USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.10

Олімпійське перемир’я: Макрон пропонує припинити вогонь у всіх конфліктах на час проведення Ігор

15 Квітня 2024 13:57
Президент Франції Емманюель Макрон заявив про свою ініціативу щодо припинення вогню в основних конфліктах, які тривають у світі, в тому числі у війні в Україні, на час проведення Олімпійських ігор та розраховує на допомогу лідера Китаю у цьому питанні.

Про це він сказав у великому інтерв’ю RMC і BFMTV щодо майбутніх Олімпійських ігор, які приймає Франція, передає Європейська правда.

«Лідер Китаю через кілька тижнів приїде до Парижа. Я його попросив допомогти. У 2022 році перед нами теж стояло таке завдання перед зимовими Олімпійськими іграми, які приймав Китай… Тож це також може стати дипломатичним моментом задля миру», – зазначив президент Франції.

Макрон додав, що спробує докласти максимум зусиль для олімпійського перемир’я, уточнивши, що має на увазі і війну між Ізраїлем та ХАМАС, і війну Росії проти України, і війну в Судані.

Він сказав, що хоче з цією метою задіяти багатьох партнерів.

Також президент розповів, що Франція впевнена в успішній церемонії відкриття Олімпіади на річці Сена у липні, але має запасні варіанти на випадок, якщо цього вимагатиме безпекова ситуація.

Читати ще: МОК допустив росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі

33-ті літні Олімпійські ігри 2024 пройдуть в столиці Франції Парижі с 26 липня до 11 серпня. Естафета олімпійського вогню розпочнеться у квітні.

Раніше головне управління внутрішньої безпеки Франції заявило, що стурбоване ймовірністю терористичних атак під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор у Парижі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Патрiот Показати IP 15 Квітня 2024 17:35
Пiвень
Анонім Показати IP 16 Квітня 2024 08:20
Якщо таки домовитесь за мир, то давайте щоб ваші ігри з лімпіською не закінчувались
Олександр Показати IP 19 Квітня 2024 11:39
Не допускати до змагань спортсменів тих країн, які не підтримали встановлення перемир'я на час проведення ігор

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus