USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Вакцинальні автобуси надають послуги у найвіддаленіших куточках Волині

1 Травня 2024 23:10
У найвіддаленіших населених пунктах Волині можна отримати медпослуги з вакцинації.

Автобуси для вакцинації наявні у кожному з районів області та надають послуги з імунізації, сімейних лікарів, окремих вузьких спеціалістів, ряд швидких тестів на місцях для волинян. Про це розповіла генеральна директорка Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко, повідомили у Волинській ОВА.

«Автобуси поступили нам у минулому році. Ми сформували такі бригади, щоб були задіяні різні напрямки, не лише імунізація. До нас долучились вузькі спеціалісти, Товариство Червоного Хреста, координатор ментального здоров’я. Наприклад, сімейні лікарі мали можливість проконсультувати людей, які просто хотіли виміряти цукор у крові, або дізнатись свої базові показники, пройти швидкі тест на ВІЛ і гепатити, ковід», – розповіла Наталія Янко.

Медичні послуги та профілактичні консультації у таких вакцинальних автобусах за потребою можуть отримати і дорослі, і діти – від інфекційних та неінфекційних хвороб.

Читати ще: На Волині – напружена ситуація з деякими вакцинокерованими інфекціями

Організацію забезпечує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб. Завдяки підтримці міжнародних партнерів ВООЗ та ЮНІСЕФ Волинь отримала ще два такі автобуси на додаток до двох перших. Тепер вакцинальні автобуси із широким спектром медичних послуг працюють у кожному із районів області: Луцькому, Ковельському, Володимирському та Камінь-Каширському.

Графік виїздів автобусів у громади складається відповідно до запитів від населення до надавачів медичних послуг на місцях. Територіальні громади та райдержадміністрації узгоджують отримані запити та виїзний графік затребуваних лікарів.

«Також бригади вакцинальних автобусів здійснюють планові виїзди у школи та дитсадки. За допомогою відкритих уроків і майстер-класів лікарі навчають діток правилам особистої гігієни, розповідають про корисні звички, піклування про здоров’я та імунітет», – повідомила заступниця начальника обласного управління охорони здоров'я Людмила Рожко.

Вакцинальні автобуси і надалі працюватимуть у громадах. «Перш за все, це профілактична допомога, але є і варіанти надання допомоги на місцях у найвіддаленіших населених пунктах Волині», – додала Людмила Рожко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 2 Травня 2024 13:26
Ще б так лікувальні автобуси їздили по куточках області......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus