USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У волинському виші – нова наглядова рада. Хто до неї увійшов

22 Квітня 2024 20:16
Теперішню Наглядову раду ВНУ імені Лесі Українки очолила народна депутатка України Ірина Констанкевич, її заступником став Григорій Недопад.

Відповідно до законодавства громадський орган, який у межах наданих йому повноважень здійснює нагляд та ухвалює рішення для виконання мети і завдань діяльності університету, формується що п’ять років. 21 квітня відбулося перше засідання нової ради, інформує пресслжуба облради.

Серед членів Наглядової ради також є медичні менеджери Олександр Дудар і Андрій Ягенський, засновник Музею сучасного мистецтва Віктор Корсак, керівник будівельної компанії Андрій Розумовський, а також відомі українські постаті – генерал-майор ЗСУ, Герой України Андрій Ковальчук, Надзвичайний і Повноважний Посол України, постійний представник при Раді Європи Борис Тарасюк, письменниця Оксана Забужко та представник Офісу Президента Олексій Дніпров.

Читати ще: ВНУ підписав угоду про співпрацю з департаментом Волинської ОВА

«Наша мета – зробити усе можливе, щоб Волинський національний університет вийшов на нові обрії і здобув статус не тільки регіонального, а й національного та європейського вишу», – окреслила пріоритетне завдання новоствореної Наглядової ради її голова Ірина Констанкевич.
Про стан і перспективи розвитку вишу доповів його ректор Анатолій Цьось. Особливо предметно він зупинився на міжнародній діяльності університету як важливого елементу євроінтеграції та можливості в умовах воєнного стану розвивати виш за підтримки міжнародних партнерів.

Серед здобутків ректор назвав програму «Подвійний диплом» і можливість студентів стажування в інших країнах, входження ВНУ до Міжнародного альянсу університетів, реалізацію численних грантів з різної тематики.
Інше важливе досягнення – запровадження нових освітніх програм на вимогу часу. Уже відкрито медичний факультет, у найближчих планах – ліцензування спеціальностей, пов’язаних з розвитком міжнародних економічних стартапів і штучного інтелекту, логістики, дизайну одягу і взуття та інші. У намірах – і створення центрів, які би поєднували освітній процес і виробництва.

Читати ще: У луцькому університеті навчатимуть майбутніх стоматологів

Підсумовуючи доповідь ректора, Григорій Недопад зауважив, що ВНУ цілком заслужено у консолідованому рейтингу серед більш як 300 українських вишів посідає 17 місце і входить у десятку найкращих класичних університетів країни.
«Багато вже зроблено, немало ініціатив чекають реалізації найближчим часом. Важливо, щоб перспективи розвитку враховували також виклики і воєнного часу, і періоду після завершення війни. Обласна рада і досі у різний спосіб, в тому числі фінансово, долучалася до розвитку ВНУ і робитиме це й надалі тепер уже як партнер», – запевнив заступник голови Наглядової ради університету, очільник Волиньради Григорій Недопад.

Під час обговорення візії розвитку Лесиного вишу Ірина Констанкевич зауважила, що, плануючи майбутнє університету, варто враховувати і глобальні світові зміни, і виклики, які стоять перед європейською освітою.

«Перше – це здатність до інновацій, динамічної трансформації і модернізації. Друге – суспільна корисність. Крім академічної і наукової роботи, університети повинні бути суспільно активними і розуміти потреби соціуму». Також нардепка озвучила потребу у запровадженні освіти для дорослих, аби упродовж усього життя людина могла оновити знання або ж здобути додаткову спеціальність.

Член Наглядової ради Віктор Корсак додав, що для ефективної стратегії варто підняти рівень цілей університету, орієнтуючись на світові та європейські практики і традиції вищої школи. «Дуже важливо також, крім професійного інтелекту, розвивати у студентів інтелект психологічний та естетичний. Окрім професіонала, формувати особистість з чітким уявленням – для чого і з якими сенсами», – радить він.
Постпред України в Раді Європи Борис Тарасюк висловив готовність активно долучитися до розвитку Волинського національного університету і задіяти для цього потенціал Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Під час свого першого засідання затвердили також Положення про персональні стипендії членів Наглядової ради для студентів за видатні здобутки, крім академічної успішності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 22 Квітня 2024 21:02
то таке
студент Показати IP 23 Квітня 2024 05:25
село і люди
А насправді так ! Показати IP 23 Квітня 2024 08:01
А які критерії відбору членів наглядової ради ? Там мали би бути професіонали галузі, заслужені, авторитетні і знані люди, інтелектуали. Бо склалося враження, що там просто посади станом на сьогодні ! Вчора були одні - завтра в угоду політикам інші ! Підвердженням тому є минулий склад, запитується: а де вони ? Бо професіоналізм, інтелект, авторитет, моральність, повага від людей - то стала величина, а посада - то сіюхвилинна, тимчасова, коньюктурна і не постійна ! Від того залежить репутація університету !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus