USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Страйк поляків на кордоні: у Раді назвали колосальні втрати бюджету

5 Грудня 2023 12:00
Через блокаду польського кордону у листопаді бюджет України втратив 9,3 млрд гривень від недонадходження митних платежів.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев 5 грудня, передає ТСН.

«Це потужний удар по нашій економіці і по нашому експорту. Давайте візьмемо пункт пропуску «Ягодин», який раніше до страйку на добу пропускав 1300 автомобілів, а зараз пропускає 150. Безперечно, це втрати перевізників, це зменшення нашого експорту. Ми маємо на 40% зменшення експорту через відповідні пункти пропуску. Ми маємо заяву від перевізників про втрати в 400 млн євро тільки за перші два тижні цієї безглуздої блокади. Це величезні гроші, які недоотримала армія, що воює», – зазначив він.

Читати ще: Польща заявила, що вимагатиме скасувати «транспортний безвіз» для України

Гетьманцев додав, що через страйк поляків Україна недовиконала план по митниці на 19%.

«До речі, будуть позначатися ці дії і на доходах, що адмініструються податковою, але там це буде дещо з запізненням. На сьогодні ми маємо недовиконання плану по митниці через такі дії на 19%. Це при тому, що жовтень митниця перевиконала. Тому вкрай негативні наслідки від зазначеної провокації», – підкреслив він.

Як повідомили напередодні у ДПСУ, на кордоні з Польщею почали пропускати одну з категорій вантажівок.

Читати ще: Водії не повернуться до Різдва? Які наслідки має блокада польсько-українського кордону

Наприкінці жовтня польські перевізники оголосили, що з початку листопада і до кінця року планують заблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Рух транспорту заблокований у напрямку найбільших пунктів пропуску «Ягодин–Дорогуськ», «Краківець–Корчова» та «Рава-Руська–Хребене» із 6 листопада. Заблоковано й пункт пропуску «Медика–Шегині».

Також було анонсовано, що польські перевізники погодили продовження протесту до лютого наступного року. Також не виключають повної блокади кордону навіть на пропуск гуманітарної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus