USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Піст як непоганий бізнес. ВІДЕО

28 Лютого 2012 13:45
Священнослужителі закликають українців дбати не про формальне дотримання харчових приписів, а про духовне збагачення під час Великого посту. Натомість, для багатьох піст - це непоганий бізнес.

Про це інформує ТСН.

Кількість українців, які дотримуються Великого посту, щороку збільшується. В понеділок, 27 лютого, від м'яса та молочних продуктів відмовилися понад 30% населення.

Проте зі зменшенням попиту ціни на м'ясо на ринках чомусь не впали. Натомість під Великдень вони традиціно зростуть. Продавці харчів намагаються одержувати зиск і з релігійних традицій клієнтів.

Зокрема, в ресторанах у моду ввійшли спеціальні постові меню, а в крамницях з'явилися смачні продукти з позначками «пісне». Ані ціною, ані смаком вони майже не відрізняються від звичних елементів раціону.

«Загалом вони більш менш дотримуються – в тому, що стосується власне складників», - коментує «постові» ініціативи виробників продуктів архієпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря).

«Але, що стосується ціни чи вишуканості цієї їжі, то тут є проблеми», - вважає православний владика.

На його думку, витрачати тризначні суми за один обід, навіть із пісних продуктів, не є доречним у Великий піст. Ліпше споживати просту та дешеву їжу, а заощаджені гроші віддати нужденним.
Римо-католики вимоги до суворості посту послабили ще 1966 року. Нині їм дозволено протягом посту, за винятком середи та пятниці, вживати тваринну їжу.

«Акцент більше тепер ставиться на духовні плоди», - пояснив архієпископ РКЦ Петро Мальчук.

Він закликав у піст зосередитися не так на любові до свого черева, як на любові до ближнього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Serg Показати IP 28 Лютого 2012 15:37
Так піст для того й призначений,щоб забути про черево і згадати про ближнього і Бога. мабуть попам самим важко тримати піст,от і придумують послаблення.Не знаю ні одного істинного святого,який би не постив.
яна Показати IP 28 Лютого 2012 16:58
ЛЮДИ НЕ РОЗУМІЮТЬ ЩО ТАКЕ ПІСТ? ЦЕРКВА ПРАВОСЛ.,КАТОЛИКІВ-ТРАКТУЮТЬ НЕ ПРАВИЛЬНО.ВСЕ МОЖНА ЇСТИ-ЦЕ НЕ ГРІХ ОКРІМ ПРОДУКТІВ З ТВАРИННОЇ КРОВІ,БО ЦЕ Є ДУША ТВАРИНИ І УДАВЛЕННОГО.А ПІСТ,ЦЕ В ЛЮБИЙ ЧАС-МОЖЕШ МОЛИТИСЯ БОГУ,ПРОСИТИ ЗДОРОВЯ,ЧИ В БІДІ,ЗА БЛИЗЬКИХ.ПРИ ТІМ НЕ СПОЖИВАТИ ЇДИ АБО МІНІМУМ-ЦЕ ПОСТОМ НАЗИВАЄТЬСЯ.БО Ж МОЖНА І ПОСНИМИ ПРОДУКТАМИ ОБЖЕРТИСЯ АЛЕ ПРИ ТІМ СКАЗАТИ-Я ПОЩУ.ТАК ЩО ЇСТЕ,ТО НЕ ГРІХ А ГРІХ ВИХОДИТЬ З ЯЗИКА.РОЗБЕРІТЬСЯ В ІСТИНІ.
вова Показати IP 28 Лютого 2012 17:02
Щось по вигляду на наших священиків,не скажеш що вони постять.Як говорять наші святі-ми такі люди як і ви,це наша -робота.
Ласковая Показати IP 28 Лютого 2012 17:16
Мені подобаються католицькі погляди на віру, поводження себе в храмах, на піст. А в православній церкві давно пора все це переглянути. Постити почали вдавнину тільки тому, що під весну просто закінчувались запаси харчів. Молоко не вживали , бо корови переставали доїтись, бо мали "телитись", кури зимою погано несуться, та й яйця на паску потрібно було збирати (тому не їли яєць).
Іван Козолуп Показати IP 28 Лютого 2012 18:12
Піст - це особиста річ. В кожної людини можуть бути індивідуальні причини для посту. Піст - це молитва і допомога духовним силам боротись за вирішення того чи іншого питання, яке потрібне людині і яке не суперечить волі Божій. Піст - це не стадне бездумне голодування, яке масово нав'язується!
игор Показати IP 28 Лютого 2012 22:00
на 8 березня багато хто "поститиме"
Ad Показати IP 29 Лютого 2012 11:02
Де в Біблії, натхненій Богом, написано, що християнам НЕОБХІДНО дотримуватись посту (+великого чи малого...)з такого-то періоду по такий-то ??? Це є вже заповіді людські, яких апостол застерігав не дотримуватись, бо отримаємо те-ж, що й юдеї, яких через цю показуху Бог відкинув ! Задумайтесь, кому догоджаєте: Богу чи людям(в рясах)???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus