USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У музей на Волині передали вироблену у Німеччині глиняну черепицю

28 Березня 2024 22:33
У Ковельському історичному музеї з’явився новий експонат – черепиця-дахівка з клеймом німецького заводу «AKTIEN-ZIEGEL EISENACH», який закрився понад 30 років тому.

Про це повідомляє пресслужба музею.

Експонат подарував музею місцевий мешканець Богдан Лукашук. Він знайшов цю черепицю на горищі будинку по вулиці Миколайчука у місті Ковелі.

Відомо, що знахідка вироблена у Німеччині на цегельному заводі EISENACH в місті Айзенаху на заході Тюрингії, де були відкриті родовища глини. Після об’єднання Німеччини у 1990 році цегельний завод зупинив своє виробництво.

Читати ще: Луцькому музею подарували дві картини художника Олександра Байдукова

«Антикварна «євродахівка» вироблена на початку XX ст. Ймовірно привезена у Ковель з Німеччини після Другої світової війни. Зруйновані під час воєнних дій будинки у німецьких містах розбиралися і цеглу та черепицю вивозили на територію СРСР для відновлення населених пунктів. І ці роботи виконувалися у нашому місті полоненими німцями», – повідомили у музеї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus