USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Нацгвардієць, який розстріляв солдатів у Дніпрі, відмовився від свідчень: адвокат вимагає визнати його потерпілим

3 Лютого 2022 21:50
Екснардеп Ігор Мосійчук заявив, що нацгвардієць Рябчук, який розстріляв своїх товаришів по службі, відмовився від усіх своїх попередніх свідчень.

Також у нього з’явився новий адвокат, повідомляє Політика країни.

І той уже заявив, що вважає підзахисного потерпілим.

Читати ще: «Не хотіла випускати, я вистрелив їй в голову», – солдат розповів, як розстрілював людей у Дніпрі

«Я подав заяву про внесення до ЄРДР даних про те, щоб відкрити провадження за чотирма статтями КК, де я вимагаю визнати Артемія потерпілим», – сказав адвокат.

Згадані адвокатом статті – 406 («Порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями»), 408 («Дизертирство»), 425 («Халатне ставлення до служби»), 426 («Перевищення влади»).

Читати ще: «Нашого сина вбили, а Рябчук спрацював на випередження», – батько солдата, який загинув після тортур у тій же військовій частині

Правозахисник не став розкривати деталей того, про що його підзахисний повідомив слідчим, аби не зашкодити слідству. При цьому захисник Рябчука заявив, що «все те, про що він сказав у своїх свідченнях, має розслідуватися в іншому кримінальному провадженні щодо посадових осіб військової частини».

Тобто, зважаючи на все, захист вестиме справу до того, що Рябчук пішов на злочин через цькування у військовій частині.
Читати ще: «Долю передають наверх»: як у Нацгвардії та ЗСУ з солдатів вимагають гроші

Нагадаємо, близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по варті військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 людей, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардійця у Підгородньому Дніпропетровської області.

Рябчуку повідомили про підозру за ст.115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцями зброї та бойових припасів) ККУ.

28 січня Кіровський райсуд Дніпра обрав запобіжний захід Артемію Рябчуку – тримання під вартою у СІЗО №4 на 60 днів без права внесення застави.

Командування військової частини Національної гвардії у Дніпрі, де відбулося масове вбивство, звинуватили у низці серйозних злочинів.

Читати ще: У Дніпрі знайшли повішеним нацгвардійця. Фото 18+

Після цього інциденту у відставку подав голова Нацгвардії Микола Балан. Він розповів, що у військовій частині №3021, де служив Рябчук, уже відбувалися подібні трагедії – два самогубства солдатів. Ще одне самогубство в Дніпрі нещодавно вчинив молодий нацгвардієць, який був учасником АТО.

Однією із жертв суїциду став 19-річний Мансур Вержаковський. Як з’ясувалося, його смерть сталася через два місяці після заступу на службу. Як стверджує слідство, Мансур позбавив себе життя пострілом у голову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олесь Показати IP 3 Лютого 2022 22:25
Правельний адвокат .... хай побачимо чим та як . Але це вже цікаво становиться , бо за таким розкладом повинні когось посадити точно в лампасах .
Народна прокуратура до Олесь Показати IP 4 Лютого 2022 10:39
Адвокат вхопився за таку версію, бо то єдина можливість пом'якшити покарання цьому придурку. Адже вчинення ним умисного вбивства кількох осіб очевидне, навіть зафіксоване на відеозаписах. І за це йому світить пожиттєве ув'язнення. А ліплячи з нього жертву, можна свого досягнути. Особливо, якщо цьому сприятимуть різні соплежуйні активісти, журналісти і подібні тобі коментатори
Суддя в дредах Показати IP 3 Лютого 2022 23:11
Україна не Росія! То тилько в Мордорі можуть посадити і генерала, і губернатора і олігарха.
Анонім до Суддя в дредах Показати IP 4 Лютого 2022 07:54
Там вищезгаданих посадять лише якщо вони підуть "проти лінії партії"
лучанин Показати IP 4 Лютого 2022 01:51
«Дезертирство», писаки
Просто Показати IP 4 Лютого 2022 07:42
Родичі загиблих, якісь додікі…. Вже за цей час судити не повинно було бути кого.
Анонім Показати IP 4 Лютого 2022 09:10
Журналісти, активісти і депутати вже підказали, як вести захист "потерпілому". А п'ятеро вже й не розкажуть, що ж таке страшне вони зробили вбивці. А може все-таки не зробили... А копати, можливо, треба в іншому напрямку.
Шарій Показати IP 4 Лютого 2022 11:41
Роблять ще одного Стерненко. Тільки вилно на відео, як лежачих добивав та жінку застрелив. Цей паморок не відкрутиться, а на тюрмі виявлять його гнилу душонку, і покарають. А автомата через три місяці не видадуть, тільки тарілку з дірочкою
васки телесаик Показати IP 4 Лютого 2022 18:50
Рябчук молодець! Все правильно робить! Вирулить .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus