USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Саакашвілі звинуватили у спробі держперевороту: він оголосив голодування та вимагає зустрічі з консулом України

2 Жовтня 2021 12:48
З учорашнього вечора експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі перебуває у в’язниці. Його заарештували напередодні. На батьківщині політика заявили, що він приїхав, щоб здійснити держпереворот. Сам Саакашвілі оголосив себе політв'язнем та розпочав голодування. Він написав листа, у якому закликав співвітчизників активно голосувати на виборах та зазначив, що винесені йому вироки є «замовленням Путіна».

У Грузії заявили, що Саакашвілі «18 років не дає відпочинку країні». Відповідну заяву зробив глава правлячої партії «Грузинська мрія» Іраклій Кобахідзе, пише 24 канал.

«Міхеїл Саакашвілі – людина, яка вже 18 років не дає відпочинку країні. Він їхав до Грузії, щоб втілити загрозу державного перевороту, або ж сам держпереворот», – заявив Кохабідзе.

Він також додав, що судові процеси проти Саакашвілі будуть проводитися відповідно до правових норм.

Також проти Саакашвілі у Грузії відкрили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин кордону. Адже за офіційними даними він начебто не виїжджав з території України й не заїжджав на територію Грузії.

Сам Саакашвілі вважає себе політв’язнем і оголоcив голодування. Про це заявила омбудсмен Ніно Ломджарія, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на «Ехо Кавказу».

Ломджарія відвідала політика в пенітенціарній установі № 12 у місті Руставі.

«Що стосується оголошення голодування, то він не згоден з винесеними щодо нього обвинувальними вироками і вважає себе політичним в’язнем. Він просить зустрічі з консулом України», – повідомила Ломджарія.

Саакашвілі також повідомив, що під час затримання поводження з ним було задовільним. Коли експрезидента заарештували, він був один і не чинив опору.

У день проведення виборів у Грузії політик написав листа, в якому закликає прихильників активно взяти участь у виборах. Він підкреслює, що його приїзд до Грузії був добре обміркований, він знав, що його затримають і був готовий до будь-яких сценаріїв, пише УНН.

Також Саакашвілі зазначає, що від громадян Грузії залежить майбутнє демократії в країні і підтримка західних партнерів.

У листі Саакашвілі також називає винесені йому після зміни влади в Грузії у 2012 році вироки «замовленням Путіна» і стверджує, що їх не визнає жодна країна, крім Росії.

Президентка Грузії назвала режим Саакашвілі таким, який «розтоптував права людини, вільний бізнес і закон» та заявила, що ніколи його не помилує.
Нагадаємо, у п’ятницю, 1 жовтня, у Грузії затримали третього президента країни Міхеїла Саакашвілі. Його заарештували місцеві правоохоронці. Прем’єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі заявив, що правоохоронці знали про прибуття Саакашвілі до Грузії. Також політик зазначив, що Саакашвілі помістили в пенітенціарну установу.

Адвокат Бека Басілая назвав затримання Саакашвілі «політичним актом» і додав, що не зміг поспілкуватися із затриманим.

У Грузії Саакашвілі оголошений у розшук – він не був на батьківщині вісім років. Його заочно засудили до шести років ув’язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі.

Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну буде затриманий.

1 жовтня Саакашвілі заявив, що прибув до Грузії та знаходиться в Батумі. Своєю чергою Міністерство внутрішніх справ Грузії заявляло, що Саакашвілі грузинський кордон не перетинав.

Згодом українська нардепка від фракції «Слуга народу» Єлизавета Ясько заявила, що перебуває у стосунках з експрезидентом Грузії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 2 Жовтня 2021 13:17
Хитрюга Саакашвілі, все зробив ,щоб його арештували, свідомо йшов на це. Не дарма посміхався,як його вели в кайданках. Тепер мученик, політв'язень, скоро і рейтинг піде вгору. Рейтинг його політичної сили , що рветься до влади на місцевих виборах, у попередні роки їм не вдалося захопити владу на державному рівні. Має мабуть якісь гарантії від США раз пішов на такий крок. Ну і громадянство у нього українське...
Дідо Показати IP 2 Жовтня 2021 14:43
Провокатор. То він грузин, то він українець. Геть цю іноземну наволоч з теренів України!
БУХой АЛкаш Показати IP 2 Жовтня 2021 15:37
Саакашвілі без Кахи Бендукідзе ніхто! Що і показав час.
Народна прокуратура Показати IP 2 Жовтня 2021 19:18
Свого часу це хворобливо самозакохане створіння й в Україні пробувало зробити щось подібне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus