USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Білорусі почалися затримання учасників акції протесту

8 Листопада 2020 14:11
У столиці Білорусі Мінську, де після президентських виборів 9 серпня тривають акції протесту проти обрання Олександра Лукашенка, в неділю, 8 листопада, під час «Маршу народовладдя» силовики провели жорсткі затримання учасників акції.

Відповідні фото і відео публікує видання TUT.BY, передає Главком.

Акція протесту почалася близько полудня, проте люди все ще продовжують підходити в центр білоруської столиці. Оператори стільникового зв’язку на вимогу влади обмежили швидкість мобільного інтернету. У центр Мінська стягнули додаткові підрозділи силовиків, підігнали автозаки.

За підрахунками видання TUT.BY, на акції зібралися кілька тисяч осіб. Після чого силовики почали проводити затримання, звинувачуючи маніфестантів в участі в несанкціонованому зібранні.

«Близько 10 осіб доставлено до територіального РУВС для розгляду через участь в несанкціонованому масовому заході», – повідомила офіційний представник ГУВС Мінського міськвиконкому Наталія Ганусевич.

У Білорусії з серпня тривають масові акції протесту. Учасники вимагають відставки Лукашенка, проведення нових виборів і покарання силовиків, відповідальних за жорстокі розгони демонстрантів. Лукашенко вважає, що в ситуації видно елементи «зовнішнього втручання».

Нагадаємо, у Мінську під час протестів, що відбулися в суботу, 7 листопада, було затримано більше 70 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Респект Показати IP 8 Листопада 2020 16:03
Білоруським правоохоронцям.
Я Показати IP 9 Листопада 2020 05:44
організаторів пересадити - і учасники кінчаться....
ODESSA.V.I.P. Показати IP 24 Листопада 2020 17:05
так и должно быть ! наказывать -= КТО НЕ РАБОТАЕТ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus