USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Скандальні бій і перемога Кличка-старшого. ФОТО. ВІДЕО

19 Лютого 2012 13:08
40-річний Віталій Кличко переміг за очками англійця Дерека Чісору на очах 12 тисяч глядачів арени Olympiahalle у Мюнхені.
Про це повідомляє Про спорт.
118:110 (Робін Дольпʼєрр), 119:111 (Бела Флоріан) і 118:110 (Едді Паппо) ‒ перемога Кличка одноголосним рішенням суддів.
Для Кличка-старшого це 9-й захист поясу чемпіона світу WBC у надважкій вазі, і Віталій знову довів скептикам, що й в 40 років можна бути найкращим боксером планети. Однак Чісора виявився гідним суперником і, якби у англійця було більше досвіду, то результат поєдинку міг скластися не на користь Кличка. До того ж, Чісора став четвертим боксером після Тімо Хоффманна, Кевіна Джонсона і Шеннона Бріггса, який вистояв проти Кличка-старшого 12 раундів.


З перших секунд поєдинку заʼязався дуже жорсткий бій. У першому ж раунді боксери обмінялися небезпечними ударами. Англієць кілька разів класно і сильно пробив низом по корпусу, а Віталій відповів «бомбами» з правої руки. Але у Чісори дуже міцне підборіддя, тож його непросто «покласти» на підлогу.

Після другого раунду Чісора вкотре спробував вивести Кличка з рівноваги, намагаючись наскочити на нього після гонгу. А у третьому раунді англієць двічі налетів на Віталія своїм торсом, притиснувши його до канатів. Проте Кличко з кожним раундом нарощував перевагу за очками.
У четвертому раунді Чісора пропустив два потужних удари, але Віталій не став добивати суперника, який на мить «поплив». Загалом бій пройшов за сценарієм: атака Чісори ‒ захист і контратака Кличка. Віталій майже весь поєдинок діяв другим номером і раз-по-раз ловив англійця точними ударами.

Важкими для Кличка були 7 і 8 раунди ‒ їх виграв Чісора. Однак англійцю не вдалося дотримати слова ‒ нокаутувати Кличка у 8 раунді. У заключних раундах Чісора пресингував Кличка, але досвід Віталія переміг молодість Дерека ‒ Чісора непогано діяв у атаці, але фактично не захищався.


Перемога над Чісорою є 44-ю в карʼєрі Кличка-старшого. Крім усього іншого, Віталій гідно відповів Чісорі за ляпас, який отримав від англійця під час зважування.

Варто зауважити, що Дерек Чісора вимагає бій-реванш з чемпіоном WBC Віталієм Кличком або поєдинок з абсолютним чемпіоном Володимиром Кличком.
Про це відразу після бою заявив менеджер Чісори Френк Уоррен. Сам Чісора після поразки підійшов до Віталія Кличка і обмінявся з ним кількома словами. Перед боєм Чісора намагався спровокувати і Володимира. Набравши в рот води, Чісора виплеснув її в обличчя абсолютному чемпіону. Після бою Володимир нагадав Чісорі про плювок та ляпас, назвавши його поведінку недостойною уваги. Тож, навряд чи після своєї хамської поведінки Чісора матиме шанс на реванш.

Проте, як виявилося, пристрасті навколо бою на цьому не вляглися. Натомість, за інформацією видання econo.com.ua, під час післяматчевої прес-конференції між давно ворогуючими Дереком Чісорою і Девідом Хеєм (25-2, 23 КО), який коментував поєдинок для британського телебачення, загорілася словесна перепалка.
Чісора нібито знущався над своїм співвітчизником Девідом Хеєм через погано проведений чемпіонський бій проти Володимира Кличка минулого року, а також намагався викликати Хея на поєдинок. Нагадаємо, Хей влітку минулого року програв братові Віталія Володимиру і віддав йому титул чемпіона світу за версією WBA, після чого восени оголосив про завершення карʼєри. Проте потім став вести переговори про бій з Віталієм, які не увінчалися успіхом.
Хей був присутній на поєдинку Кличка з Чісорою в ролі телекоментатора, і під час прес-конференції менеджер братів Бернд Бенте заявив, що вони відмовляються від подальшої роботи з британськими боксерами: «Нам не сподобалося працювати з британськими боксерами, і тепер ми будемо вести переговори з представниками інших країн. На відміну від Хея, Чісора дійсно хотів битися і доклав всіх зусиль », ‒ сказав Бенте.
У цей момент втрутився Хей, який спробував зʼясувати, чому брати відмовляються від підписання контракту. «Ви отримали пропозицію, ви його відхилили, так що ви вибули, ‒ відповів Бенте. ‒ Ви вже не можете претендувати на бій, у вас немає поясів. Чісора показав характер, на відміну від вас. Ви ж показали лише мізинець (після бою з Володимиром як виправдання Хей посилався на травму мізинця)».
«Естафету» підхопили Чісора і його промоутер Френк Уоррен, які запропонували Хею натомість провести поєдинок з Дереком. Обидва британських боксери обмінялися образами, після чого Чісора зійшов у залу і побився з Хеєм. Сутичка тривала кілька хвилин, в результаті травми обличчя отримав тренер Хея Адам Бут.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Британець Показати IP 19 Лютого 2012 13:17
не дивно, що Клічки бояться британців. Британська школа боксу -найкраща в світі, це визнають всі. Згадайте провальні бої Клічків- Льюїс.Хей, тепер Чісора. Хоча формально Клічко виграв, всі розуміють- Що молодий негр кращий за нього. Клічку допомагають його антропометричні дані- довгі ноги і орангутангові руки.Ні тримати удар ні вести затяжний бій він не може.
тиць-здиць до Британець Показати IP 19 Лютого 2012 15:13
Клички бояться британців, рівно так само, як тебе, "британця". А ти "британцю" на дупу впадеш тільки від того, що Кличко пройде поруч з тобою.
Хатуль Мадан до Британець Показати IP 19 Лютого 2012 16:49
чісора теж британець, із зімбабве.
Є до Британець Показати IP 20 Лютого 2012 10:59
Жаль британцев!!! У ЧИСОРЫ на майке написано АФРИКА!!!
klm Показати IP 19 Лютого 2012 14:07
Саме цiкаве в цьому боевi-це драка Чисори та Хея
Хатуль Мадан до klm Показати IP 19 Лютого 2012 16:49
гопніки вони і в англії гопніки. дві макаки не поділили банан.
Romanas Показати IP 19 Лютого 2012 14:08
Британська школа боксу показує одні понти і порожні обіцянки !!! Ту мавпу треба назад в Африку відправити, там їй місце !!! Це такий сопрт ? Кличко переміг, перш за все, мудрістю своєю !!!Уявляєте що було б, якби Віталій пішов в ва-банк ? І не рівняйте 28 і 40 років ! Респект нашим співвітчизникам і справжнім джентельманам, братам Кличко !!!!!
Міля Показати IP 19 Лютого 2012 15:47
До БРИТАНЦЯ. Ти не британець, а чурбан такий же дикий, як цей Чісора. Ну плюються в обличчя тільки мавпи. Клички-це честь і гордість Украіни. Молодці. Слава Украіні.
VCS Показати IP 19 Лютого 2012 16:12
Британец - ты решил здесь выделиться подобно твоему "кумиру"?! А что - Льюис победил Кличка (из-за рассечения бой прервали, где Льюис проигрывал и был перепуганным?! Хей победил Кличка? Вчерашний бой - победа "британца"?! Вообще-то закусывать нужно! :)))
Хатуль Мадан Показати IP 19 Лютого 2012 16:50
дві дівки не поділили кличка)))))
аааа Показати IP 19 Лютого 2012 22:34
У Кличка під час бою стались якісь проблеми з лівим плечем, через давнішню травму. І через це працював переважно правою
КІБОРГ Показати IP 19 Лютого 2012 22:47
Кличко через раніше отриману травму лівого плеча працював переважно правою. А так би Чісора і до 8 ранду не до жив
Маузер Показати IP 20 Лютого 2012 08:21
ого скільки расистів.
йолка Показати IP 20 Лютого 2012 09:24
Не ображайте макак, порівнюючи їх із Чісорою!
Фанат Показати IP 20 Лютого 2012 10:13
Ці дві ... не можуть подідити 2 місце. Хай б"ють друг другу пики, але ми напевно знаємо хто займає перше місце. І хай вони з цим змиряться,
Доктор Показати IP 20 Лютого 2012 12:08
Друзі, Британець на форумі це троль, не годуйте тролів! Клички гордість України, справжні чемпіони, й люди, слава їм!
,Британець Показати IP 21 Лютого 2012 21:22
Так, шкода.....Шкода за наших. Судячи по коментах- "національна" свідомість вища за здоровий лузд. Це яущо зрівняти: аввстралійські кенгуру скзали б, що вони крщі в біатлоні за грендланські пінгвіни Дотепно , земляки , дотепно. Дочекаємось слдуючог бою Кличків (яких я теж як боксер поважаю) Тоді Міля, Цьва , тиць здиць, здрастє- мордастє і "прочі специ" хай вийдуть на форум. А так ображахати за свою думку можуть багото хто ( і всі під приводом націонвальної свідомості)) А реально давати коменти для бою Клічко - Чесора можуть тільки професіонали. а не дауни з національною свідомістю, Якби тебе поставили на ринг з будь= яким негром, ти на другий день забув би що ти такий Вумний. Візьми рукавички і приходь на спарринг в клуб на Волі. Ще раз = Даун.
профі Показати IP 15 Березня 2012 20:22
Чізора показав найкращий бій у житті, він проти Кличка неміг по іншому битися тільки так , і програв на класі по досвіду , і проігрував в моментах на швидкості.Віталій молодець в свої 40.І до Бр. ти рахуєш що Хей шось зробив це його провальний бій , а Льюїс високої про себе думки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus