USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Україна підписала безпекові угоди з Італією та Канадою

24 Лютого 2024 18:44
Президент Володимир Зеленський підписав у Києві «угоди про співробітництво у сфері безпеки» з прем’єром Канади Джастіном Трюдо та прем’єркою Італії Джорджією Мелоні.

Двосторонні безпекові угоди були підписані в межах візиту канадського прем’єра до України з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення РФ.

«Наші зустрічі з главою уряду Італії Джорджією Мелоні завжди змістовні. Важливим результатом сьогоднішньої стало підписання двосторонньої безпекової угоди», – повідомив Зеленський.

Читати ще: До Києва прибули президентка Єврокомісії, прем’єр-міністри Італії, Канади та Бельгії і Борис Джонсон

За словами президента Зеленського, цей документ закладає міцну основу для тривалого безпекового партнерства між Україною та Італією.
Він також повідомив, що в суботу сторони обговорили також подальшу підтримку України в контексті головування Італії в G7.

«Дякую Італії за підтримку України, зокрема обороноздатності й відбудови нашої держави, та за продовження надання військової допомоги Україні до кінця 2024 року», – подякував Зеленський.

Документ, підписаний з канадським прем’єром, передбачає виділення Канадою у 2024 році понад 3 млрд канадських доларів (2,2 мільярда доларів США. – Ред.) макрофінансової та оборонної допомоги Україні.
Переговори щодо двосторонньої безпекової угоди Оттава й Київ почали в серпні 2023 року.

На сьогодні аналогічні угоди Україна вже підписала з Британією, Німеччиною, Францією, Данією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юрій Миколайович Показати IP 24 Лютого 2024 20:39
Фількіна грамота

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus