USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

«Наш суд не може бути справедливим, то хочу, щоб він був хоча би веселим»: луцький терорист наполягає на суді присяжних

3 Березня 2021 12:59
Луцькому терористу Максиму Кривошу загрожує довічне ув’язнення. Його готові судити, і вже провели підготовче засідання. Серед потерпілих – не лише бранці із сумнозвісного автобуса, а й управління нацполіції області. Сам Кривош не визнає ні свою вину, ні те, що поліції приписують статус потерпілих, проте наполягає на суді присяжних, бо так буде веселіше.

Що передав Кривош міністру, на що жалівся та в кого просив пробачення – у сюжеті ТРК «Аверс».

Максиму Кривошу висунули обвинувачення відразу за сімома статтями. Захоплення заручників, незаконне поводження зі зброєю та терористичний акт – лише деякі з них. Нині він ризикує опинитися за гратами довічно. Слідство вже завершилось, і волинська Феміда готова його судити.

На підготовче засідання у Луцькому міськрайонному суді зібрались не лише прокурор та адвокат, а й заручники Кривоша та інші потерпілі.

Читати ще: «Show must go on»: луцький терорист готується до судового засідання як до «найголовнішого шоу в житті»

На лаві підсудних помітно схудлий Кривош, проте риторика його зовсім не змінилась. Він чи не відразу заявив колегії суддів: мовляв, не маєте права мене судити, бо нічим не кращі за мене. Сам же наполягає на суді присяжних. Каже: так буде значно веселіше.

«Оскільки, він не може бути апріорі справедливим, наш суд. То я хочу, щоб він був хоча би веселим, щоб ми добре з вами провели час», – зазначив у суді Кривош.


Пані Лариса – одна із понад десятка заручників Кривоша, зазначає, що сама не зрозуміла, чого хотів терорист, а йому покарання – щоб він сам усе це відчув, бо той день вартував жінці багато нервів та здоров’я.

Нагадаємо, 21 липня 44-річний лучанин із кримінальним минулим захопив у заручники пасажирів рейсового автобуса. 12 годин протримав людей у полоні, а опісля здався правоохоронцям.

Як виявляється, серед потерпілих фігурують не лише заручники Кривоша, а й правоохоронці і навіть головне управління нацполіції області.

На запитання журналістів, чи вважає, що заручники і правоохоронці потерпіли від його дій, Кривош сказав: «Заручники – звісно. Звісно, потерпіли. Правоохоронці...хтось поранений, чи вбитий? То які вони потерпілі? Я розумію, що це звинувачення в так званому замаху на вбивство правоохоронців. Це ідеологія. Це як ідеологічне звинувачення. Щоб показати, як в тій пісні: наша служба і опасна, і страшна, да».

Наскільки небезпечний сам Кривош і чи варто його далі тримати в ізоляторі – наразі чи не головне питання. Сценарій звичний: прокурор наполягає, аби підсудного продовжили тримати під вартою. Адвокат – заперечує.

Заслухавши думку сторін – судді відправились в нарадчу кімнату. А от підсудний став заочно звертатись до самого міністра.

«Хочу, щоб мене почули міністр юстиції зараз і директор кримінального виконавчого департаменту. Ті всі люди, які знаходяться зараз в тюрмах і в колоніях України всі разом – вони не вкрали і не награбили стільки, скільки це зробив кожен з олігархів з мого списку винних. Але, тим не менше, ці всі люди вже рік не мають взагалі побачення з рідними», – сказав Кривош.

Такі дії Мін’юсту Кривош називає тероризмом в законі. А от в своїх діях вини не бачить. Мовляв, захопити людей в заручники було необхідно, бо мирних методів протесту буцім-то ніхто не чує. Єдиний, перед ким в судовій залі вибачається – це підліток, який опинився в захопленому автобусі.

Поки Кривош жаліється на відсутність побачень з ріднею – судді повертаються з нарадчої кімнати. Зійшлись на тому, що під вартою його триматимуть і далі. А от наступного разу судитимуть Кривоша вже п’ятеро: двоє професійних суддів та троє присяжних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олександр Показати IP 3 Березня 2021 13:35
Після затримання Кривоша історію можна поділити на декілька етапів: запобіжний захід - в когось виникає сумнів про тримання під вартою (адвокат до уваги не береться, бо то його робота), хіба комусь не зрозуміло, що Кривош дуже небезпечний для суспільства своїми діями?; судовий розгляд по суті справи - є КПК України і там все передбачено і як сказав один з знаних юристів області: "Суд у всьому розбереться"; щодо вироку - якщо в суді буде на 100% доведена винуватість Кривоша в скоєнні кримінального правопорушення (злочину), за який передбачена вища міра покарання, а це довічне ув'язнання, то з огляду на поведінку кривоша, це його не дуже засмутить, бо пожиттєво його будуть одягати, харчувати по санітарних нормах, а не як існують більшість пенсіонерів, забезпечувати житлом, ще й поставлять в камері телевізор, а він і надалі буде лити багнюку на всіх, хто не на його боці.
Внук до Олександр Показати IP 3 Березня 2021 15:17
Багато води, а що ти пропонуєш?
Беззубий кріль Показати IP 3 Березня 2021 14:39
Якщо всякі вбивці Бузини і стерненкі роками гуляють, то цей дядько сидить, щоб не розпатякав деталі розмови з гарантом, який щось таки гарантував.
Правдоруб Показати IP 3 Березня 2021 15:26
Шкоди здоров"ю нікому не завдав, з заручниками вів себе чемно, поліцію та СБУ налякав та показав їх непрофесійність, такщо суд присяжних якщо буде то дуже веселий, тим більше може апелювати до того що відстоював свої права та свободи надані конституцією і які порушуються можновладцями та правоохоронцями. Правда у випадку випрадального вироку це буде мати наслідки в вигляді ланцюгової реакції з подібними захопленнями з боку інших не завжди психічно здорових громадян. Як би не вийшла юридична виделка...
Народна прокуратура Показати IP 3 Березня 2021 17:36
До Правдоруб. Вибачте, але несете якусь маячню. Які його конституційні права були порушені можновладцями і правоохоронцями? Може право займатись рекетом і побиттям людей, що він успішно робив до цього і за що 11 років відсидів у тюрязі? І щодо непрофесійності правоохоронців помовчали б, якщо не можете скласти пазл: чому не давали команди на штурм, а чекали приїзду Авакова і представника офісу Президента для піару

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus