USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Понад мільйон квітів: біля Луцька – тюльпановий фестиваль

22 Квітня 2024 12:52
Популярний фестиваль «Волинська Голландія» знову відкрито. Організатори планували відкритися на Великдень, але у тюльпанів – свої плани. Завдяки теплому квітню вони розцвіли раніше.

Яка «Волинська Голландія» цьогоріч та що там нового? Про це – в сюжеті «12 Каналу».

Популярне тюльпанове поле запрошує відвідувачів з п'ятниці, 19 квітня. Організатори кажуть, що планували відкриття на Великдень, але тюльпани розцвіли раніше.

«Ми самі не очікували, але тюльпан нас не питає, він сам вибирає терміни, коли хоче зацвісти», – каже організатор «Волинської Голландії» Олександр Подзізей.

Можна купити тюльпани просто з коренем, по 30 гривень за штуку. Однак організатори цього робити зараз не радять. Бо їх, кажуть, треба висаджувати в жовтні.

«Тюльпан краще купувати не зараз. Нині продаємо лілію, гладіолуси, жоржини. Це час висаджувати їх. А тюльпан, нарцис, гіацинт, крокус садять на осінь», – пояснює Олександр Подзізей.

Уже сьомий рік поспіль голландські сорти тюльпанів ростуть на Волині. Цього сезону поле сягає понад чотирьох гектарів, тут близько 50 нових сортів квітів. Готуватися до весняного сезону почали ще з минулого року.

«Ми заздалегідь закуповуємо цибулини тюльпанів. І поле закладаємо восени на зиму. Тюльпани висаджують, коли температура повітря буде стабільною – 9-10 градусів. І цілу зиму квіти вкорінюються. Також ми ще на зиму їх вкриваємо соломою. Це для того, щоб вони не вимерзли, а навесні щоб не так проростали бур'яни», – розповідає організаторка фестивалю Тетяна Пашковська.

Відвідувачі роблять фото. Марина приїхала аж з Кривого Рогу.

«У нас був трошки інший напрямок, який ми змінили, щоб тут побувати. Дуже все подобається. Ми вперше на такому фестивалі. Спеціально приїхали здалеку, щоб насолодитися цією красою. Я думаю, що нікого ці краєвиди не лишать байдужими», – наголошує Марина.

«Це дуже красиво. Тут можна багато фотографій зробити. Мені дуже подобаються ці квіти, особливо білі та темно-фіолетові. Я тут вперше. Надзвичайно цікаво побачити наживо. Природа дивовижна, вона надихає», – додає Олена.
Читати ще: Тисячі різноманітних сортів: на Волині розпочався фестиваль тюльпанів

Уже працюють фудкорти. Львів’яни пригощають ребрами за 1100 гривень за кілограм, ковбасками на грилі за 700 гривень, шашликом за 800 гривень. Є овочі на грилі за 600 гривень.

«Сьогодні ми приготували спеціально до свята 100-літрову каструлю бограчу – пікантного, такого, який має бути. Готуємо ребра трьох видів: свинина, ягнятина, телятина», – інформує кухар Олесь.

Бограч – 160 гривень за порцію. Подають його у спеціальних хлібних горщиках.

Купити можна і медову продукцію. Мед продають від 70 гривень за пів літра, а горішки з медом – від 50 гривень.

На полі – «П'яна вишня», тематичні фотозони, експрес-знімання від професійного фотографа, атракціони для дітей та музичний супровід.

Ціна вхідного квитка для дорослих – 150 гривень, для дітей до 13 років – 100 гривень. Дошкільнятам – безоплатно.

Діє фестиваль у селі Линівка, що за 35 кілометрів від Луцька трасою до Ковеля, з десятої ранку до сьомої вечора щодня. «Волинська Голландія» працюватиме до Великодня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН. Показати IP 22 Квітня 2024 14:31
ЗАМОРОЗКИ.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus