USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку запрошують на виставку тернопільського художника Григорія Лоїка

28 Березня 2024 18:57
У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відкриють виставку тернопільського художника Григорія Лоїка, яку він присвятив пам'яті дружини Марії.

Презентація проєкту «Майдан-Війна-Маре» відбудеться 29 березня о 17:00. Вхід – вільний.

Григорій Лоїк – український живописець, графік, художник театру, заслужений художник України. У 1991 році закінчив Львівський державний інститут прикладного і декоративного мистецтва. Головний художник Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Читати ще: Перформативне читання і «Люди на каві»: Мар’яна Савка презентувала в Луцьку нову збірку. Фото

«Простір образності у малярстві та сценографічній практиці Григорія Лоїка на сьогодні конструюється за логікою авторської метамови, з індивідуальним арсеналом виражальних засобів та узгодженими смисловими зв’язками між різними жанрово-тематичними групами творів. Значною мірою це підтверджується змістом його нової персональної виставки «Майдан-Війна-Маре», присвяченої світлій пам’яті дружини Марії. В єдиній духовно-етичній парадигмі уклалися спомини, нюансовані стани екзистенції, реакції на воєнну реальність, а також сукупність пластичних «ключів», дібраних мистцем для закріплення тих чи інших символьно-алегоричних означень Простору, Часу і Пам’яті», – каже про Лоїка доктор історичних наук Роман Яців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus