USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцька дитяча поліклініка щодня приймає 1500 пацієнтів

26 Січня 2024 07:42
Щоденно до Луцької міської дитячої поліклініки звертаються 1499 пацієнтів – не тільки через захворювання, а й задля профілактики хвороб, зокрема вакцинації.

Про це директорка КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська розповіла в ефірі ТРК «Аверс».

«Одні з основних напрямків нашої роботи – це профілактична медицина та вакцинопрофілактика. Приємно відзначити, що суттєво збільшилася кількість відвідувань, пов’язаних із проведенням профілактичних щеплень, які не є обов’язковими, тобто за бажанням батьків», – сказала Оксана Лєщинська.

Вона додала, що торік на 40% збільшилася кількість лабораторних досліджень, оскільки поліклініка модернізувала методи дослідження біоматеріалів. Також у 2023 році вдалося суттєво покращити матеріально-технічну базу медичної установи, наприклад, відремонтувати приміщення та закупити необхідне обладнання.

«Говорячи виключно про амбулаторно-поліклінічну допомогу, на сьогодні нам достатньо коштів, які надходять від Національної служби здоров’я України. Але треба бути дуже уважним і чітко розуміти вимоги НСЗУ. Наприклад, вимоги до реабілітаційних пакетів змінювалися двічі протягом року і якщо не витримати цих вимог, то фінансування буде обмежено.

Не змінилися в сторону підвищення тарифи, відповідно до постанови Кабінету міністрів, яка була видана в грудні 2023 року і за якою ми будемо працювати у 2024 році. Найбільше мене в цій постанові турбує цифра, що стосується надання стоматологічної допомоги дітям, – 130 гривень на одного пацієнта при вимогах повного забезпечення стоматологічної допомоги. Також було дуже зменшено суму за пакетом паліативної допомоги – з понад 19 тисяч гривень на місяць до 5777 гривень», – зауважила директорка дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

Читати ще: «Собаки і коти щеплені, а дитині воно шкодить». Інтерв’ю з директоркою луцької дитячої поліклініки

Як наголосила директорка поліклініки, в установі принципово не запроваджують платних послуг для пацієнтів, тож уся медична допомога в дитячій поліклініці надається виключно безоплатно.
Окрім того, відвідувачі можуть планувати візити до лікарів у зручний для них час – завдяки системі попереднього запису. Це стосується, зокрема, і профілактичних медичних оглядів школярів.

До слова, працівники поліклініки завжди заохочують батьків проходити медогляди заздалегідь. Таким чином можна не тільки уникнути черг, а й раніше виявити наявну патологію. Найчастіше у школярів виявляють хвороби опорно-рухового апарату та захворювання ока.

«Ще один гарний момент, який можна відмітити за 2023 рік, – ми прийняли на роботу 35 посад медичних працівників. Вони дозволили нам розвантажити тих спеціалістів, яких було мало. Наприклад, зараз у нас працюють шість окулістів», – прокоментувала Оксана Лєщинська.

У планах поліклініки – подальше покращення матеріально-технічної бази, наприклад, придбання УЗД-апарату, відкриття рентген-кабінету в приміщенні на проспекті Волі, 3а та розширення лабораторних послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus