Харі до Смурной Показати IP 17 Лютого 2012 18:19
ЙОМУ ЗОЛОТА АКЦІЯ, ДА ЖИВЕ він.
Іван Показати IP 14 Лютого 2012 21:35
Воєгощанину. Звичайно Ви не Шевченко. Але бажання писати на стовпах у Вас в крові. Можете ще спробувати на парканах, непогано виходить, але не пробиває і не дуже за душу щипає.
воєгощанин до Іван Показати IP 15 Лютого 2012 21:50
якщо даний вірш коментують - виходить когось пробиває і щипає
коцький до Іван Показати IP 22 Квітня 2018 19:00
то щипне і задушу
Мішка Показати IP 15 Лютого 2012 08:02
А місцева газета "Полісся" про цю подію мовчить. "Вовча" газета!!!!!!!
люблюліс до Мішка Показати IP 15 Лютого 2012 17:06
Міша, Ваше бажання почути думку місцевої преси передчасне, редактор у нас хто, ніхто, і цим все сказано. Коли цей ЧЛЕН висловив свою думку , яка протирічить думці влади, ніколи, цим все сказано, але він отримає пенсію "трошки" вищу за Вас бо у нього "важка та небезпечна" робота.
Отак і живемо Показати IP 15 Лютого 2012 08:47
Якщо в районах зелені меншає, то в кишенях "зелені" більшає
Володимир Показати IP 15 Лютого 2012 13:23
Достеменно не знаю, прочитає відгуки на свою статтю її автор, однак хочеться сподіватися, що так .... Я мешканець К-Каширського району і також маю право на свою власну думку навіть якщо вона і не цікавить автора та "героїв-страждальників за чистоту наших легенів": Гапонюка, Федчика, Банька, інших хто ним так свято вірить. В с.Воєгоща проживають працьовиті добрі люди,як і в інших селах....Однак серед "нашого брата" є і такі, котрим начхати на інтереси ближнього. Перед виборами наш район відвідував п.Мартинюк А., так, комуніст, можливо комусь, по політичних мотивах, і не прийнятний. Тверезо подумаємо: ця людина,а вірніше ті бізнес структури, які її підтримують, зрозуміло, що в пошуках електорату,в район привезли гроші на СОЦІАЛЬНІ ПОТРЕБИ. Скажіть,це погано,незважаючи на виборну мету, коли такі як Мартинюк А., Єремєєв І. допомагають школам обладнуючи їх вікнам, комп"ютерами,церковним громадам......допомогу ж приймають всі, а скільки людей її потребують.Люди,в котрих чорна біда, скажімо хворі дітки, чекають на будь-яку допомогу. Чи багато таких як Мартинюк чи Єрємєєв до нас в район приїздить,га? Тут, бачите, "обідилися", що по-першому кличу чоловік не приїхав до них на "собраніє"....мабуть же Мартинюк А. мав зустріч з ішими людьми, не менш страждущими...Так навіщо плюндувати чоловіка, котрий хоть щось людям дає? Ну не приїде він більше до нас, допомогу дасть людям з інших районів,нам буде легше,правда? Тепер стосовно приводу для цього всього галасу.Я за те, щоб наших лісів взагалі не рубали, щоб туди люди ходили лише по гриби, ягоди, але ж має бути і робота лісівникам, і робота тим підприємцям, котрі на законній основі виграючи тендери поводять лісозаготівлю. Що наш район дає бюджету, задумувалися? Перепровірити законність видачі дозволів-так, але ж не репетувати: "Наш ліс і ми самі його "спичемо"! Подумайте лишень, що пропозиція голови райдержадміністрації Вовка І. про створення заказника сприймається в штики!!! А ось особливо крикливим з "бутарів" така його конструктивна ідея чомусь не підходить.Пояснюється це просто - ой як важко миритися тим "заколотникам" з тим, що красти ліс стає все накладніше із зростанням штрафів....Автор пише про ходу обуреного люду і не згадує, що в невеличкому селі Воєгоща 5 пилорам, з яких дозвіл на роботу має лише одна. "Закрутила гайки" їм нова влада, ось і підбуюють народ: "ми самі будемо різати наш ліс!". Не дай Боже бачити те,як Баньки, Федчики та Гапонюки будуть його ділити. Реєструйтеся, отримуйте дозволи, сплачуйте податки і працюйте...А то завтра за Вашим прикладом треба шахти, заводи з їх димлячими трубами позакривати, бо місцевому населеню вугілля повинно вистачати. Основна маса незадоволених християни-протестати, які лише себе називають "віруючими", решта ж для них - суцільні грішники....що ліс теж будуть ділити за ознакою віри? В армії служити бачите не можна,держава для них ніщо, а от народ дурачити виявляється можна. До честі Вовка І.,людини виваженої, добропорядної він ніколи не відмовляє людям у їх зверненнях,хіба не так? а Ви "бунтарі", що зробили для людей окрім Ваших криків? Стаття є явно "заказною" до виборів, такий собі піар-хід. Якщо хтось із Вас "бунтарів" готовий управляти районом - так скажіть, а сказати нічого, бо за плечима нічого .....
Володимиру до Володимир Показати IP 15 Лютого 2012 14:36
А Вам не здається, шановний, що Ваша «власна думка» є явно «заказною»? В силу якихось обставин мусите «відбілювати» владу, але у Вас це погано виходить.
Володимиру до Володимир Показати IP 15 Лютого 2012 15:42
Гарно Володимир написав. Майстерно. Прямо-таки прес-служба. Ви тут для Гаврилюка пишете, чи для "героїв-страждальників за чистоту наших легенів", які, як мешканці села, навряд чи користуються інтернетом? Ні, ви тут викладаєте пояснення своїм босам. "Нє віноватая я, он сам пришол...", - ось як воно виглядає. Звинувачуючи когось у «заказусі», відразу ж навішали "дохлих собак" і на журналіста, і на сотню людей, які виявляється, в місцевих перипетіях "ні в зуб ногою", а йдуть на поводу у кількох «крикунів-баламутів»? Щось тут не так. Чого ж ви не врізали їм правду-матку прямо на площі перед адміністрацією, не випалили каленим прутом лісокрадську заразу на місці. Сховалися за спинами міліції. Чи попивали гарячий чайок, спостерігаючи з кабінетного вікна за змерзлими дядьками? Не треба надувати щоки, захищаючи Мартинюка. Він самодостатній політик і, при потребі, за себе сам постоїть. По-перше, в статті автор його не "плюндрує", а лишень констатує факт, що народний обранець зігнорував запрошенням трьох сотень селян, які всього лиш насмілилися з а п р о с и т и товариша Адама на схід села. Виявляється, з ваших слів, що цим запрошенням високоповажної людини воєгощанці зазіхнули на здоров'я хворих діток? Чи образили «бізнес структури, які її підтримують»? Для чого вам так протиставляти людей? Гаврилюк всього лиш написав, що у Мартинюка були інші плани, які він реалізовував разом з Вовком. Але ж це правда. Що тут є тенденційним і образливим для нардепа? Чи для вас? Далі. Пропозиція голови Вовка мало виглядає конструктивною. Вона швидше наступальна: раз не буде по-нашому, то й вам зробимо так, що до лісу не доступитесь. Ні собі - ні людям. Як виграються тендери люди здогадуються. І геть ні до чого, м’яко кажучи, ваш сарказм про "християн-протестантів". Це ви в тему протистояння "народ-влада" вкинули ще й релігійний аспект. Вам це честі не робить. Як і те, що з ваших слів люди-протестанти суцільні ледарі, а єдиний хто працює це голова адміністрації Вовк. І йому на роду написано "управляти районом". Що в нього за плечима? Чому ж він такий "гайкокрут" мириться з існуванням незаконних пилорам. І не лише у Воєгощі. Ось що пояснив в своєму листі на адресу волинського інтернет-видання депутат Камінь-Каширської районної ради Богдан Козік: "Лісові насадження поблизу села Воєгоще, які були у власності Камінь-Каширського ДП СЛАП «Агроліс», були передані у державну власність без погодження з місцевою громадою села. Якщо до цієї передачі норми вирубування лісу становили близько 2000 кубометрів лісу за рік, то тепер –майже 8000 кубометрів. В чотири (!) рази більше. І, через кілька років біля села Воєгоще лісу може взагалі не залишитись! А відновлення лісонасаджень триватиме кілька десятків років. При цьому ліс та лісові дари для селян влітку – ягоди та гриби – фактично єдиний вид заробітку і виживання. Цікава ситуація і з оплатою за вирубаний ліс. За кожен кубометр зрізаного лісу під вирубку ділянку підприємець, який його нині вирубує, сплачує приблизно вдвічі менше, аніж кожен житель села. Очевидно, що частина цієї різниці осідає в кишенях чиновників, які визначають «щасливців-пільговиків», які й отримують доступ до вирубки на зручних цінових умовах". Ось і такі думки мають ваші земляки.
ТОй хто любить ліс до Володимиру Показати IP 15 Лютого 2012 18:51
З Вашою думкою частково погодитись можна. Але ваш розрахунок лісосіки не вірний. привсіх розкладах, щоб вирубати иурочище КУЛИКІВЩИНА пройде не один десяток років, а якщо його не рубати то деревина втратить технічну якість, або як альтернатива деяка частина цього лісу буде викрадено учасниками акції. Можливості розкрадання добивається частина громади, яка взяла участь в акції. До речі це стосується і інших урочищ поблизу с Воєгоще. Один лише казус, думаю, що лісовій охороні відомо більшість організаторів "заходу" ось і не можуть заспокоїтись. КРОВІ ЇМ МАЛО, З КОГО ПИТИ-З ЛІСОВОЇ ОХОРОНИ.
Сілвер Показати IP 15 Лютого 2012 14:56
Погоджуюсь. лише в тому плані, що бездіяльність влади в усіх її проявах веде до занепаду держави, тобто всіх нас. Але в питанні висвітлення даного питання домінує "шкурний" інтерес певної групи осіб с. Воєгоще.
Сергій Показати IP 15 Лютого 2012 15:06
Сергію про Вас. Можливо це інший користувач , а можливо це я, суть справи не вирішується тим хто ти а вирішується твоєю позицією і розумінням важливості справи. коротко кажучи суть заклю чається в "шкурних" інтересах тих людей, які "заварили" цю справу і ,до речі, вони думають, що залишаться в стороні, але помиляються бо тим хто ДОСКОНАЛО ЗНАЄ ПИСАННЯ ваші дії повернуться до Вас відповідним чином.
Володимир Показати IP 15 Лютого 2012 15:40
"Свобода закінчується там, де починаються права іншої людини!" Очевидно це не всі розуміють. Стосовно "відбілення" влади, то я за те, щоб район очолював, як і тепер, вихідець з району, а не присланий звідкілясь. Я стикався з Вовком І. в різних ситуаціях і знаю, що він людина ПОРЯДНА! А то складається враження, що серце "болить" за народ в тих, хто звик лишень горлопанити. Почекаємо, дивись пришлють знову когось з Маневич, Ковеля - будуть порядки наводити......свого ж не цінуємо!
воєгощанин до Володимир Показати IP 15 Лютого 2012 22:00
про порядність Вовка тут не говориться, звичайно, тому шо Воєгоща знаходиться мабуть в Любешівському районі... і проблеми цього села не його проблеми... А до Мартинюка претензій немає він теж селу допоміг. А назустріч його мабуть не запросили... село в той час знаходилось в іншому районі...
воєгощанан Показати IP 15 Лютого 2012 21:46
зверніть увагу!!! вмрізається лісякий нібито перебуває у власності "мішаного" "вовчого" лісгоспу... а на нашій території є держлісгосп і його не чіпають? абсурд
Угрюмий до воєгощанан Показати IP 16 Лютого 2012 07:43
Вирізується ліс державний, і говорити, що тіж самі воєгощани "щипають "лие ліси спецлісгоспу це неправда, прсто ліси спецлісгоспу є "буферною зоною ", яка найбільше іпотерпає від самовільного вирубування. Цікаво отримати статистику лісопорушень скоєних Воєгощанами в кварталах держлісгоспу. А напевно такі випадки є.
Петро Показати IP 16 Лютого 2012 00:22
Сам факт такого бурхливого обговорення свідчить про те, що журналіст Гаврилюк попав в точку. А Вовк може поскаржитися в газету, що неправильно написала, як тут дехто пише.
Журналіст за фахом Показати IP 16 Лютого 2012 00:47
Хочу запитати пана «Сілвера»: а ЯКЕ «дане питання» висвітлювалося? Це ж був репортаж з місця події – розповідь про те, що відбулося, хто і що балакав, що бачив автор. У підручниках з основ журналістики, які вивчають студенти, про це можна почитати. А в цій словесній тріскотні щодо піар-акції кореспондента (може, Гаврилюк буде балотуватися до Верховної Ради України і складе конкуренцію САМОМУ його сіятельству комуністу-мільярдеру Адаму Івановичу МАРТИНЮКУ?), його «красуванні» у газеті, всі забули найголовніше – назву самої статті: «ВЛАДА НЕ ПОЧУЛА СЕЛЯН». Саме за ці слова у вівторок і середу Вовка рвали на шматки губернатор та Адміністрація Президента України, рвали за те, що він зробив таку ганебну рекламу для партії влади. І до одного місця всі ваші підпільні і легальні пилорами, лісосіки з кубометрами! ВЛАДА ПЛЮНУЛА В ЛЮДЕЙ! Це той факт, який писаки від Вовка не можуть коментувати. А коли «Сілвер» каже про якийсь «шкурний» інтерес, то хоча б не перекручував назву села, яке було й залишається – ВОЄГОЩА, а не ВоєгощЕ.
Вовк серед кращих людей України до Журналіст за фахом Показати IP 16 Лютого 2012 09:55
"Секрет успіху для кожної людини свій, а для Івана Івановича він полягає у простих людських цінностях. «Бути успішним можливо в тому разі, коли такі чесноти, як справедливість, чесність, здатність приймати самостійні рішення, за які відповідаєш, невід’ємні від характеру людини, — вважає І.І. Вовк. — Ніколи не підраховую добрих справ, але завжди ставлюся до людей так, як би хотів, щоб вони ставилися до мене».
Сілвер до Журналіст за фахом Показати IP 16 Лютого 2012 14:32
Журналісту за фахом. Дай Вам Бог п. Ярослав не тільки балотуватися, але і пройти у ВР, але немає гарантії, що попавши до ЦІЄЇ КОРМУШКИ, Ви не зміните своєї позиції і не станете ТАКИМИ ЯК вони ТЕПЕР. Стосовно того, що ВЛАДА не почула селян погоджуюсь, але хай кине камінь той хто не робив в житті жодної помилки. Однак визнаю в цьому плані не погодитись з Вами важко.
Гоцул до Журналіст за фахом Показати IP 16 Лютого 2012 18:20
Якщо підійти об'єктивно до того Факту, що ніжто з предстпвників виконавчої влади не приїхав на схід селян, а були завчасно попереджені, то зрозуміло, що це дійсно ВЛАДА ПЛЮНУЛА В ЛЮДЕЙ. Врахувавши, що голова РДА закінчив ВПШ (вища партійна школа)то ПЛЮНУЛА З ВИСОТИ, а це говорить про відношення до людей нинішньої влади в цілому.
Феєрія ЖУРНАЛІСТУ до Журналіст за фахом Показати IP 17 Лютого 2012 20:51
Якщо бажаєте, Вам для розслідування ще деякі факти. а саме , як відібравши у колективу власність не заплативши ні копійки, тим хто все життя пропрацював на підприємстві, ВІН ВОВК, ЙОМУ НЕ СЛІЛ. до речі надавати допомоги за рахунок колективу НЕВЕЛИКА ЗАСЛУГА КЕРІВНИКА, або варто при цьомуробити зсилку, ДОПОМОГА КОЛЕКТИВУ... Тоді зрозуміло, ОТЖЕ, НЕ БІЛИЙ, НЕ ПУХНАСТИЙ...
Тритун до Журналіст за фахом Показати IP 17 Лютого 2012 20:58
якщо заклячити контрукт заграницьою ізнижити ціну на пальоти на десьоть євро то безбідьно жити вовкам можнка. Журналість хай поцікавиця.
Андрій Показати IP 16 Лютого 2012 09:11
Богдан Козік "розібрався" з культурою, освітою, медициною. Залишилось йому тільки "порядок" у лісі навести. "Діловий" хлопець. Що конкретно він зробив для району? Побував в усіх політичних партіях Така собі тушка районного розливу. Вовка можна поважати тільки за те, що поглядів своїх він ніколи не міняв. А скільком людям він допоміг. І підприємство, яке він очолював, одне з найкращих у області. А чим може похвалитись Козік? Тим, що грається у політику?
Мата Харі до Андрій Показати IP 16 Лютого 2012 14:36
Андрію. Андрій напевно не працював під керівництвом Вовка, інакше він знав би, що не всен так красиво на тому підприємстві. А ціну нагород, як при Ющенку так і при Януковичу МИ всі знаємо. Є гроші- нагороди будуть.
Агент 007 до Андрій Показати IP 16 Лютого 2012 16:12
Андрію.Можна поміняти десяток партій і залишитись при цьому людиною, звичайно не займаючи відповідних посад, але тепер люди правильно кажуть: "Краще вступити в г---о ніж в партію", але займати активну позицію це обов'язок кожного свідомого громадянина.
Чесній людині боятися нічого Показати IP 16 Лютого 2012 11:16
Володимир написав "Почекаємо, дивись пришлють знову когось з Маневич, Ковеля - будуть порядки наводити......свого ж не цінуємо!". Ось корінь проблеми!!! Під Вовком видать добре захиталося, коли його "адвокати" про ТАКЕ заговорили. Як на війні "свій-чужий". А чого ж ви, шановний, не цінуєте "своїх" воєгощан? Чи вони не свої? Може чим провинилися перед нинішньою владою? Не дай Боже щоб хтось зі сторони розворушив кубло "своїх" інтересів та кругової порук? А як же камінські хлопці: житнівчанин Іван Смітюх керує Ковельським районом,бузаківець Валерій Трикош керую ратнівським районом і нічого, ніхто з місцевих їх зайдами не називає і шкоди районам вони не роблять. Чому ж можлива ротація ТАК вас налякала?
поліщук до Чесній людині боятися нічого Показати IP 16 Лютого 2012 13:02
з такими своїми як вовк і чужих не треба
Мірей М'атє до поліщук Показати IP 16 Лютого 2012 16:35
З поліщуком важко не погодитись. Короткий, але вагомий аргумент.
Гоцул до поліщук Показати IP 17 Лютого 2012 20:16
До речі. під цей шумок голова РДА УСПІШНО ПРИХВАТИЗОВУЄ ПІДПРИЄМСТВО створене аж ніяк при його участі, і ніхто ЦЬОГО НЕ БАЧИТЬ. ТИМ хто створив півдприємство фіга, а йому з "юристом" (до речі чомусь в декреті) підприємство, хохма.
Мата Харі. до Чесній людині боятися нічого Показати IP 16 Лютого 2012 14:40
Безперечно не тільки можна , але і необхідно погодитись з Чесною людиною якій боятись гічого. Не все те золото, яке блищить. Це стосується саме Вовка.
Тритун до Мата Харі. Показати IP 17 Лютого 2012 21:01
ВОВК золотий чоловік.
крикун до Тритун Показати IP 19 Лютого 2012 08:44
матимеш стільки грошей і ти будеш золотим
ригіонал Показати IP 16 Лютого 2012 15:36
Очевидно, що Андрій ---- це і є преший зам Вовка , осівецький ... та керівник осередку Партії регіонів Андрій Михалик.Недавно останніх 3 місяці лікувався від алкоголізму у луцьку ....
Агент 007 до ригіонал Показати IP 16 Лютого 2012 16:18
Ригіоналу.Звичайно в мережі хаяти людину легко і просто. Лікування це інтимний процес про який може говорити лише людина, яка лікувалась, але мені з трудом віриться, що Андрій буде захищати голову РДА, весь район в курсі, що вони на "ножах".
воєгощанин Показати IP 16 Лютого 2012 15:39
Шумлять бори навколо Воєгощі Хитає тихо вітер віти та вершини І тиха ніч іспів пташиний лине І спокій і краса і тиша навкруги Та лиш не спиться в Воєгощі Чмуху Не спить при ньому хитрий і Банько У них на думці вкрасти деревину Бо треба, бо не спиться, спокою нема Вже Корок спить, настала слушна мить На Буші вже давно нема нікого А сосну треба вкрасти,як без цього Іне заснем і спокою нема і коник вже запряжений готовий до поїздки І "Штіль" готовий, бритвою ланцюг І сосни вже намічені на Буші Лишилось нам зробити лише вдалий крок Ну все, поїхали чекати нам не треба Хто з нас без ризику живе, шампанського не п'є Ривок на Бушу, сосна вже готова, за нею друга Славна мить, вдалось, а лісоохорона спить Та лише завантажили кусочки О, лихо, хтось тут біля нас І що робити , вже і не втікати Бо вже Віруцький поза спиною стоїть Така поезія тепер у Воєгощі Романтика неначе у кіно і лиш одне нас багатьох хвилює, чи винен ЛІС Чи винні лише люди, що довелось в такий період жить Подібна ситуація в районі А в Воєгощі є окрім Чмухів, Баньків Банзеруки, Дем'янчуки, Денісови Врублевські, Мацики звичайно Козачки... У Воєгощі, окрім Буші є Куликівщина Малиння, Переброди і Демення Забрища, а чи будуть далі це питання А лісоохорона вже не спить.
Сергій В до воєгощанин Показати IP 17 Лютого 2012 18:24
віршики писати, не справу робити, в цьому вся суть
Чого не вчудиться на Стрітення? Показати IP 16 Лютого 2012 16:23
Ідилія! І тиха ніч. Не спиться. Пес Бровко тихцем посапує у буді... А лісоохорона то спить, то не спить. То закриє очі, то відкриє. Свій-чужий, свій-чужий. Чужий!!! Цілий тобі детектив "Полицейские и воры" у виконанні аматорів лісової сцени. "Віруцький поза спиною стоїть", - це апофеоз триллеру. Правда його героїчне стояння далі у вірші чомусь не розкрито. Стоїть собі й стоїть, як тінь за спиною. Але чия то тінь? Тінь робить те ж, що й "хазяїн" тіні. ті ж рухи. А хазяїн хто? That is the question?
Мата Харі до Чого не вчудиться на Стрітення? Показати IP 16 Лютого 2012 16:40
Чудиться багато і слава Богу, що чудиться, як ягод не стало то він, ділянки комусь також він, і зловити при самовільному рубанні також він, за всіх і за все хтось лише не я, позиція зрозуміла. хто винен- невістка.
воєгощанин Показати IP 17 Лютого 2012 06:48
шановний авторе вірша 2!!! так заділо вас за живе, що навіть підписалися моїм псевдо і придумали інший вірш. підгубайте хвіст і сьогодні 17.02 на 10 год. приїзжайте на черговий схід селян у воєгоща а не у ваше "воєгощі"
Кілька до воєгощанин Показати IP 17 Лютого 2012 18:50
Ваше ВОЄГОША чи ВОЄГОЩІ абсолютно ні при чому суть єдина , хочете домінування, штунд буде вам домінування, але чи буде ВАм КРАШЕ ЗАДУМАЙТЕСЬ.,,
Віка до воєгощанин Показати IP 17 Лютого 2012 18:57
Не вмієте тримати удар не пишіть невдалих віршів.Ви не Шевченко і я нажаль також.
Ієремія до воєгощанин Показати IP 17 Лютого 2012 19:44
Вас зачепило ,,, то пишіть під власним іменем а не пливіть на хвилі, як "".
Кікімора до воєгощанин Показати IP 17 Лютого 2012 20:00
Воєгощанину. Ваш стиль, Ваші влова, поезія до речі не моя, зачім писать, зачім трудити голову, не я , не ми, а хто, і відповідь одна...
Драма-феєрія "Лісова пісня-2" Показати IP 17 Лютого 2012 10:47
Старий ліс на Волині, таємнича місцина, давнє пристанище воїв, що споконвіку маскувались у гущі лісів – Воєгоща! У тій самій місцевості дядько Чмух та Банько збираються будувати хату. Хоч ліс під боком, але до нього не доступитися. Злидні врізають урочище, назване в честь двох заморських президентів – батька і сина… Чмух розповідає Потерчатам банзерукам, дем'янчукам, денісовим, врублевським, мацикам і, звичайно, козачкам, що треба уважно ставитися до лісових жителів – лісової охорони… У хмарну ніч біля Чмухової стодоли бовваніє постать"Того, що за спиною стоїть". З лісу виходить Лісовик. Він пояснює, що Вовк наказав перетворити Чмуха на вовкулаку Справа за малим – перекусати усе село… Гостро постає проблема відносин людини і природи, які дуже часто не є гармонійними.
Феєрія до Драма-феєрія "Лісова пісня-2" Показати IP 17 Лютого 2012 16:40
Кусайтеся, якшо є бажання, але я думаю дискусію і протистояння необхідно повернути в конструктивне русло, якщо бажання є, то немає заперечень. Думаю, що аргументи організаторів акції закінчилися, крити нічим.
Петро Показати IP 17 Лютого 2012 14:50
Що там нового в селі Воєгоща? Чим скінчився схід селян?
iQ до Петро Показати IP 17 Лютого 2012 18:08
Петрові не на користь селян
Cергій до Петро Показати IP 17 Лютого 2012 18:16
Схід закінчився нормально
воєгощанин Показати IP 17 Лютого 2012 16:36
Сворена за ропрорядженням Б.Клімчука прибула комісія з розслудування "вовчих" слідів
Гуцул до воєгощанин Показати IP 17 Лютого 2012 18:22
Ви розумієтє для села врше позиція тупіф, зрозукміло ваи
Феєрія до воєгощанин Показати IP 17 Лютого 2012 20:30
Лочекались !!!! Радості багато. Слідів знайшли багато. Не вмієте шукати. ВОВЧЕ СВЯТО.
вовк до Феєрія Показати IP 19 Лютого 2012 08:53
перед приїздом комісії пропали візири на ділянках, що розробляються??? і межі ділянок зменшились. а монець по карті не визначився в якому квадраті знаходиться... містика, але ми боротимось. тут і до виборів недалеко. не почують у луцьку, - почують у києві...
богдан Показати IP 17 Лютого 2012 17:42
Хтось з коментуючих запитував: як відреагувала районна газета «Полісся» на ці події. Сьогодні прочитав. Фотки класні. Текст – перевели «стрілки» на людей. По суті, Вовк відразу кинувся «врегульовувати», другий Вовк (той, що директор лісгоспу) розказав, як у нього все законно, а хлопці з Воєгоще мало не поголовно притягувалися до відповідальності за лісокрадіжки. Більше того – лісова охорона «посилено охороняє», от люди і мітингують. Усе інше – так, водичка. На зразок «ах, як погано хазяйнують в лісі підприємці і т.д.» Якщо хтось з цією проблемою не знайомий, то прочитавши статтю, зробить висновок, що І.І.Вовк мало не «Христос-спаситель» лісу і Воєгоще. Суть не в тому. В Камені є ще одна газета – моя. Тому й не ховаюся під псевдонімом (немає сенсу). Пропоную оцінити мій погляд. ЗА ВОЄГОЩЕНСЬКИЙ ЛІС ЗАМОВТЕ СЛОВО або ІВАН ІВАНОВИЧ ЗМІНЮЄ ПРОФЕСІЮ (у статті використовуються ілюстрації з к.ф. «Іван Васильович змінює професію». Звідти і друга частина назви) ЛІС – ЦЕ НЕ НАШІ ЛЕГЕНІ. ЛІС – ЦЕ ЇХНІ «ПАЛЕТИ»? Починаючи з 1997-го наше полісся невпинно перетворюється в… безлісся. І, якщо, першопричиною цього явища була стихія, то в подальші роки знищення лісових масивів – цілковита «заслуга» людини. Сотні пилорам, десятки «лісовозів» щодня, постійно курсуючі фури з палетами за кордон, пустеля на місцях «законних» і не дуже «лісорозробок». На фоні усього цього, «нещадна» боротьба районних владців з крадіями деревини. Потоки вказівок, розширених нарад, невтішних статистичних даних, «рейдів», газетних репортажів, де чиновники мало не плачуть – так вболівають за природу, і, нарешті, пошук винних. Ну, за останніми, затримки немає. У нас завжди винна проста людина. Однак, є ще й зовсім інша сторона медалі. Вона далеко не так афішована, як вже згадана «палка любов» наших чиновників до природи, проте на порядок реальніша. Мешканці району набагато краще знають – хто стоїть за цим бізнесом, хто ним опікується і отримує дивіденди. Достатньо будь-кому з посадовців, задіяних у цій галузі, починаючи від рядового лісника і вище, бодай заїкнутися при громаді про лісокрадіжки, як тихцем, неголосно (бо ж страшно) лунає: «а сам скільки вкрав?», «а пилорама хіба не твоя?», «а, ліс за копійки, хіба не ти віддаєш усіляким підприємцям-заблудам?». Голос народу, як відомо, — голос істини. На жаль, прислухатися до нього хоче далеко не кожен. Невигідно це нашій владі. Набагато простіше віддати на поталу природні легені (точніше, продати), а потім офіційно довести до населення про свою невпинну діяльність щодо збереження природи. Сподіваючись, що люди вкотре змовчать. Так було довго. Аж доки коса не натрапила на камінь. Минулої п’ятниці під стіни РДА прийшло близько двох сотень воєгощанців з вимогою захистити їх навколишні ліси. Справа в тому, що віднедавна кілька підприємців, з благословення нашого ДСЛАП «Камінь-Каширськагроліс» (чи як він там зараз називається?) взялися за масову порізку навколишніх лісових масивів. Більше того, один з підприємців, Анатолій Бусько відкрито похвалявся місцевим мешканцям: «за два роки цей ліс ляже». Говорив він не про якийсь десяток-другий кубометрів. Ні. Одна лише територія урочища «Куликівщина» сягає майже п’ятсот гектарів! Вдумайтесь. Територія нашого району – 1747 км.кв. 500 га – це майже територія сьогоднішнього райцентру. Виявляється, «природолюбів», які засіли в РДА, подібні речі навіть не насторожують. А це дійсно так. Бо, коли селяни запросили до себе районних керманичів, що б якось вирішити цю проблему, останні їх просто проігнорували. Тоді люди змушені були своїми силами стати на захист лісу. Воєгощанці заборонили найманим робітникам забирати із лісу деревину, встановили денну і нічну охорону. Залунали погрози на адресу зайд, які захочуть різати їхній ліс. Прибулі, замість, очікуваного керівництва, працівники агролісу лише підлили масла до вогню. Оскільки, захопившись роз’яснювальною полемікою, мимохіть прохопились і про уявну законність своїх дій. Тобто, розповідаючи про тендери, сплачені гроші, квитки і т.д, один з лісівників в гарячці й «сказонув», мовляв, документів на ці землі каміньагроліс (чи спецлісгосп — не знаю, як правильніше), поки що не має. Опа! Ось вам і приклад незаконної «законності». Наслідком таких «профілактичних заходів», стало те, що воєгощанці, хто – пішки, хто таким-сяким автотранспортом, вирушили шукати правди в приміщенні райдержадміністрації. Конкретніше, село пішло на Вовка. ПРО «НАРОДНУ» МІЛІЦІЮ, «ДУЛІ» В КАРМАНІ І ЗИМОВИЙ СТРИПТИЗ В.В. ПАРФЕЛЮКА Майже дві сотні дядьків в камуфляжі під стінами адмінбудинку зчинили справжнісінький переполох. Бозна звідки з’явилися наші рідні правоохоронці і спробували зробити заслін між входом в приміщення та мітингуючими. Я глибоко переконаний, що міліція покликана захищати народ. Тому, таку оперативність можу пояснити виключно одним міркуванням. Очевидно, хлопці в погонах вирішили до останньої краплі крові захищати мирних воєгощанців від можливого нападу і фізичного насильства з боку голови і заступника голови РДА. Невже міліціонери могли думали по іншому? Ніколи в житті. Не сумнівайтесь! Міліція з нами! Менти проти нас! Так чи інакше – обійшлося без ексцесів. Воєгощани до рукоприкладства вдаватися навіть не збиралися. Їх опонентам цього (будемо щиро вірити) не дозволила присутність міліції, яка, як усім відомо, завжди захищає народ, а не владу. Але повернемося до теми. Добрячу годину мітингувальники викликали на розмову Івана Вовка. Натомість обіцянка – вийде через п’ять, десять, п’ятнадцять хвилин. Минав цей термін. Голова РДА чомусь не з’являвся. Люди, аби Іван Іванович, часом, не вирішив зникнути по-англійськи, чекали його й біля чорного виходу. Однак… час ішов, керівник думав, народ мерзнув, гасла частішали. Окрім «Вовк, виходь до людей», почало лунати і «Вовка з лісу» і «Вовк – де совість», «Ганьба», тощо. Нарешті, настійливі вимоги таки «зворушили» керівництво РДА і до людей вийшов… заступник голови Валерій Парфелюк. Пан Парфелюк, очевидно, вибрав безпрограшну, на його погляд, тактику – вирішив «надавити на жалість», бо на східцях адміністрації постав перед людьми в легенькому костюмчику і краватці замість шарфа. Але! Якби він вибіг в такому незимовому вбранні відразу ж при першій появі мітингувальників, цей жест, нехай і з натяжкою, можна було б вважати бажанням якомога швидше вислухати людей. В даній же ситуації напрошується логічний висновок – скоріше за все бідолаха навіть не очікував, що саме йому випаде честь прийняти перший удар. А, коли, в примусовому порядку, став «добровольцем», то, неначе утопаючий за соломину, заховав своє пальто кудись далеко. Мовляв – не маю в чому до людей вийти. Хай би там що, але особливого захвату від зимового стриптизу у виконанні Парфелюка, чомусь не простежувалось. Хтось з воєгощанців навіть сердито сплюнув: «Я думав Вовк – мужик, а він навіть вийти злякався». Та робити нічого. Довелося спілкуватися й з заступником. Для початку Валерій Васильович оголосив про призупинення розробок лісовини. На що люди почали гнівно заперечувати «не призупинити, а заборонити». Погодитись з такою вимогою Парфелюк, мабуть, не мав повноважень. Почав посилатися на законодавство, збитки і толерантність. Щодо останнього, то люди заперечили, мовляв, ми вас (тобто владу) запрошували зустрітися з нами, ми не вимагали — ми просили захистити наші ліси, і, саме влада своїм недбальством до інтересів людей, спровокувала до подібних заходів. Більше того, заявили мітингувальники, якщо і надалі ви так будете ставитися до нас, то завтра під стіни адміністрації прийдуть тисячі людей з інших сіл. На це Валерій Парфелюк замахав руками: — Тільки лякати нас не треба. З такої фрази випливає, що бажання поспілкуватися з районною владою в будь-якій формі, представником цієї ж влади розцінюється, як погроза. Нічого не скажеш. Врешті-решт, розуміючи, що від Парфелюка толку не діждешся, люди знову почали скандувати «Вовк, виходь до людей». Більш настирливі стали напосідати на заступника голови РДА з питанням: «де Іван Іванович? Чому він не хоче вийти до громади». Пан Прафелюк, який, очевидно, добряче змерз, замість відповіді запросив ініціативну групу на переговори в кабінет. Номер не пройшов. І люди вкотре почали вимагати виходу Івана Вовка. Припертий до стіни, Валерій Парфелюк спочатку «видав на гора» таке, від чого присутні журналісти стенули плечима, а натовп вибухнув гнівом. Виявляється, голова РДА настільки колегіальна особа, що без відповідного рішення, самостійно, зі своєї волі, вийти до людей не має права. Молодець Парфелюк! Я відразу уявив собі картину: в актовому залі екстрене засідання працівників райдержадміністрації. Порядок денний – виходити чи не виходити голові РДА до людей. Голосують по відділам і управлінням. Хто – за, хто – проти? Це ж до якої глибини потрібно зневажати людей, що б таке «сказонути». На кшталт – вони (громада) дурні, а раптом повірять? Мітингувальники виявилися не дурнями і в цю казочку з перекручуванням чинного законодавства не повірили. Тому Парфелюк пообіцяв, що за півгодини Іван Іванович Вовк до них таки «соізволіт» прийти. Під час розмови заступник голови, ніби мимоволі, засунув руку в кишеню. Я не даремно зупинився на цьому моменті. Взагалі, це один з перших проявів містики, якою аж насичена уся ця історія. Про магію поговоримо трохи нижче, і читачі зрозуміють, що Кашпіровський міг би багато чому навчитися у наших місцевих чаклунів. Але про це згодом. Повернемося до руки в кишені. З дитинства нам відоме повір’я, що, коли стискаєш пальці в дулю, то виголошені при цьому обіцянки вважаються не дійсними. Складається враження, що Валерій Васильович був не зовсім упевнений в тому, що Іван Вовк справді вийде до людей. Тому й вдався до такої нехитрої перестраховки. Руку в карман, пальці у відому фігуру. На випадок того, коли б голова РДА уникнув розмови з селянами, Валерій Васильович зі спокійною совістю тицьнув би хлопцям з Воєгоще вищезгадане сплетіння пальців під ніс. Мовляв, я, коли обіцяв, тримав дулю в кармані. Так що я не обманював. На його щастя після 28-ми з хвостиком хвилин чекання, воєгощанці таки зуміли побачити Івана Івановича Вовка. ІВАН ВОВК: «Я НІКОМУ НІЧОГО НЕ ВИНЕН!» Іван Іванович врахував усі тактичні помилки свого заступника і роздягатися перед воєгощанцями не став. Виглядало це трохи комічно – Вовк у зимовому верхньому одязі мало не під руку з Парфелюком, котрий так і залишився у легкому костюмчику. Бідолаха Валерій Васильович, мабуть, не зумів відшукати своє пальто. Хай би там що, але підстав для сміху в жодної із сторін було мало. Івану Вовку відразу ж заявили: – Якщо у Вас є совість, Ви сьогодні ж напишете заяву на звільнення! Іван Іванович повідомив присутніх, що совість у нього є. Однак, це не причина, аби іти з посади голови райдержадміністрації. Більше того, очільник району запевнив присутніх, що завжди зичив усім добра, а стосовно ситуації, яка склалася навколо піднятої проблеми, то він тут як би й ні до чого. Оскільки, є чинне законодавство. Яке в даному випадку, ніби, ніхто й не порушив. Іншими словами, голова РДА, тобто посадова особа, яка несе відповідальність за землі, розташовані поза населеними пунктами, окрім того, Іван Вовк, вчорашній директор каміньагролісу, а сьогодні – брат директора каміньагролісу, зовсім не причетний до лісової проблеми села Воєгоще. Така коротка промова була нагороджена одностайним «Ганьба». Тактику перемовин вкотре за сьогоднішній день довелося змінювати. Іван Іванович запевнив присутніх, що, раз проблема набула такої гостроти, він призупинить (вкотре прозвучало це слово) розробку ділянок. Знову ж люди були не згідні. ЗАБОРОНИТИ. Ось чого хоче громада Воєгоще. Дійти компромісу між цими двома словами ніяк не вдавалося. Чим далі заходила суперечка, тим більше розпалювалися люди. Івану Вовку пригадали погрози селянам, які звучали під час передвиборчих перегонів, в разі їх голосування «не за того кандидата» в обласні депутати. Мовляв сьогоднішнє винищення воєгощанського лісу – помста. Натякали на досить невисокі «господарчі» таланти чільника РДА, тощо. Одне слово, розмова зайшла в глухий кут. Підлив жару і Валерій Парфелюк. На одну з його реплік, щодо культури поведінки, йому вигукнули «Руку вийми з кармана, коли з людьми розмовляєш». Як пам’ятають читачі, руку в кишені він тримав не даремно. Але, оскільки, пряма небезпека минула, Валерій Васильович з готовністю витягнув долоню з схованки, і навіть подякував за зауваження. Дякувати дійсно було за що. Крутити дулю стільки часу – заняття не з легких. Хай би там що, розв’язали питання наступним чином. Іван Вовк пообіцяв призупинити порізку лісу. Це йому абсолютно нічого не вартувало, позаяк, як нам відомо, воєгощани, без жодного «благословення» голови РДА, це вже зробили власними силами. Разом з тим пообіцяв вивчити ще раз це питання. Пообіцяв також приїхати до громади. Одночасно запросив Іван Іванович ініціативну групу і журналістів до себе в кабінет, аби чітко сформулювати усі вимоги. На цьому й порішили. Основна маса селян залишилася чекати, а десяток воєгощан, плюс приблизно така ж кількість міліціонерів, журналісти і обоє керівників підійнялися на третій поверх. Розпочався новий етап переговорів. Валерій Парфелюк вирушив на пошуки пальта, а ось Івану Вовку довелося витримати ще один штурм народного обурення. Ліс-привид? А палєти ріжуться реальні. Дещо про чаклунство і «матеріалізацію» неіснуючого, а також про те, що й серед лісозахисників знайшлися шкурники Після розмови воєгощанців з Іваном Вовком я цілком серйозно почав вірити в містику і магію. Тепер граф Каліостро чи Гарі Потер мені не здаються чимось надприродним. Виявляється, в нашому районі також є «алхіміки», котрі спеціалізуються на мистецтві з цілковитого «нічого» робити абсолютно матеріальні лісоматеріали. І, звісно, торгувати ними. Однак, Каліостро нехай ховається. На відміну від нього, воєгощанські «чудеса» набагато масштабніші. У «Формулі кохання» великий маг і чародій обмежувався «матеріалізацією» біжутерії. Максимум на що він спромігся – так це на «створення» ідеальної жінки (хоча для цього йому знадобилася мармурова статуя, яку він, буцімто, оживив). Це дрібниці. Наші кудесники - он які! Одним помахом чарівної палички (підозрюю, що це особиста кулькова ручка головного чаклуна області Клімчука) вони створили цілий 500-гектарний лісовий масив «Куликівщина», хоча на жодних картах (!) його не має. Тобто, дивуються селяни, сьогодні знищать п’ятсот га лісу, а по паперах цього ніхто й не помітить? Чи не тому так поспішає каміньагроліс із вирубкою? Виявляється, що, на даний момент, ця територія рахується, як чагарники. Повідомили про це й голову РДА. До того ж, відкрили йому ще одну «страшну таємницю». Виявляється, що й жодних документів на цю землю камінь-каширськагроліс не має. – Ну, як – не має? Є! – заперечив голова РДА. Шкода, що люди не попросили продемонструвати хоча б копії цих документів. Скоріш за все, усі присутні стали б свідками ще одного чуда, оскільки начальник відділу земельних ресурсів РДА Світлана Сус, при численних свідках, повідомила, що документація на право користування Каміньагролісом тієї ж «Куликівщини» у відділі земресурсів, принаймні станом на 10.02.2012, відсутня. Зрештою, звідки ці папери могли взятися, якщо головний Каліостро Волині Борис Клімчук тільки 17.01.2012 підписав проект землеустрою та розпорядження про надання земельних ділянки загальною площею 6501,4 га в постійне користування державному підприємству «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Камінь-Каширськагроліс» для ведення лісового господарства за межами населених пунктів Камінь-Каширського району. Цього ж дня було доручено Камінь-Каширській районній державній адміністрації видати державні акти на право постійного користування земельними ділянками державному підприємству «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Камінь-Каширськагроліс». Навіть фізично, витримавши необхідну процедуру, ці акти не могли бути виготовлені на момент початку розробок ділянок. Одне слово – чудеса, які повинні були б зацікавити прокуратуру. Разом з тим в глухий кут зайшли і наполягання на припинені вирізки лісу. Іван Іванович доводив доцільність такої справи, неможливість відміни рішення, посилався на власний авторитет лісівника. Аргументував він зокрема й тим, що за кілька років деревина на «Куликівщині» втратить свою цінність. Іншими словами колишній директор лісового господарства розглядає ліс виключно по-споживацьки. Виходить, головне — якісні палети, а на суцільні пеньки – наплювати. Це добре підмітили селяни. - А що ми своїм дітям залишимо? Пустелю? Ліс бачитимо лише на екранах телевізорів? Існує і інша проблема. Дрова – практично єдиний вид палива у Воєгощі. Так було споконвіків. Люди топили деревом, однак лісу великої шкоди від цього не було. - Сьогодні ж, - обурюються селяни,- за квиток ми платимо вдвічі більше, ніж підприємці. Як це так? Адже нам деревина потрібна як засіб існування, а вони – підприємці збагатшуються. Вони наб’ють кишені, сплюндрують нам довкілля, і підуть далі у пошуках наживи. Що ж для людей залишиться? Вислуховуючи критику, Іван Вовк означив проблему в трохи іншій площині. І, як справжній чарівник, явив ще одне чудо. Я стверджую це без жодного сарказму. Судіть самі. —У мене виникла ідея, — сказав голова РДА, — якщо вже так постало питання, то я буду думати, як на цих площах створити заказник. Але, майте на увазі, що тоді туди буде закритий вхід для розробки деревини як підприємцям, так і мешканцям села! Це, воістину, виявилося лакмусовим папірцем. Наче під впливом чар почали сповзати маски. Відомо, що перший порив – щирий. Так і сталося. Значна частина вигукнула – згодні. Але! Кілька голосів прозвучали розгублено: «Що?.. Як?.. А чому нам не можна?..». Одне слово, ситуація цілком закономірна. Разом з людьми, які дійсно вболівають за природу, прийшли «добиватися» і особи зі шкурними інтересами. Так би мовити, і героями стати і свій інтерес не втратити. Що характерно, саме ці не зовсім природолюби входять навіть до ініціативної групи. На щастя, таких далеко не більшість. Але факт насторожує. Воєгощанці! Будьте пильні. Бо, можливо, поборовши чужих підприємців, вам доведеться захищати свої ліси і від власних односельців. Так чи інакше, спільної думки досягти не вдалося. Знову ж постановили на тому, що вже й звучало на вулиці. Іван Вовк пообіцяв прибути до Воєгоща, ще раз проаналізувати ситуацію, а поки що рубку лісу призупинити. Одночасно, люди наголосили, що підуть по допомогу до віце-спікера Адама Мартинюка, який мав відвідати Камінь-Каширський наступного дня. Поряд з тим, в селян виникали й інші питання, які поставити не вдалося. В кабінет голови РДА зайшов якийсь російськомовний пан з характерним обличчям, і, буквально, витурив воєгощанців, а, заразом, і журналістів. – Ідітє, ідітє. – зверхньо замахав він рукою, наче на гусенят в садочку, —Дайте чєлавеку паабєдать! До слова сказати, такі «замашки», з точки зору посадової етики, не зовсім виправдані. Скрізь і завжди, виключно господар кабінету розпоряджається на своєму робочому місці. В тому числі, він вирішує – кому там бути, а кому – ні. Правда, Івана Івановича це зовсім не збентежило. Навпаки, люди ще не встигли вийти, як він почав обійматися з загадковим незнайомцем. Як на мене, обійми виявилися недоречні. Ще під час дискусії, я пропонував журналістам, мовляв, це усе добре, але зараз говорять в першу чергу емоції. Тут кілька представників ЗМІ. Цілком достатньо, аби влаштувати прес-конференцію. Нехай голова РДА в спокійній обстановці викладе свою точку зору. Для повної об’єктивності. Але після хамського «ідітє, ідітє…» будь-яке бажання у мене (та й в інших) спілкуватися відпало. Це, в першу чергу, пішло на шкоду самому Іванові Івановичу. На сьогоднішній день інформацію про згадані події опубліковано в ряді обласних газет, інтернет-виданнях Волині і держави. В кожному «світлий образ» голови Камінь-Каширської РДА подано в негативному аспекті. Така реальність. На дзеркало, як відомо, не ображаються. Однак. Якби Іван Іванович спромігся висвітлити свою точку зору, її ніхто не оминув би увагою. Відомо, що можна полемізувати і сперечатися з офіційною версією, проте спотворювати пряму мову чи замовчувати її не прийнято. Злі язики поговорюють, що минулих вівторка і середи Вовка конкретно «пропісочили» Адміністрація Президента України та, особисто, губернатор, саме за такий ось чорний піар для партії влади. Сам винен. Зрештою, це його проблеми. Доречно було б згадати, позаяк мова зайшла і про інтернет, що ні на офіційному сайті Волинської ОДА, ні на офіційному сайті К-Каширської РДА про мітинг навіть не мугикнули. Мабуть, така подія для відповідальних осіб вартує набагато менше, ніж, приміром, «розширена нарада за участю…» і т.д. ОСЬ ПРИЇДЕ "БАРІН", "БАРІН" НАС РОЗСУДИТЬ Надії на Мартинюка виявилися марними. Борець за щастя трудящих, пролетарій і комуніст Адам Мартинюк прибув до школи №2 у супроводі… ну, звичайно, усі здогадалися, – Вовка Івана Івановича. На прохання воєгощан зустрітися з громадою села, віце-спікер та діючий слуга народу, послався на невідкладні справи і пообіцяв прибути десь так тижнів через два. – За такий час увесь ліс виріжуть, — розгублено тупцяли селяни, — люди зібралися, чекають… Цей аргумент не подіяв на Мартинюка. Очевидно, як комуніст, він не надто любить поліські ліси. Де-де, а там, у свій час, вірних ленінців перевішали у великій кількості. Напевно тому Адам Іванович і повернувся до воєгощенців спиною. Натомість, до селян підступив набиченого вигляду молодик (нео-комсомолець, мабуть) і почав «дохідливо» пояснювати «що по чому і куди». Повірте, огидно було дивитися на це зверхньо-нуднувате обличчя. Особливо коли він «учив життю» знічених селян, кожен з яких був мало не вдвічі старший за цього «юного піонера». Так що, «барін» не допоміг, а, наплювавши на комуністичну принциповість, сів в мерседес «фашистського» виробництва і поїхав в сторону, яка до Воєгоще точно не веде. ЛІС -- ДЕРЖАВНИЙ. А НЕ НАРОДНИЙ. РІЗНИЦЮ ВІДЧУВАЄТЕ? На сьогодні проблема не вирішена. Воєгощанці і далі: частина патрулює ліс, частина – оббиває владні пороги. Селяни надіслали звернення до районної ради, прокуратури, місцевих ЗМІ. Чи вдасться їм відстояти свій ліс – передбачити важко. Враховуючи те, що робиться сьогодні в Україні, цілком імовірно, що результат буде не такий, на який очікують люди. Бо, як неодноразово наголошував Іван Вовк, ліс – державний. А в Україні, як відомо, народ відношення до держави має досить опосередковане. Іншими словами, власність держави це одне, власність народу – це… А де вона – ВЛАСНІСТЬ НАРОДУ? Законодавством не передбачено? Богдан ПТАШНИК Р.S Нехай пробачать мені читачі за те, що цей номер присвячений виключно одній публікації. Погодьтесь -- подія неординарна і заслуговує на ширше висвітлення. Разом з тим, вибачаюсь за досить «легковажний» тон, в якому витримана стаття. Повірте, зроблено це не тому, що я несерйозно ставлюся до проблеми мешканців села Воєгоще. Ні. І ще раз -- ні. Просто, до «глибокодумної», виваженої і «аргументованої» критики наші чиновники звикли. Відповідно -- реагують не неї досить передбачувано. За принципом «собака гавкає -- караван іде». Можливо, такий підхід, змусить владу трохи глибше замислитись над інтересами людей. Зрештою -- чиновники отримують зарплату саме за це. І прикро, коли ось такими методами ЗМІ змушені нагадувати владі про її обов”язки
лісовий до богдан Показати IP 19 Лютого 2012 13:51
від усіх жителів с. Воєгоща велика подяка Вам за правду. Дякуючи Вам, жителі району району найшлм відповідь брехливій статті в "Поліссі", яка зреагувала на події в селі останньою, хоча кореспондентів запрошували постійно. Доречі на цьому тижні обіцяли результати комісії з Луцька по розслідуванні "вовчого" питання. Будемо раді бачити Вас, Богдане, у нас в селі. Також запрошуємо всіх бажаючих почути правду. Дата чергового сходу селян буде повідомлена пізніше.
Лєший до богдан Показати IP 22 Лютого 2012 17:21
Богдан молодець. А.Мартинюк, І.Вовк,В.Парфелюк ніхто, а Боггдан молодець. Любий довід твій Богдане розбивається на друзки бо нічого крім водички в цій статті немає, але водичка твоя падає на "благодатний" в твоєму розумінні грунт. І посилання твої на Світлану Сус, яка тямить в земельних питаннях, як мавпа в БІБЛІЇ, вагомий аргумент. Замість того щоб вивчити дане питання, а тоді написати аргументовану статтю водичку льєш. А водичка вона завжди була і буде водичкою, висихає. Покрасувався Богданчику...А стаття- понос слів.
Кікімора до богдан Показати IP 22 Лютого 2012 17:41
В твоєму опусі лише одне правда-відірваність представників влади від народу, нехтування людьми, а все інше нісенітниці. і пишеш ти на трієчку і то з великим натягом. Питання не вивчив, лісова тема тобі, що море для верблюда.
богдан до Кікімора Показати IP 23 Лютого 2012 13:19
Лєшому і Кікіморі одночасно ЛЄШОМУ …І Гаврилюк «покрасувався» і Пташник «покрасувався», таке відчуття, що це пише людина (в т.ч. і «Лєший»), яка дико заздрить, бо й сама б охоче «покрасувалася». Тільки от не виходить ніяк в бідолахи. Зрештою, чому ні? Он коментар який – «красава». Читаємо: « І посилання твої на Світлану Сус, яка тямить в земельних питаннях, як мавпа в БІБЛІЇ». Недалекий ти чоловік. Я не знаю, тямить вона чи ні, але С. Сус посадова особа, і, незалежно від рівня компетенції, зобов’язана знати (більше того -- знає), яка документація через її «контору» проходить, а яка – ні. Ти про це навіть не здогадуєшся, неук. Тому й пускаєш бульбашки в калюжі анальним способом. Читаємо далі:«…вивчити дане питання, а тоді написати аргументовану статтю». Що я мав вивчати і аргументувати? Мабуть, що «усе ріжеться згідно чинного законодавства» і воєгощани винні, а Вовк – молодець? Це б тобі сподобалося. Тоді читай «Полісся» і підстрибуй від захвату. Тому, що, «згідно чинного законодавства», так воно, як,на жаль, завжди у нас трапляється, і виявиться. Думаю, так «пропише» й прокурор. І що? Заїдь в ліс. Там усі площі на 85-90 відсотків вирізані по закону. Комусь від цього легше? Чи ти, може, Сократ, який сказав «Нехай пропаде увесь світ, але торжествує закон». А, як на мене, пропади пропадом усі ці лісові закони, краще хай буде ліс, а не палети. Жодного з моїх «доводів» ти не розіб’єш, інакше «аргументовано» зробив би це, а не писав нісенітниці. Що мені можна заперечити? Хіба що «дулю в кармані». Спробуй. Пред’яви фото- відео- матеріали, покази свідків, які сиділи в кармані і точно бачили, що дулі там не було. Чекаю. І наостаток. Я спочатку думав, що «Лєший» -- хтось з працівників «Полісся». Мабуть – ні. Бо в журналістиці ти не тямиш нічого (як мавпа в біблії). Інакше б знав, що т.з. «водичка» людям потрібна не менше (якщо не більше), аніж твої «аргументи». Якби це було не так, то преси ніхто б не читав. Тиражувалися б нормативні акти, рішення сесій, розпорядження, суха статистика і офіційні звернення. Хоча… може ти й журналіст, але з «совєтським» бзіком в голові і убогою фантазією. Так що, можливо, у мене й «понос слів», це все одно краще, ніж «закреп думок» як в Лєшого КІКІМОРІ Твою «трієчку з великим натягом» сприйняти не можу, бо ти такий педагог, як і натураліст. Будь-який верблюд бачив море набагато більше разів, ніж будь-яка кікімора. Вчи матчастину і дізнаєшся, що в приморські порти Африки (хоча б), товар доправляли саме на верблюдах. Навіть сьогодні. (Судячи з усього, інтернет-кікімора, взагалі, море бачила лише на малюнку). Здобувай знання -- не будеш потрапляти в смішні ситуації. Хоча, відчуваю, що ця порада не для тебе. Бо, відсутність знань можна надолужити, відсутність розуму… не допоможе ні істфак, ні ВПШ. Щодо вивчення питання, то, дещо, сказано Лєшому. Окрім того. В лісах я буваю, мабуть, не рідше, ніж наші лісники (дерев не пиляю, зайців не стріляю, на відміну від декого), і що там робиться – знаю добре (знову ж таки, на відміну від декого). Більше того. Глибокодумно пишуть «як треба», після «детального вивчення» тільки ті, хто боїться називати речі своїми іменами, але виправдовують свої «ракомстояння» перед владою саме такою відмазкою, як «всебічний аналіз», «враховуючи думку...», «як повідомив начальник такого то відомства» і т.п. Зрештою, можливо я помиляюся? «Кікімора» і «Лєший» мають смогу довести це. Нехай обоє (чи один) подадуть описану мною подію в своєму розумінні. Відвідувачі сайту порівняють їх «аргументи» і «вивчення теми» з моєю «водичкою». Може, 12 балів поставлять.
Лєший до богдан Показати IP 23 Лютого 2012 14:24
Не пиляєш молодець, але в лісовому законодавстві тямиш так, як С. Сус в земельному, спливти на хвилі Богданчику це твоя стихія, і якщо ти думаєш, що мені не болить доля ВОЛИНСЬКОГО ЛІСУ - сильно помиляєшся, з тебе завжди був слабенький журналіст , коли ти опускаєшся до таких порівнянь значить тобі "гірка" переклинює думки.
богдан до Лєший Показати IP 23 Лютого 2012 15:35
А що, краще тямити в лісовому законодавстві і пиляти ліс, як це роблять "фахівці"? Щодо іншого - бла-бла-бла. Що тебе так зачепило, що в істерику впадаєш? Хочеш щось довести -- вперед. Я вказав спосіб. Розбий мої "доводи", подай свою позицію. Не зробиш цього -- ти ніхто і слова твої порожні. Знаєш чим я відрізняюся від тебе? Я -- відповідаю за кожне написане тут своє слово (бо не ховаюся за псевдоніми), а ти -- якийсь "лєший", сидиш в кабінеті і замість виконання своєї роботи в ображеного бавися
К1 до богдан Показати IP 23 Лютого 2012 16:36
Так сиджу в кабінеті, чи може кімнаті і дивлюся як ти впадаєш в істерику і дивуюсь тобі бо твоєї "позиції" не бачу, а бачу лише "понос слів". Проблем в лісі багато . а конструктивної думки, як їх вирішити немає і не може бути, бо є конфлікт інтересів, а вирішити його можна лише за столом переговорів, а не на форумі, якщо не розумієш гріш ціна. Кричи істерично.
богдан до К1 Показати IP 23 Лютого 2012 18:22
Як так сталося, я адресував "сидиш в кабінеті" лєшому, а відповідає "сиджу" -- к1. Ну, це не дивно. Істерика ваша (чи твоя -- хто зна скільки ти тут ніків навигадував)а не моя. Я ж повторю. Розбий мій "любий довід", як і грозився. Тоді й поговоримо. А до тих пір ти ніхто. І можеш скільки завгодно хамити і уникати теми. Створи хоч десять псевдонімів -- суть не зміниться. А, може, ти готовий, як і я -- у відкриту поспілкуватися?
старшина поліщук до богдан Показати IP 26 Лютого 2012 12:30
все нормально, просто людина на роботі (в адміністрації), стомилася - не встигає ніки міняти)))
Смурной до богдан Показати IP 23 Лютого 2012 14:48
Давно не читав. Сьогодні прочитав і здивувався до пупа, такий досвідчений журналіст, а не зрозумів. що при згадуванні нач. відділу зем. ресурсів говориться взагалі про підготовку новонабраних і призначених працівників РДА. До всього іншого кадрова полі тика в РДА "ХРОМАЕТ". Думаю причину ВСІ розуміють, крім Богданчика.
богдан до Смурной Показати IP 23 Лютого 2012 15:46
ти хоч сам зрозумів що ти написав?
Хромой до богдан Показати IP 23 Лютого 2012 16:38
Всі зрозуміли , крім Богдана.
богдан до Хромой Показати IP 23 Лютого 2012 18:10
То "просвіти" мене, немудрого. Буду вдячний. А то, якось, незручно -- усі розуміють, а я -- ні. До речі Хромой і Смурной одна й та ж людина?
Кікімора до богдан Показати IP 23 Лютого 2012 16:56
Знаєш при такій погоді до лісу не хочеться. хочеться кохання на травичці, а таким , як ти хочеться гаряченького, а як запекло то не знаєш з якої сторони вхопити. Впадай в істерику. Крокодили не літають.
богдан до Кікімора Показати IP 23 Лютого 2012 18:46
Дістала ти з своїми крокодилами. Що -- на якусь іншу «крилату фразу» фантазії не вистачає? Впадай в істерику – крокодили літають. Називається ця «диво-істота» -- Fulgora laternaria. «…альтернативные названия - например, alligator bug (жук-аллигатор)… ..Длина жука-крокодила достигает 9 см, размах передних крыльев до 15 см. Распространены они в тропических лесах Мексики, Центральной и Южной Америки. Имеют множество местных названий, например, machaca или jequitiranaboia, под которыми могут фигурировать и другие виды фонарниц (Fulgoridae)… » Казав тобі, що, як натураліст, ти не дуже. Вчи матчасть. Цікався в гуглі.
Той хто любить ліс до богдан Показати IP 23 Лютого 2012 17:20
Позиція зрозуміла. коли комусь погано Богданові добре, а в даній ситуації кому погано, лише певному колективу, а Богданові добре, він прогресивний журналіст, а може ні, хто його зна.
богдан до Той хто любить ліс Показати IP 23 Лютого 2012 18:32
Це що за "певний колектив", якому так погано в даній ситуації?
Богдану Показати IP 19 Лютого 2012 09:28
Молодець!
Кікімора до Богдану Показати IP 23 Лютого 2012 14:27
Якщо Богдан молодець, значить крокодили літають.
Хатуль Мадан Показати IP 19 Лютого 2012 16:56
"сів в мерседес «фашистського» виробництва" Ржунімагу.
йолка Показати IP 20 Лютого 2012 09:25
чия земля? калитчина!
той що був на сході селян 11 лютого Показати IP 20 Лютого 2012 16:59
шановні селяни Воєгощі! Обіцяна позачергова сесія камінь-каширської районної ради по вашому лісовому питанню не відбудеться . депутати "батьківщини" - бют і їх керівник --- керуючий справами райради (та одночасно вовчий прислужник насправді) відмовляються , бо бояться вовка аж всц..аються! Тому зробіть належні висновки на майбутніх виборах і щодо "батьківщини"
ПРОСТОПОЦ-РИГІОНАЛ Показати IP 20 Лютого 2012 17:42
ТОЧНО СЕСІЇ ПОЗАЧЕРГОВОЇ НЕ БУДЕ.БО ВОВЧІ ЛЮДИ У ВОЄГОЩІ( ПЕДАГОГІЧНОГО ФАХУ) ТА БЮТО-БАТЬКІВЩИНОВСЬКІ ДЕПУТАТИ РАЙРАДИ "ЗАКОЛИХУЮТЬ" АКТИВІСТІВ , ЩОБ ДАЛІ НЕ ПРОДОВЖУВАЛИ ДОБИВАТИСЬ СВОГО . "БАТЬКІВЩИНА" ВСЯ ПІД ВОВКОМ , ПУКНУТИ БОЯТЬСЯ , БО НЕГАЙНО ВИГОНЯТЬ З РОБОТИ
К1 до ПРОСТОПОЦ-РИГІОНАЛ Показати IP 21 Лютого 2012 18:33
Що вирішить сесія? Ніяка сесія не піде на поводу у кучки штунд, які заварили цю кашу.Чого добиваються і чого хочуть невідомо. Так в лісі багато проблем, як і в інших господарствах, якби захотіли в кабміні зберегти ліси, як робиться в Фінляндії чи Швеції, доречі більш лісисті країни, то включили б палети в список заборонених до вивозу товарів і питання вирішилось. Але, якщо взяти по великому рахунку то ця "возня" на руку лише КОЛІСНИКУ І К. Тому, що ніхто не перевіряє ЙОГО діяльності, а питань виникає ще більше ніж з міжколгоспними колишніми лісами. Хочуть догодити йому то скоро відчують різницю, він ще за два роки встигне з поліщуків крові попити в тому числі і воєгощанської
Володимир Показати IP 20 Лютого 2012 20:09
...хтось мене "вовчим" адвокатом називав,Ваше право...мені шкода, о на сай
ВН - Володимир Показати IP 20 Лютого 2012 20:58
..хтось мене "вовчим" адвокатом називав,ну що ж - на те Ваше право...шкода, що на сайті м.К-Каширського у форумах як на безлюдді...відрадно, що стільки дописувачів на сайті, можна було б дійсно створити форум для обміну думками...Я двічі тут писав і двічі був не зрозумілим. Не хочеться бути надокучливим, а тому такі тези: 1.)... не всякий, хто репетує про захист Ваших прав є таким, хто цього прагне насправді, а інакше: "Благими намерениями проторена дорога в ад"; 2.)....безробіття і зубожіння зробило з нами злий жарт, подумайте лишень про те, скільки грошей в якості соцдопомог приходить в район і, натомість, скільки і чого ми виробляємо? 3.)... у нас вже закриті "маслозавод", "льонозавод", "деревообробний завод", "консервний...".....давайте закриємо іще два лісгоспи, людей звільнемо....так буде правильно? 4.)...я не прихильник Вовка І.І.при владі, бо він, знаю, що говорю, порядна людина, а нам, з нашим менталітетом, щоб ми оцінили, треба деспот... 5.)...хто, майте же сміливість - подайте кандидатуру!!! реально хоче пізнати переваги управління? 6.)..будучи "правим" за політичними переконаннями жахаюся від того, хто ці "праві" інтереси у нас представляє:....хотілося б побачити, але недовго їх люди будуть терпіти, їх при владі....чого ж вони б зробили зі своїм "досвідом"....
Анонім Показати IP 21 Лютого 2012 13:52
ДО РЕЧІ ,ПРО "БІЛОГО І ПУХНАСТОГО" КОМУНІСТА МАРТИНЮКА .ЯК ТІЛЬКИ ВОЄГОЩАНИ ПІДІЙШЛИ ЙОГО ЗАПРОСИТИ НА ЗБОРИ,ВІН ВІДРАЗУ Ж ЗАЯВИВ:"ЛІС ПИЛЯЮТЬ ЗАКОННО!"ТОБТО АДАМ ІВАНОВИЧ "В ТЕМІ" І СКОРІШ ЗА ВСЕ ЩЕ І В "ДОЛІ". ВИДАТЬ ДУШИТИ П..СІВ-ЛЯШКІВ У ПАРЛАМЕНТІ БІЛЬШ ЦІКАВО..
К1 до Анонім Показати IP 22 Лютого 2012 17:35
Ніхто не привів аргументів, що ліс пиляється незаконно, ніхто не привів аргументів, що ліс знищиться, такого не буде ніколи, нас не буде а ліс буде. Наведу приклад, в 1994 р. внаслідок вчинку якогось "барана" згоріло 300 га лісу біля залізничного переїзду за с.Нуйно. Протягом року згорілий ліс було зрізано до чистого поля, протягом двох послідуючих років на згарищі було створено лісівниками лісові культури і зараз на тому місці чудовий ліс, правда він молодий, але він росте. І так буде на всіх площах, які вирубуються бо над питаннями відтворення лісів працюють спеціалісти. А дати можливість самовільними рубками знищити ліси це тупіковий шлях ведення господарства. Зріджені соснові ліси атакуються лубоїдами і масово всихають. А на відтворення лісів потрібні чималі кошти і вони частково надходять саме від рубок головного користування, державного фінансування лісової галузі практично немає.
ПРОСТОПОЦ-РИГІОНАЛ Показати IP 23 Лютого 2012 12:06
Завтра у Верховній раді буде слухатись депутатський запит про воєгощанський ліс .Крім цього на телеканалі ICTV у вечірніх новинах "Факти" сьогодні буде сюжет про воєгощанський ліс .дивіться!!
К1 до ПРОСТОПОЦ-РИГІОНАЛ Показати IP 23 Лютого 2012 14:14
Ну буде запит. Ну буде репортаж. Ну буде, а подальші дії які будуть, можливо будуть виявлені перевіркою порушення, винні понесуть відповідальність, життя на цьому не закінчиться. вільного доступу до лісу штундам не буде, а з ними і всім іншим. Слухайтесь штунд, заведуть вони вас в блуд!
В до К1 Показати IP 25 Лютого 2012 15:51
А чим вам штунди недогодили
К1 до В Показати IP 29 Лютого 2012 21:08
Серед віруючих віри євангелівської є багато людей яких я особисто поважав і поважаю, з якими спільно співпрацював, але не люблю штунд, які в очі плачуть і брешуть, таких , як Мацик і деякі інші штунди з Воєгоща.
ПРОСТОПОЦ-РИГІОНАЛ до К1 Показати IP 29 Лютого 2012 10:55
27 ЛЮТОГО У 3-Х ДЕННИХ ВИПУСКАХ НОВИН НА ICTV ПОКАЗАЛИ ЧУДОВИЙ СЮЖЕТ ПРО ВИРУБУВАННЯ ВОЄГОЩАНСЬКОГО ЛІСУ .ВІН ,ДО РЕЧІ , ЩЕ Й ДОСІ ВИСИТЬ НА САЙТІ ЦЬОГО КАНАЛУ . СМІШНО БУЛО ДИВИТИСЬ НА ТРЕМТЯЧІ РУЧЕНЬКИ ВОВКА-СТАРШОГО ,ЯКИЙ "ВІДМАЗУВАВ" СВОГО МОЛОДШОГО БРАТА -КЕРІВНИКА ЛІСГОСПУ , ЯКИЙ І ДАВ ДОЗВІЛ НА НИЩЕННЯ ВОЄГОЩАНСЬКОГО ЛІСУ
старшина поліщук Показати IP 26 Лютого 2012 12:25
шановні співробітники камінь-каширської райдержадміністрації і прочі вовкові дуполизи! досить уже ходити сюди під різними ніками і доводити, що чорне - біле, біле - чорне, а вирубування лісу лише всім на благо! я вчора був у селі Брониця, звідти вже Малі Голоби напряму видно! сьогодні піднялися Воєгоще, Іваномисль, але це тільки квіточки. Люди вам ФІЗИЧНО не дозволять продовжувати вирубку, і ніяка міліція вам не допоможе і не врятує, якщо наступного разу під адміністрацію прийдуть не 200 а 2000 людей. Якщо підтвердиться чутка, що земля навколо Озюрка роздана київським і луцьким багатіям - ви ризикуєте отримати повномасштабну партизанську війну в межах нашого району. Почитайте про "приморських партизанів" і подумайте - вам хочеться мати тут поліських партизанів???
Лєший до старшина поліщук Показати IP 2 Березня 2012 21:31
Думаю партизанів буде небагато. Патріотичного виховання немає, ОУН немає, думаючих людей обмаль, в партизанщини майбутнього немає. ВАЖЛИВО ЗАЙМАТИ АКТИВНУ ЖИТТЄВУ ПОЗИЦІЮ.
богдан Показати IP 26 Лютого 2012 18:21
Майєш що не буть хоча б приблизно конкретне про Озюрко? Поділись. Хочеш -- на форумі. Хочеш -- зустрінемося.
ПРОСТОПОЦ-РИГІОНАЛ Показати IP 27 Лютого 2012 11:34
ВОЛОДИМИРУ. " у нас вже закриті "маслозавод", "льонозавод", "деревообробний завод", "консервний...".....давайте закриємо іще два лісгоспи, людей звільнемо....так буде правильно?" ЦЕ Є ВОВЧА ЛОГІКА --- ЗАПУДРИТИ МІЗКИ НЕПОТРІБНОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ І ЗРОБИТИ ВОВКА "БІЛИМ І ПУХНАСТИМ" .НАСПРАВДІ ВСЯ ПОТУГА ВОВКА ТА ЙОГО АДМІНІСТРАЦІЇ ПОЛЯГАЄ В ТОМУ , ЩОБ "ВИТИСНУТИ" З РАЙОНУ МАКСИМУМ РЕСУРСІВ (ЛІСУ ТА ЗЕМЛІ) ДЛЯ КИЇВСЬКО-ДАНЄЦЬКИХ ДЯДЬ! БО ДОЗВІЛ НА ВИРУБКУ ВОЄГОЩАНСЬКОГО , ПОЛИЦІВСЬКОГО ТА І ВЗАГАЛІ РАЙОННОГО ЛІСУ ДАВАВ ЛІСГОСП , ЯКИМ РАНІШЕ КЕРУВАВ ІВАН ІВАНОВИЧ ВОВК .А ЗАРАЗ ТАМ КЕРУЄ ЙОГО РІДНИЙ БРАТ СЕРГІЙ ІВАНОВИЧ ВОВК .ТОМУ: 1.ВОВКАМ ----ГАНЬБА! 2.ВОВКІВ ---- ГЕТЬ З НАШОГО ЛІСУ!
фуз Показати IP 27 Лютого 2012 23:37
Лариса Михайловна дует в одну дудку из волком
місцева жителька Показати IP 29 Лютого 2012 13:21
дякуємо Богдану, що він серед нас.А ті хто його критикує(згідно статті)і є тими ж самими шкурниками! Ай-яй-яй...
К1 до місцева жителька Показати IP 29 Лютого 2012 21:01
ЗГОДЕН. РАНІШЕ КРИТИКУВАВ, тепер згоден на 80% вовки ніколи не були людьми! Щоб захистити себе він здасть на "растетерзание" любого, не захистить тих хто до сих пір в адміністрацію йому носять карухи за певну суму(ліс), попам будує хати (ліс),отримує державні нагороди (ліс), і дуже багато вирішує ліс. А винні крайні, ті хто робить основну, чорну, роботу і беруть все на себе, а ВІН БІЛИЙ ВІН ПУХНАСТИЙ. Бензину і машин своїй лісовій охороні нема, вони дурні маршрутками їздять,хай їздять, у НАС ВОВКІВ У КОЖНОГО ПІД ДУПОЮ МАШИНА, таке життя кожному своє, фашистський, ВОВЧИЙ, лозунг.
Явір Показати IP 29 Лютого 2012 21:57
Комуністи це непотріб
славаукраїні Показати IP 1 Березня 2012 14:11
явору . це про мартинюка?
Тото Показати IP 13 Березня 2012 09:08
При чому тут Вовк? Не дуже зрозуміло. Поки є такі бізнесмени, які дають великі хабарі за можливість наживатися і знищувати ліси- все рівно, як буде зватися Голова! Такі проблеми вирішують радикально і по усім фронтам.
ПРОСТОПОЦ-РИГІОНАЛ Показати IP 16 Березня 2012 14:44
Для Тото . Якби вовки та їх холуї не брали, то ніхто би й не давав!
Квадратний до ПРОСТОПОЦ-РИГІОНАЛ Показати IP 16 Березня 2012 22:21
Необхідно кожному громадянинові мати свою думку. мати віру, створити організацію подібну ОУН в яку приходили люди різних національностей, але необхідною умовою має бути любов до свого народу, патріотизм, почуття любові до людей, і тоді вовків, януків поменшає, тому що януків створюють вовки, коли кожен з нас це зрозуміє. буде УКРАЇНСЬКИЙ ПРОРИВ, і цей прорив не зупинить ніхто , ТОМУ,ЩО ЦЕ БУДЕ ПРОРИВ ВЕЛИКОГО НЕСКОРЕНОГО НАРОДУ, а поки що маємо що маємо, і маємо тих кого дають януки.
Цветочек Показати IP 16 Березня 2012 22:12
Если человек порядочный, ему взять что-то не заслуженное, переступить через себя, тоесть невозможно. Волки есть волки, они переступят через себя и через всех, потому, что они волки и ничего человеческого у них нет.
вовчий цар Показати IP 17 Березня 2012 21:55
через І.І. Вовка усім нам,сірим вовкам, соромно за своє ім'я! Ми ж не шкідники лісу а санітари! Загризу!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus