USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Росії повністю зупинився один з нафтопереробних заводів через атаку дронів, – Reuters

28 Березня 2024 13:55
Російський Куйбишевський нафтопереробний завод повністю зупинив виробництво через проблеми, викликані атакою українського безпілотника минулого тижня.

Як повідомляє Reuters з посиланням на джерела, НПЗ «Роснафти» зупинив одну з установок первинної переробки – CDU-5, тим самим лишившись половини своєї потужності. Хоча CDU-4 не постраждав від атаки, він має технічний зв’язок із пошкодженим CDU-5 і без нього працювати не зміг, пише УНІАН.

Зазначається, що це ще більше посилю труднощі російського нафтопереробного сектора. Необхідність екстреного ремонту після численних атак дронів ускладнило постачання.

За підрахунками агентства, близько 14% нафтопереробних потужностей Росії було зупинено атаками дронів. Росія цього місяця була змушена збільшити імпорт бензину із сусідньої Білорусі, щоб вирішити проблему можливого браку палива. Крім того, було заборонено експортувати бензин протягом шести місяців з 1 березня. Таким чином росіяни намагаються запобігти зростанню внутрішніх цін на паливо.

Читати ще: У Росії горять НПЗ: безпілотники атакували два заводи в Самарській області

Водночас труднощі російських НПЗ дещо полегшилися, оскільки відновилася робота на одному з агрегатів Рязанського нафтопереробного заводу, який набагато більший за Куйбишевський НПЗ.

Полювання на російські НПЗ

Від початку цього року станом на 18 березня відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 російських регіонах. 23 березня безпілотники вразили одну з установок Куйбишевського нафтопереробного заводу в Самарській області РФ, за 800 кілометрів від кордону з Україною.

Читати ще: У Краснодарському краї РФ після атаки безпілотників загорівся завод. Відео

Forbes писав, що Росії для захисту своїх НПЗ доведеться жертвувати авіабазами і портами. Росія може передислокувати своє ППО до нафтових заводів, що послабить захист авіабаз, портів, штабів та інших військових об’єктів, і зробить їх легшою мішенню.

Читати ще: На НПЗ у Калузькій області РФ потужний вибух: джерела заявили про спецоперацію ГУР

«Відбувся ряд вдалих, відповідних реалізацій по території ворога. Хочу підкреслити, що саме за рахунок експорту нафтопродуктів Росія поповнює свій бюджет: це фактично третина їхнього бюджету та левова частина військового бюджету», – сказав голова Служби безпеки України Василь Малюк.

Британська розвідка вважає, що Росія навряд чи зможе захистити всі свої нафтопереробні заводи від атак українських дронів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus