USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Новини

РФ зібрала на кордоні з Харківщиною 50-тисячне військо: в РНБО повідомили, скільки наступає

На Харківському напрямку тривають бої, підрозділи української армії проводять зачистку на північній околиці Вовчанська.

Сьогодні 08:24

«Хотіла скуштувати»: волинянка, яка сім років вирощує спаржу, розповіла про власну справу

З наступного року родина планує збільшити площу спаржі до семи сотих. Окрім того, хочуть також вирощувати капусту, селеру та іншу городину.

Сьогодні 08:08

В Україні для системних порушників ПДР хочуть встановити обмеження

У патрульній поліції пропонують встановити обмеження для водіїв, які систематично порушують правила дорожнього руху, – до трьох на рік.

Сьогодні 07:44

«Кажи, що ти здоровий»: хворому селянину з Волині раз за разом вручають повістки

Ішов на фронт добровільно, але його двічі повертали додому, бо не має здоров’я. Нині селянина з Любешівщини правоохоронці звинуватили в ухиленні від мобілізації.

Сьогодні 07:16

На Волині на шкільному благодійному ярмарку зібрали 48 тисяч для ЗСУ

На благодійному ярмарку і концерті, який організували учні та педагоги опорного закладу «Турійський ліцей» на підтримку ЗСУ, було зібрано 48 тисяч гривень.

Сьогодні 06:45

У США 106-річний чоловік стрибнув з парашутом і побив світовий рекорд

106-річний американець став найстарішою людиною у світі, яка здійснила тандемний стрибок з парашутом. Альфред «Ел» Блашке стрибнув з літака на висоті 2,7 тисяч метрів разом з губернатором Техасу.

Сьогодні 06:14

Телескоп Hubble показав «закручену» галактику в сузірʼї Діви

Цю галактику вперше відкрив астроном Вільям Гершель у 1784 році. Вона входить до групи Virgo II Cloud, яка налічує близько 100 галактик і скупчень галактик. NGC 4753 становить науковий інтерес для перевірки різних теорій утворення лінзоподібних галактик. Крім того, ця галактика була місцем народження двох відомих наднових типу Ia.

Сьогодні 00:40

У США помер перший пацієнт, якому пересадили нирку свині

Хірурги Массачусетської лікарні загального профілю сподівалися, що нирка свині прослужить 62-річному Річарду Слейману щонайменше два роки.

Сьогодні 00:25

14 травня: свята, події, факти. День пам’яті українців, які рятували євреїв, Міжнародний день чихуахуа

Сьогодні відзначають Міжнародний день чихуахуа, День пам’яті Бі Бі Кінга, Всесвітній день топіарію, День поширення інформації про травми спинного мозку, День народження вазеліну. В Україні – День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

Сьогодні 00:00

У нацпарку на Волині з водойм вилучили 9 браконьєрських сіток та 11 ятерів

Аби запобігти браконьєрству, працівники Шацького НПП спільно з Волинським рибоохоронним патрулем постійно здійснюють рейдові заходи на водоймах Шацького поозер'я. Нині триває нерестовий період. А тому перебувати не лише на водоймі, а й в її прибережній смузі із забороненими знаряддями та засобами лову риби категорично заборонено.

13 Травня 2024 23:52

Альпініст рекордну кількість разів піднявся на Еверест

Гід-альпініст оновив свій рекорд, коли вів за собою групу альпіністів на вершину найвищої гори світу. Він отримав прізвисько «Чоловік з Евересту» та належить до етнічної громади шерпів.

13 Травня 2024 23:33

Кабмін пропонує значно підвищити акцизи на пальне

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає значне підвищення акцизів на пальне.

13 Травня 2024 23:13

Відшкодував матеріальні збитки 214 потерпілим: на Волині судили шахрая

Чоловік створював фейкові облікові записи у соціальній мережі Facebook та розміщував у різних групах неправдиві оголошення про продаж товарів широкого вжитку. Покупці, спокусившись на гарну ціну, домовлялися про доставку та охоче закидали передоплату за обрану річ – і псевдопродавець зникав. Таким чином волинянин ошукав 214 необачних громадян, заподіявши їм матеріальної шкоди майже на 285 тисяч гривень.

13 Травня 2024 22:54

Не можуть загніздитися: на Одещині «блукають» рідкісні фенікси

Серед мільйонів найунікальніших місць світу фенікси обрали саме ці українські лимани, вважаючи їх найвдалішим та найбезпечнішим місцем для появи малюків. Тому люди мають поважати їхній вибір та дати шанс на розмноження. Фламінго – неймовірні рідкісні птахи, занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, вони потребують захисту.

13 Травня 2024 22:35

На Волині попрощалися з 36-річним військовим, якого вбили під час реабілітації в Німеччині

У селищі Локачі Володимирського району провели в останню дорогу 36-річного військовослужбовця Володимира Козіна. Він помер унаслідок ножового поранення в Німеччині, де проходив лікування й реабілітацію після поранення на Луганщині.

13 Травня 2024 22:16

«Я просто заступився»: волинянин проламав череп товаришеві

З’ясовування взаємин у волинському селі завершилося проламаним черепом. Інцидент стався пізно ввечері 23 квітня. У скоєному підозрюють жителя села Бодячів Ківерцівської громади.

13 Травня 2024 21:57

«Будинок «Слово»: у прокат вийшов фільм про розстріляних письменників

Художній фільм «Будинок «Слово». Нескінченний роман» вийшов у всеукраїнський прокат 9 травня. Режисер стрічки – Тарас Томенко.

13 Травня 2024 21:38

«Турбуємось про тих, хто турбується про всіх»: у Луцьку мам навчали піклуватися про своє ментальне здоров’я

12 травня у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки відбувся захід «Територія ментального здоров’я». Подію організували у День матері, адже її мета – привернення уваги та популяризація відповідального ставлення мам до свого ментального здоров’я.

13 Травня 2024 21:20

Система Orphus