USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Можуть сісти довічно: військовим, які убили поліцейського, оголосили підозри

22 Квітня 2024 11:29
Двом військовослужбовцям повідомлено про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських, а також у дезертирстві.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора.

За процесуального керівництва спецпрокуратури у сфері оборони Південного регіону двом військовослужбовцям повідомлено про підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

Також їм повідомлено про підозру у дезертирстві зі зброєю за попередньою змовою групою осіб, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 408 КК України).

За даними слідства, 20 квітня вночі підозрювані під час перевірки автомобіля вбили одного поліцейського, поранили іншого та втекли з місця події.

Правоохоронці розшукали їх та затримали в порядку ст. 208 КПК України у селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Раніше на території Вінницької області виявлено транспортний засіб, на якому переміщувалися розшукувані особи, та боєприпаси.

Також в ході слідчих дій було знайдено зброю – ймовірно, знаряддя вбивства.
Наразі з підозрюваними проводяться слідчі дії та вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, підозрювані у нападі на поліцейських у Вінницькій області планували втекти з України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
232 Показати IP 22 Квітня 2024 12:37
А в яких підрозділах ЗСУ пістолет ТТ - це табельна зброя? Якщо ж вона табельна, то чому їм не інкримінують ст. 410 КК - викрадення зброї? До чого тут ст. 263 КК? Це ж стосується і виявлених в покинутому автомобілі боєприпасів. Щось тут мутно: складається враження, що прикривають керівництво військової частини. Ніби вбивці діяли без його відома. Вже вони раптом стали дезертирами, і про зброю, вочевидь викрадену в частині, яку вони перевозили і яка стала причиною вбивства нічого не озвучується. Адже на відео видно, що ніяких питань до причин пербування в тому місці самих вбивць у постраждалого поліцейського не було, лише до вантажу. Тобто, дезертирство не могло бути мотивом злочину, бо поліцейський цим не цікавився, а нам зараз активно просувають саме дезертирство як мотив дій злочинців
Андерсон до 232 Показати IP 22 Квітня 2024 19:30
Ти п**дять, як дишуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus