USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку – волейбольний турнір, присвячений пам’яті загиблих захисників. Фото

28 Березня 2024 14:44
Вчетверте в обласному центрі Волині проходить Всеукраїнський турнір з волейболу серед юнаків, присвячений пам’яті воїнів-випускників Луцького педагогічного коледжу, які загинули, захищаючи незалежність і суверенітет України.

Дмитро Пилипчук, Володимир Савчук, Василь Саливончик, Ростислав Слесар, Олександр Палюх, Володимир Прокопчук, Сергій Лавренчук, Артем Карабан, Олександр Грисюк, Олександр Голодюк та Сергій Якимець були випускниками Луцького педагогічного, однак через напад Росії вони змушені були взяти до рук зброю. Ці чоловіки полягли у бою, відстоюючи право бути вільними на своїй землі. Тож нині їх пам’ять вшановують на волейбольному турнірі.
Читати ще: Іскри на полі та серія пенальті: хто серед луцьких школярів став переможцем футзального турніру. Фото

У змаганнях, до підтримки яких долучився Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», беруть участь вісім команд з різних навчальних закладів: ДЮСШ Ратнівської ТГ, Бродівський фаховий педагогічний коледж, Технічний фаховий коледж ЛНТУ, КЗ «КДЮСШ №1 Луцької міської ради», Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, Кременецький лісотехнічний фаховий коледж, Тернопільський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету та господарі турніру КЗВО «Луцький педагогічний коледж».
У вітальному слові Любов Карабан, мама загиблого Героя Артема Карбана, яка очолює громадську організацію «Члени родин загиблих в АТО «Надія», зауважила, що в Україні одинадцятий рік триває війна, за цей час загинули тисячі людей.

«Ми сьогодні тут маємо мирне небо, завдячуючи нашим захисникам. Я дуже радію, що не забутий жоден загиблий, зокрема завдяки таким турнірам. Поки існує пам’ять, наш небесний батальйон живий та поряд з нами. Ми їх пам’ятаємо та бережемо їхню пам’ять. Сьогодні ми зібралися, щоб віддати шану кожному з них. Я дякую вам, ви – наше майбутнє. Війни завжди закінчуються, наступить мир. Вам розбудовувати цю країну та берегти пам’ять», – звернулася до спортсменів Любов Карабан.
Відкрив змагання ректор Луцького педагогічного коледжу Петро Бойчук. Він звернув увагу, що з кожним роком кількість фото Героїв з чорною стрічкою зростає.

Читати ще: Хто став переможцем шкільної спартакіади Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Фото

«На жаль, їх вже немає разом з нами через клятого сусіда, який прийшов на нашу землю. Дякую вам, батьки, за таких дітей. Наше завдання – зберегти світлу і вічну пам’ять про цих молодих людей. Тому ми і проводимо цей турнір», – зазначив Петро Бойчук та подякував Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», міській та обласній радам за підтримку турніру.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода наголосила, що кожен з нас має робити так, аби про сьогоднішні події пам’ятали майбутні покоління, тому Фонд і долучається до підтримки таких турнірів.

«Сьогодні у кожного українця та українки має бути кілька установок, з якими вони щодня повинні прокидатися. Перше – допомагати тим, хто нині боронить нашу країну усім чим тільки можна. Друге – піклуватися і дякувати тим, хто зараз перебуває у лікарні або ж демобілізований. Третє – вшановувати пам’ять тих, хто загинув, допомагати їхнім сім’ям, адже вони втратили найцінніше.

Наше завдання зробити так, щоб ці установки були не лише у нас, аби не тільки ми пам’ятали про те, хто наш ворог та якою ціною здобудеться наша майбутня перемога. Ми маємо зробити так, щоб наші діти та онуки чітко пам’ятали про ці події, які нині відбуваються. Тому такі турніри проводити надзвичайно важливо. Ми будемо надалі допомагати в їх організації. А вам, хлопці, бажаю докладати максимум зусиль на спортивних аренах та для досягнення особистих здобутків, аби в України був шанс стати міцною, сильною та незалежною країною», – сказала Катерина Шкльода.
До спортсменів також звернулися голова Волинської обласної ради Григорій Недопад і керівник департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий. Вони наголосили, що доки буде жити пам’ять про хлопців, які загинули, доти вони будуть живі. Зокрема пам’ять про них живе завдяки таким турнірам. Посадовці також закликали спортсменів робити усе, аби наближати нашу велику перемогу.
Турнір відкривали матчем між командами Луцького педагогічного коледжу та Бродівського фахового педагогічного коледжу. Загалом команди поділили на дві групи по чотири колективи. Матчі відбуватимуться за коловою системою з трьох партій.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus