USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Шалена гостьова підтримка та незрозуміле суддівство: «Старий Луцьк» поступився «Рівному» в першому матчі плей-оф. Фоторепортаж

28 Березня 2024 09:32
Вперше у своїй історії баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» стартував у плей-оф Суперліги. Вже на чвертьфінальній стадії лучани отримали принципового суперника – БК «Рівне».

На перший матч до Рівного прибув чималий десант луцьких вболівальників. Однак перемоги «Старого Луцька» вони не побачили. Якщо у першій половині лучани виглядали доводі гідно, то у другій судді знайшли у діях луцьких американців чимало фолів, через що ті не дограли матч. БК «Рівне» в підсумку переміг з переконливим рахунком 92:68.

Зал ДЮСШ №4 у Рівному заповнювали як місцеві, так і луцькі вболівальники. Тим часом команди виходили на розминку. У лучан доволі обережно розминався та готувався до матчу Кольченко, перемотуючи ногу. А у «Рівного» проблеми зі здоровʼям були у Сміта та Джойнера, про що вже після матчу сказав тренер Михайло Переверзій.
Лучани доволі непогано почали гру: рахунок відкрив Мусієнко, за тим кидки з лінії реалізував Томас. Однак рівняни швидко відігралися та вийшли вперед – 6:4. Попри те, що Кольченко не був готовий на усі 100%, він все одно вів команду за собою: його дальнє влучання допомогло «Старому Луцьку» повернути перевагу. Однак вона протрималася недовго: «Рівне» знову вийшло вперед та зрештою забрало першу чверть – 17:13.
На старті другої десятихвилинки рівнянин Мочалов забив ендван. Загалом гра була вʼязкою та з великою кількістю фолів. Лучани кілька разів наближалися у рахунку на відстань 1-2 очок, зокрема відставання скорочував Липовцев. А за дві хвилини до великої перерви знову увімкнувся Кольченко, 5 очок якого дозволили скоротити різницю до мінімуму – 32:31. Однак кінцівку чверті краще провели господарі: дальній влучний кидок Джойнера в останній атаці встановив на табло 37:31 на користь рівнян.
Вдала гра Соловйова на старті третьої чверті допомогла «Рівному» наростити перевагу до +15 – 48:33. Разом з тим господарям почали допомагати судді: Джексону дали пʼятий фол та відправили на лавку до кінця гри. Тим часом Кольченко та Липовцев не давали «Рівному» відірватися ще більше, тримаючи різницю у 10 очок. Зрештою третя чверть закінчилася з рахунком 68:55.
Судді знову дали про себе знати на початку останньої десятихвилинки: фактично за одну хвилину вони швидко знайшли в діях Томаса два фоли, які для нього стали четвертим та пʼятим відповідно. Тож для «Рівного» гра фактично було зроблена. В середині чверті на табло світилося 77:60, і Дмитро Чайковський взяв тайм-аут. Однак це не надто вплинуло на перебіг протистояння. Фанати «Рівного» гнали місцевих баскетболістів вперед, тож до кінця матчу вони зробили свою перевагу ще більшою, перемігши з рахунком 92:68. Найрезультативнішим у складі «Старого Луцька» став Олександр Кольченко – 17 очок.
Серія плей-оф перейшла до Луцька. Вже у неділю, 31 березня, в залі ОДЮСШ «Старий Луцьк» знову зійдеться з БК «Рівне». У разі перемоги лучани зрівняють рахунок у серії, а фінальний матч відбудеться у Рівному.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus