USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 40.00 40.30
  • PLN 9.95 10.20

Зниклих хлопчиків так і не знайшли. Деталі трагедії. ВІДЕО

10 Січня 2013 16:31
Не перший день на Волині шукають двох школярів: одному з них - вісім років, іншому - десять. Діти пішли бавитися на річку, вкриту кригою, і не повернулися. Рятувальники підозрюють, що малі провалилися під лід. На ньому залишилися тільки санчата й рукавичка.

Про це йдеться на НТН.

Сергійко та Сашко були друзі нерозлийвода. Коли одному спадало на думку кудись піти чи щось зробити, інший обов'язково підтримував. Так було й того ранку. Старший із хлопців запропонував перевірити міцність криги на річці Стир - молодший не був проти. Утім батькам - ані пари з вуст. Сказали лише, що будуть недалеко від хат. Дорослі вдарили на сполох, коли почало сутеніти, а дітвори і слід запав. Шукали цілу ніч, удосвіта побачили речі підлітків біля води.

Керівник аварійно-водолазної служби ТУ МНС у Волинській області Аркадій Малій розповів: «Слід ішов від ковзанок на березі по розливу. Слід ішов в сторону річки. І на березі були залишені санки і одна рукавичка. Одного з хлопчиків. Тому, ймовірно, що діти пішли під воду. Їх перед тим бачили, що каталися на березі, але ніхто не звернув уваги».

Товщина криги - 40 сантиметрів. Трощити її довелося бензопилкою. Водолази припускають: лід не витримав ваги підлітків, бо рибалки наробили в ньому багато продухвин. Ускладнює пошук школярів і рельєф дна.

Водолаз Сергій Булавка зазначив, що серед складнощів пошуку: мул, коряги та течія. Мовляв, небезпека є і для життя водолазів.

Вони уже обстежили майже три кілометри річки, утім тіл хлопців не знайшли. Обидва були з багатодітних сімей. Аби заспокоїти рідних, довелося викликати психологів.

Психолог Роман Дейнека зауважив: «В усіх спостерігається посттравматичний стресовий розлад. Реакція на горе. У всіх - шок. Оціпеніння. Пройшло три дні після трагедії. Люди, можна сказати, трохи відійшли, виплакалися. Виплескали емоції, змирилися, що діти загинули».

Не змирилися батьки лише з тим, що ховати нікого. Тож просять рятувальників продовжувати пошуки.

Однак заступник керівника ТУ МНС у Волинській області Анатолій Свірський зазначив: «На превеликий жаль, всі зусилля, які були затрачені на ці речі, позитивних результатів не дають. Цей пошук. Через те, що дуже ускладнені погодні умови. Зима призводить до того, що практично неможливо вже виявити людей за цей період».

Батьки звернулися по допомогу до місцевих екстрасенсів. Ті вказали місце, де Сергійко й Сашко начебто втопилися. Зазначають: один провалився під лід, інший хотів його врятувати і шубовснув слідом. Течія ж бо дуже потужна. Знайти тіла буде можливо, кажуть, як скресне крига.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
сеня Показати IP 11 Січня 2013 11:24
психоЛОГ хіба можна змиритися з тим що діти загинули.... МАЛІЙ сказав як пукнув . це не мнс а держлісгосп .з головним лісником ганералом .
паралель Показати IP 11 Січня 2013 13:38
ПСИХОЛОХ Роман Дейнека,напевно,має тільки такий папірець,де написано,що є така професія.От і все.Нажаль...
Такер Показати IP 11 Січня 2013 14:38
Чи багато ти, Арсеній, в своєму житті добився, що дозволяєш собі генералів в лісники посвячувати. Чи часто ти занурювався під лід, спілкувався з людьми, що стали жертвами таких складних ситуацій, коментував це по телебаченні на всю країну.Треба було прийти і запропонувати свою допомогу, а не сидіти в кріслі біля компа і швиряти порожні фрази.
Олена Мороз Показати IP 11 Січня 2013 15:48
я також діставала сина з річки, але вісім років тому. не змирилася із втратою досі. впродовж семи-восьми місяців сподівалася на диво, що син повернеться.А правоохоронці і рятувальники, що зі мною спілкувалися, ставилися до мене як до чергової потерпілої, якій не треба ні підтримки, ні розуміння. Для них це робота і можливість жити, а для матерів – лишень горе на все життя!
Волинь Показати IP 11 Січня 2013 16:39
А ви поставте себе на місце психолога і подумайте, як би ви спілкувалися з людьми в такій ситуації, як би ви їм допомогли, і що взагалі можна в такій ситуації зробити. Так людей треба підтримувати, співпереживати, але не треба заспокоювати і казати, що все добре, начебто нічого не відбувається, а націлювати на реалістичне сприйняття ситуації. З втратою можливо можна й не змиритися протягом всього життя, але визнати втрату рано чи пізно прийдеться, треба реально дивитися на речі. Поставте себе на місце тих водолазів, які занурюються під лід, ставлячи під ризик і власне життя, але вони стараються хоч щось робити. Всі завжди звикли звинувачувати рятувальників, будь-кого іншого, тільки не себе самих про власну бездіяльність і необачність.
я Показати IP 11 Січня 2013 17:08
Коли, не дай Боже, попадаєш в біду, то не думаєш, як і хто та що говорить. Рятувальникам тільки дякувати потрібно. Хлопці, не задумуючись, спішать допомогти.Чому ви всі до слів чіпляєтесь? Вони перші з біди виручають.Ви що, не бачите, що там крім рятувальників більше немає нікого? Лікарі та вони на сьогодні чи не єдина структура, яка приходить на допомогу.
лучанка Показати IP 11 Січня 2013 17:17
А ви стежите за публікаціями, скільки ці молоді хлопці життів врятували? Чи кожен піде в вогонь чи в воду, щоб врятувати когось? Вони ж не вимагають передоплати, перш ніж кинутись рятувати! Як не соромно обпльовувати людей, до яких багато кому доводиться звертатись в житті, бо самі не спроможні. Співчуваємо бідним батькам і покладаємо надії на Бога, нехай хоч похоронять бідні батьки своїх діток.
Олена Мороз Показати IP 14 Січня 2013 09:28
Рятувальників ніхто не обпльовує, а критикують висловлювання того, хто не ходить під лід і не ризикує власним життям – "грамотного" психолога, який показав , що нічого не розуміється у психології, принаймні, потерпілих.
сеня Показати IP 14 Січня 2013 11:05
керівництво може тільки славу чужими руками загрібати. ТІ ЩО РЯТУВАЛИ, ПРОСТІ РЯТУВАЛЬНИКИ НЕОТРИМАЮТЬ НІЧОГО, а охфіцер отримає орден хотя він там і не був.і де справедливість. З ДУМКОЮ ОЛЕНИ МОРОЗ ЗГІДНИЙ .
Лучанин Показати IP 16 Січня 2013 14:50
А ви скажіть, що психолог неправильно сказав? Він сказав, що батьки змирилися з тим, що діти загинули, а не змирилися зі своєю втратою, горем, що надії на те, що вони живі, немає. А є тільки надія, що їх знайдуть, щоб поховати. Ви ж не знаєте, як він говорив з батьками, що вони йому розказували. Якщо ви такий знавець психології, треба було вам наважитись і піти спочатку поговорити, а потім коментувати, хоча не знаю, що в такій ситуації можна сказати. Чи ви хочете, щоб психолог дітей повернув батькам? І не треба чіпати його гідність, ви ж не знаєте, що це за людина, ризикує він чи не ризикує, з ним не спілкувались. Цей біль втрати залишиться на все життя, і ніякий психолог вже не допоможе, не важливо який в нього папірець, синій, червоний, зелений чи ще ще якийсь. Хто зі мною не згідний?
сеня до Лучанин Показати IP 16 Січня 2013 22:02
ви напевно друг психолоХа,що так тянете за нього мазу ...
Лучанин Показати IP 25 Січня 2013 00:07
А яка різниця хто я йому, я йому ніхто.... і ви всі прийдіть і скажіть, що все думаєте прямо в очі...і тому психологу, і тому Малію, який сказав як пукнув...і генералу, якого лісником обізвали...але Ви цього не зробите, бо тільки вмієте сидіти біля свого комп"ютера і писати, коментувати, що вони говорять... вони роблять свою роботу, хоча б стараються щось робити, може й не завжди досягають бажаного результату... і ніякої подяки від того не отримали... Ви не цінуєте того, що вони зробили в своєму житті, скільки вони життів врятували, скільки допомоги надали... Прийдіть, скажіть...Вони готові завжди вислухати... Бо вони нічого не бояться...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus