USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Повернення чоловіків призовного віку: Польща чекає від України ініціативи

28 Квітня 2024 15:12
Польська влада вважає, що Україна має проявити ініціативу щодо повернення чоловіків призовного віку з-за кордону.

Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю TVN24, передає Кореспондент.

«Україні тут справді потрібно проявити ініціативу, тому що для нас це етично неоднозначне питання. Хоча, звісно, ми розуміємо, що Україна потребує своїх захисників, щоб захистити свою Батьківщину», – зазначив польський урядовець.

За його словами, поки що невідомо, які саме ідеї розглядає Україна для повернення чоловіків додому, проте Сікорський назвав «цікавою» ініціативу з обмеження консульських послуг.

Читати ще: Держдеп прокоментував ситуацію з поверненням українських чоловіків з-закордону

«Раніше, у грудні, коли я був у Києві після призначення на посаду, українська сторона говорила трошки інше, але в тому ж напрямку. А саме, що вони будуть мати довідку для своїх громадян про те, що у нього врегульовані стосунки з військовою службою, і вони просили на рівні Євросоюзу не надавати соціальні пільги людям, у яких немає такої довідки. Цікава ідея», – розповів Сікорський.

Раніше Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою українські чоловіки призовного віку більше не зможуть отримати закордонні паспорти та паспорти громадянина України за межами України. Після цього у Варшаві 300 українських чоловіків заблокували паспортний сервіс.

Також раніше інформували, що Польща продовжить тимчасовий захист українським біженцям. Зокрема, це стосується й українців без паспорта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Александр - 1 Показати IP 28 Квітня 2024 15:39
Не буде ініціативи , не буде ідей.. Нічого не буде. Як все почалось так і зупиниться. Працювати в цьому напрямку ніхто не буде. Працювати - це не про них.. Це рішення - одноразова піар акція. Якось так..
До розумних людей Показати IP 28 Квітня 2024 16:19
Людоньки, будь ласка, читайте подібні новини в оригіналі, а не в "українському тлумаченні". Там зовсім інший настрій. Не дозволяйте собою маніпулювати. Перекладач вам допоможе.
Олексій Показати IP 28 Квітня 2024 16:21
Чи будуть ті, кого добровільно-примусово повернуть в Україну, її захищати? Риторичне питання
Правда Показати IP 29 Квітня 2024 07:30
Мобілізують,полігон-частина,швидко навчишся.Під час війни гірше дизертира не може бути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus