USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

«Територія здоров’я»: за тиждень на Волині вакцинували чотири тисячі людей

10 Травня 2024 06:18
З 1 травня по 7 травня в громадах на Волині в рамках заходу «Території здоров’я» вакцинували чотири тисячі людей.

Про це Суспільному розповіла заступниця директора обласного центру контролю і профілактики хвороб Лариса Дудковська.

З її слів, 8 травня «Територія здоров’я» працювала у селі Копачівка Луцького району. Мешканці громади могли здати аналізи, виміряти тиск та рівень цукру в крові, а також безоплатно вакцинуватися у спеціально обладнаному автобусі.

«Згідно з національним календарем щеплень, в нас є 10 основних і особливо важливо для дорослого населення – отримати вакцинацію від дифтерії та правцю», – каже Лариса Дудковська.
Жителька Копачівки Ірина Аршулік, яка працює у місцевій школі, прийшла на «Територію здоров’я» отримати медичну консультацію.

Читати ще: Вакцинальні автобуси надають послуги у найвіддаленіших куточках Волині

«Мені провели тести на два види гепатиту і виміряли рівень цукру в крові. Також мене проконсультували, куди звертатися і що робити далі, бо маю трохи підвищений цукор», – сказала місцева жителька Ірина Аршулік.
Сімейна лікарка Людмила Сасовська говорить, що підходить велика кількість людей, яка не соромиться, а навпаки – цікавиться власним здоров’ям.

«Працюю лікарем рік, тому приємно бачити, коли люди турбуються про власне здоров’я та цікавляться профілактикою. В нас є швидкі методи визначення хвороб – інфекційних вірусних гепатитів, ВІЛ/СНІДу. Тестування безплатне», – розповідає Людмила Сасовська.

Читати ще: На Волині – напружена ситуація з деякими вакцинокерованими інфекціями

Під час заходу інструкторка Луцької райорганізації Червоного Хреста України провела практичний майстерклас з надання першої медичної допомоги.

«Зараз в нас такий час, що кожен повинен знати, як надати першу допомогу до приїзду фахівців, щоб зберегти життя і здоров’я потерпілому», – каже Вікторія Москалюк.
За словами заступниці директора обласного центру контролю і профілактики хвороб, захід у Копачівці відвідало понад сто людей. Загалом з початку 2024 року 17 разів «Територія здоров’я» виїздила у громади Волині, додала Лариса Дудковська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus