USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Рекреаційний пункт на Волині показали в новому проєкті від лісівників. Відео

27 Квітня 2024 19:53
Держпідприємство «Ліси України» запустило проєкт «Мандруємо лісами України». У відеороликах глядачам розповідатимуть, як можна безпечно й без шкоди для природи відвідувати ліс.

У першому випуску ведуча Ксенія Григор’єва побувала в рекреаційному пункті «Лісовичок», що в селищі Колки.

ДП «Ліси України» нагадало, що під час дії воєнного стану й пожежонебезпечного періоду гуляти в лісі не можна. Тому лісівники пропонують альтернативу – створили мережу рекреаційних пунктів. Це сотні обʼєктів по всій країні з інфраструктурою, водою, електроенергією, де в наявності увесь необхідний інвентар, заготовлені дрова, спортивні та дитячі майданчики. Поруч облаштовані екостежки для безпечної подорожі мальовничими місцями.

Читати ще: Радзивіли на Волині: журналіст Акім Галімов показав таємниці Олицького замку. Відео

Чому важливо створювати рекреаційні пункти? Як зазначили в лісівники, 90 % лісових пожеж трапляється через людську недбалість. Після пікніків у лісі люди залишають багаття. Вогонь, який, на перший погляд, майже згас, розгоряється і в підсумку знищує ліс. Наслідки від пожеж – колосальні. Тому лісівникам економічно вигідніше створити комфортні та облаштовані місця для людей, ніж потім десятки років відновлювати ліс після пожеж.
Завідувачка рекреаційного пункту «Лісовичок» Яна Шпота розповіла, що під час відпочинку там можна придбати законсервовану лісову продукцію: мед, варення, соки тощо. Попитом користується крем-мед із додаванням сублімованих фруктів.

Крім того, у центрі рекреації проклали екологічні стежки, по яких можна гуляти пішки або верхи на конях.

Читати ще: «Ми знайшли рай. Він – на Волині». Дмитро Комаров показав українську Амазонку, село вдів і бортників

Фішкою проєкту стало готування регіональних страв. Так, глядачам продемонстрували рецепт «Шашлику по-волинськи». М’ясо шматками смажать на тандирі (східна керамічна піч у формі великого глечик, – ред.). До того його маринують 2,5 години в цибулі та спеціях.
Як наголосила Ксенія Григор’єва, рекреаційних пунктів для відпочинку на природі є чимало на Волині та по всій Україні. Для зручності лісівники розробили спеціальну мапу ознайомитися з якою можна за покликанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Павло Показати IP 27 Квітня 2024 20:43
А через деякий час усі ці побудовані обʼєкти виставляться на аукціон за тією ж схемою, щой готель у Звірівському лісництві
Лукаш і Мавка Показати IP 27 Квітня 2024 20:58
"Фішкою проекту стало готування регіональних страв." ! Особливо регіональна страва: шашлик на тандирі ! Шо назва блюда, шо спосіб приготування, ну, чисто тобі волинська страва !
Марія Іванівна Показати IP 28 Квітня 2024 01:28
Ніяка пожежа не приносить стільки шкоди лісовим фондам, скільки злочинні дії, їхніми очільниками.
До Марія Іванівна Показати IP 28 Квітня 2024 10:21
Їхні слова про збитки від лісових пожеж на Волині - то абсолютня болтовня і переведення стрілок ! Оправдовують свою непрофесійність, злодійство і корупцію. Нехай назвуть цифрові співвідношення збитків від лісових пожеж і порівняють із сумами хоча би зафіксованих крадіжок виявлених правоохоронцями від самовільних рубок, впійманих на митниці незаконних перевезень і доплюсують сюди суми виявлених хабарів у злодіїв-керівників лісової галузі при обшуках ! І тоді зразу стане зрозуміло кого бити по наглій рижій морді !
Леся до До Марія Іванівна Показати IP 28 Квітня 2024 18:24
А я от читаю і думаю - коли в нашій країні дійде діло до таких крис, які пишуть всяку болтовню в коментарях?
Варвара Показати IP 28 Квітня 2024 13:35
Чому не підняли питання вартості? Там все дуже дорого. Починаючи від погодинної оренди бесідки до дров... ходіння по канатній доріжки 50грн. з дитини в годину в Згоранах. Вкладені чималі державні кошти в ці Лісовички, а прибудок падає в приватні кармани(. Де можна ознайомитись з офіційними розцінками на послуги?
Марина Показати IP 28 Квітня 2024 18:13
Ці Лісовички - то новий рівень відпочинку, гордість Волині. Всюди краса та естетика. До нас їдуть гості і всі приємно здивовані. Не розумію, як можна захейтити такі унікальні місця. Ми дякувати за це маємо лісівникам, що показали, як то може бути
Я Показати IP 28 Квітня 2024 21:27
Читаю деякі коментарі і жахаюсь. ЛЮДИ! Чи Ви ЛЮДИ? Цінуйте працю тих, хто творить для вас прекрасне. Навчіться бачити КРАСУ, а не вишукувати бруд в усьому. Була в Лісовичку багато разів і ще поїду, як трапиться нагода, бо то є шось неймовірне. Тому, Люди, перестаньте писати дурниці. От чесно. Бо аж незручно - все і всіх в нас завжди занехають,обгадять, а то є дуже і дуже недобре((
Варвара Показати IP 28 Квітня 2024 23:41
Ніхто не пише, що погано. Просто частина людей бачить тільки гарну обкладинку, а частина людей бачить трохи більше цей процес - вирубані величезні площі лісів, що вже і по гриби не можна буде сходити, сірий експорт деревени, зарплати поверх 100тис керівників лісництв....а ви їште вареннячко і далі прихвалюйте)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus