USD 39.56 39.90
  • USD 39.56 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.75 9.87

У Луцьку провели в останню дорогу трьох загиблих Героїв. Фото

13 Жовтня 2022 20:02
Жителі міської територіальної громади знову прощаються з військовослужбовцями, життя яких забрала війна. Одразу трьох полеглих бійців відспівали сьогодні у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Лучанин Сергій Ярмольський був призваний на військову службу по мобілізації 5 липня 2022 року. Загинув 8 жовтня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Першотравневе Куп’янського району Харківської області.

Сергій Пенкаля був призваний на військову службу по мобілізації 1 березня 2022 року. Загинув 6 жовтня в районі населеного пункту Терни Донецької області.

Роман Стрельчук 13 серпня 2022 року був призваний на військову службу по мобілізації. Загинув 4 жовтня в районі населеного пункту Білогірка Херсонської області.
«Сьогодні ми оплакуємо трьох наших Героїв, і водночас дякуємо Богові за те, що він дав так багато любові нашим захисникам. Думаю, не лише ворог, але й ми самі не сподівалися, що в Україні виявиться стільки відважних людей, які, розуміючи, що можуть не повернутися з поля бою, все одно йдуть захищати Батьківщину. Це є воістину закладене Богом бажання уподібнюватися до Христа Спасителя, який прийшов у цей світ і свідомо віддав себе заради спасіння нас усіх», – сказав у скорботній промові протоієрей Віталій Собко.

До молитви духовенства за вічний спочинок захисників України долучилися їхні рідні і близькі, бойові побратими, Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чепелюк, секретар міської ради Юрій Безпятко, представники влади області.
Після завершення панахиди домовини з тілами Героїв прощальною ходою пронесли Театральним майданом. У цей момент лучани, віддаючи останню шану загиблим, утворили живий коридор і прихилили коліна перед захисниками. Біля стенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.
Щирі співчуття рідним і близьким! Вічна пам‘ять, честь і шана Героям!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Володимир Показати IP 13 Жовтня 2022 20:51
От, навіщо так дебільно піарити чиновників!?
Ssp Показати IP 14 Жовтня 2022 01:19
Так дійсно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus