USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Вдвічі більша за Монако: показали таємну резиденцію Путіна

29 Січня 2024 20:25
Розслідувачі центру Досьє, створеного російським політемігрантом Михайлом Ходорковським, показали таємну Північну резиденцію президента РФ Володимира Путіна в Карелії.

Про резиденцію очільника Кремля в Карелії відомо з 2016 року, але таких докладних фотографій та відео досі не було, інформує Кореспондент.

Резиденцію понад десять років тому почали зводити пітерські друзі-мільярдери Путіна, зокрема Юрій Ковальчук. За словами місцевих жителів, сам Путін з’являється тут щонайменше раз на рік після відвідин Валаамського монастиря.

Читати ще: Хатина рибалки з пивоварнею та водоспадами: у Путіна знайшли розкішну садибу в Карелії

За документами, площа резиденції становить близько 1 кв. км, але з урахуванням обгороджених лісів і заток виходить територія 4 кв. км, удвічі більша за князівство Монако.
Зазначається, що чотириметровий водоспад Марьялахті мав бути частиною національного парку, однак доступ до нього обмежений парканом з колючим дротом та цілодобовою охороною. Для Путіна навпроти фонтану встановлено альтанку.

На території три об’єкти – Хатина рибалки, Свіран і Садовий будинок. Але ні хатину, ні садовий будинок вони зовні не нагадують, а побудовані в сучасному та вишуканому стилі.

Читати ще: У Росії ППО вже встановили на Валдаї: захищатиме резиденцію Путіна, – ЗМІ

Біля одного з будинків після початку війни з’явився насип. Журналісти припускають, що на ній для захисту президента РФ встановлено зенітний комплекс Панцир-С1.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus