USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Пригожин заявив про удар військ РФ по тилових таборах «вагнерівців» і розпочав заколот. Оновлено

23 Червня 2023 22:28
Російські солдати нібито завдали удару по тилових таборах ПВК «Вагнера», через що було ліквідовано багато найманців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву засновника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина.

Пригожин вкотре поскаржився, що ПВК «Вагнера» підло обманули і намагалися позбавити можливості окупації територій.

«Сьогодні, бачачи, що ми не зламані, вони завдали ударів, ракетних ударів по наших тилових таборах. Загинула величезна кількість наших бійців, наших бойових товаришів. Ми ухвалимо рішення, як відповісти на це злодіяння. Наступний крок за нами», – додав він.

За його словами, «зло, яке несе військове керівництво країни, має бути зупинено». Тому він пообіцяв покарати тих, хто ліквідував його найманців, у тому числі будь-які блокпости та авіацію, які стануть на шляху.

Пригожин додав, що міністр оборони рф Сергій Шойгу щойно «боягузливо втік з Ростова». За словами засновника ПВК, чиновник не хоче пояснювати, навіщо піднімав гелікоптери для знищення «вагнерівців».

«Нас 25 тисяч і ми йдемо розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня», – додав він.

Російське видання «Важные истории» з посиланням на джерела пише, що в адміністрації путіна паніка, «там не виключають сценарій початку громадянської війни».

За словами співрозмовника видання, в АП ще тиждень тому була інформація про те, що Пригожин щось готує.

Він закликає всіх виходити на вулиці і обіцяє знайти всім зброю: «Всі патріоти росії, справжні патріоти країни, виходьте на вулиці, зброю ми знайдемо. Цієї ночі ми вирішимо питання зрадників і злочинців, які зганьбили росію. Їхні імена – шойгу, герасимов».

Відповідь влади РФ

У відомстві країни-агресора заявляють, що «інформація про удар по тилових таборах «вагнерівців» є інформаційною провокацією і не відповідає дійсності». Після заяв Пригожина порушено справу про заклик до збройного заколоту, про ситуацію доповіли путіну.

Скандал між «вагнерівцями» та Міноборони РФ

Нагадаємо, суперечки між ПВК «Вагнера» та військовим командуванням РФ почалися на тлі спроб ворога захопити Бахмут. Пригожин неодноразово звинувачував російське військове командування та Міноборони у тому, що його найманцям нібито відмовляються давати боєприпаси.

Декілька днів тому британська розвідка повідомляла, що Пригожин пішов на загострення конфронтації з Міноборони. Це сталося після того, як усіх російських найманців зобов’язали підписати контракт з відомством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus