USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У луцькій дитячій поліклініці ремонтують лабораторію та одне з відділень

12 Серпня 2023 11:24
Здоров’я дітей – це найважливіше. Тож потрібно дбати про те, аби дитячі медзаклади були сучасними та комфортними. Нині на завершальному етапі ремонтні роботи у клініко-діагностичній лабораторії та в реабілітаційному відділенні Луцької міської дитячої поліклініки.

Оновлення здійснюються за кошти з міської казни. Лабораторію почали ремонтувати у травні, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Було заключено угоду з підприємством «Євробуд». Сума договору складала 415 тисяч гривень. За договором маємо закінчити роботи до 31 серпня. Ми тут замінили повністю підлогу поміняли електричну проводку, пошпаклювали стіни, стелю, зробили нову підлогу, перегородку поставили, замінили двері, поміняли всю сантехніку», – розповів керівник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан.

Раніше лабораторія була з ремонтом ще радянського зразка. Її не оновлювали роками, тому нинішні перетворення вражають. Тут і нові віконечка між приміщеннями лабораторії, і сучасні двері з кодовими замками. Все, аби робити аналізи діткам було зручно, а персонал працював ефективно.

«Ідея нашого ремонту – це, звичайно, осучаснення лабораторного процесу. Час вносить свої корективи. І ми маємо розуміти, що контакт із кров’ю на коридорі має бути мінімальний. Тому що в нас маленькі пацієнти, вони бігають, граються. Коли медичний працівник-лаборант виходить із лотком, де є кров, потрібно бути дуже обережним», – зазначила директорка КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська.

Необхідність переносити зразки крові коридором займала в медпрацівників багато часу. В оновленій лабораторії зробили віконечка – через них будуть передавати кров, яку взяли на аналіз. Робота медиків буде ефективнішою, та й пацієнтам буде приємно перебувати у відремонтованому сучасному приміщенні.

«Наша лабораторія конкурентоздатна. Зараз у Луцьку є багато лабораторій і пацієнт має право вибору. Ми намагаємося зробити так, щоб пацієнт вибрав саме нашу лабораторію», – сказала виконувачка обов’язків завідувача лабораторією КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Людмила Шульга.
Читати ще: «Собаки і коти щеплені, а дитині воно шкодить». Інтерв’ю з директоркою луцької дитячої поліклініки

Наближаються до завершення ремонтні роботи в реабілітаційному відділенні поліклініки на третьому поверсі. Підрядник – також підприємство «Євробуд». Оновлювати це відділення почали в червні. Все має бути готово до кінця серпня. Сума договору – 722 тисячі гривень.

«Виконано роботи з облаштування підлоги. Тут був старий паркет із плитки, десь місцями закривався лінолеумом. Сьогодні вже тут нова сучасна плитка. Виконано оздоблення стелі та стін, фарбування. Замінили двері, поставили перегородку», – зауважив Леонід Карабан.

«У цьому кабінеті ми плануємо розмістити дороговартісну апаратуру. Звичайно, ми маємо зберігати приватність наших діток: у нас є і дівчатка, і хлопчики підліткового віку, які мають свої фізіологічні особливості. Тому ми зробили таку перегородку», – додала Оксана Лєщинська.

Керівник управління капітального будівництва роботами задоволений і впевнений: із такими швидкими темпами ремонт можуть завершити вже до кінця тижня. Якраз напередодні Дня будівельника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus