USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.87

За отримання $3000 хабара судять волинського правоохоронця

10 Квітня 2023 19:03
У Луцькому міськрайонному суді заслухали свідків і незабаром досліджуватимуть письмові докази у скандальній справі. Ідеться про обвинувачення волинського правоохоронця в хабарництві. Він отримав три тисячі доларів за закриття кримінального провадження у 2020 році. Тоді його на гарячому взяли колеги.

На лаві підсудних – експравоохоронець Юрій Клок. У 2020 році він був керівником відділу слідчого управління поліції Волині, повідомляє ТРК «Аверс».

За версією слідства, він вимагав та отримав три тисячі доларів за закриття кримінального провадження, яке стосувалося викрадення автомобіля. Загалом майор мав отримати шість тисяч доларів. Того лютневого вечора у 2020 році чоловік передав правоохоронцю половину від домовленого.

Юрія Клока звільнили з правоохоронних органів, але не через історію з хабарем, а через хворобу.

Нині справу з обвинувачення Юрія Клока слухають у Луцькому міськрайонному суді. Зі свідками вже розібралися. На останньому судовому засіданні сторона захисту наполягала на одному моменті. Прокурор на підтвердження винуватості Юрія Клока подав письмовий протокол огляду мобільного телефона одного зі свідків. І згаданий телефон слідство визнало речовим доказом у справі.

Тепер захист наполягає, щоб прокурор надав цей телефон для огляду в судовому засіданні. Але пристрій повернули особі, а якої його вилучали, а потім знову вилучили. Тепер телефон є доказом в іншому кримінальному провадженні.
«Ми все ж таки бажаємо, щоб цей речовий доказ був розглянутий у судовому засіданні, оскільки володіємо відомостями, що саме на цьому речовому доказі зберігається інформація, яка має суттєве значення для встановлення правильного законного рішення в цьому провадженні», – сказав захисник Анатолій Петрушин.

Як додав, якщо прокурор не подасть клопотання про доступ до речей і документів, які перебувають серед матеріалів іншого кримінального провадження, то вони це зроблять самі, адже телефон їм потрібен.

На наступному судовому засіданні мають розглядати письмові докази сторони захисту.

«У нас був запланований допит свідків. На цьому судовому засіданні сторона захисту відмовилася від останнього свідка. На наступному засіданні переходимо до письмових доказів сторони захисту... Ми слухаємо справу в порядку дослідження доказів, який був встановлений судом. Фактично ми на стадії завершення, оскільки вже досліджуємо докази сторони захисту», – інформував прокурор Олександр Чухрій.

Юрію Клоку в разі доведення вини світить покарання від п’яти до 10 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 10 Квітня 2023 20:03
Як можна було цьому утирку видати свідоцтво адвоката?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus