USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Після призначенням нового директора на ЛПЕ конфлікт загострився

25 Квітня 2016 21:01
Зверхність, зневага та обман – таке керування відчувають на собі працівники Луцького підприємства електротранспорту, запевняє голова страйкового комітету, водій Андрій Черчик. Після появи нового керівника на підприємстві луцька влада обіцяла і нові позитивні зміни. Втім, зміни хоч і відбулися, але не такі вже й позитивні для працівників робітничої ланки.

Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, як ЛПЕ отримало нового директора Ігора Грицюка. Зокрема, йшлося про те, що його призначили на посаду з порушеннями.

По тому відбувся скандальний ефір на телебаченні, який спробували «приховати».

ЧОГО БОЇТЬСЯ МІСЬКА ВЛАДА

Зі слів Андрія Черчика, ефір «приховали» саме тому, що під час цього лунала гостра критика на адресу Луцького міського голови Миколи Романюка та обрання керівництва ЛПЕ.

«Питань у телестудії обговорювали чимало, адже проблем накопичилось за останні роки стільки, що диву даєшся, як тільки наше підприємство ще тримається на плаву. З таких гострих, які могли б не сподобатись тим, хто при владі, то це питання про порушення законодавства під час призначення чергового директора та його перші кроки на посаді, які й викликали нову порцію обурення працівників. Також говорили й про зарплату керівника у сумі більш як 20 тисяч гривень, яку він собі виписав.

Окрім цього, були певні розбіжності в інформації, про яку раніше говорив мер і під час ефіру озвучив його заступник Сергій Григоренко. Я вважаю, що все це не сподобалось тим, хто має вплив на волинське телебачення, тому і вирішили, що лучанам краще цього не бачити та перенесли ефір у нічний час, коли низькі рейтинги перегляду», - говорить Черчик.

Слід зауважити, що в студії було два представники Луцької міської ради та двоє працівників ЛПЕ, втім, керівник підприємства сидів не поряд зі своїм підлеглим, а навпроти нього, на боці опонентів.

ПЕРЕКРУЧУВАННЯ ФАКТІВ

Нагадаємо, що під час обрання директора ЛПЕ колектив виступив на підтримку колишнього директора Володимира Пуца. Працівники надіслали меру відповідного листа. Втім, градоначальник казав, що такого не бачив, хоча його підлеглий Сергій Григоренко зауважив, що інформацію Романюку надав.

Зокрема, Григоренко наголосив, що підписи на підтримку Пуца були, втім, з його слів, на них не треба опиратися, щоб не перетворювати усе в «горбачовщину».

«Були підписи за Пуца, але шановні, до чого ми так дійдемо?! Ми що йдемо до «горбачовських» часів, коли люди на підприємствах обирали керівників. І це до чого призвело… Звичайно, потрібно враховувати думку колективу, але й професійний рівень людини теж, її погляди. Окрім цього, міський голова, несе відповідальність за господарсько-фінансовий стан цього підприємства і має своє вагоме слово в призначенні директора. Бо «горбачовські» часи ми вже проходили й це призвело лише до хаосу», - висловився під час «скандального» телеефіру посадовець.

Андрій Черчик вважає, що саме цими словами заступник Романюка і видав те, що мер все ж бачив колективний лист.

«Я показував меру підписи, їх було 197 на підтримку Пуца. Це ми ще до всіх не підходили, адже можна було й більше назбирати, та вирішили що цього буде достатньо, аби думку колективу почули. Втім, під час одного із сесійних засідань пан Романюк казав, що не бачив підписів. Це обман чистої води, адже його заступник Григоренко підтвердив під час ефіру, що з цими підписами мера ознайомили.

Більше того, були заяви в ефірі, що профспілка і колектив підтримали кандидатуру нового директора, але це теж неправда. Я сидів і слухав цих людей та дивувався, що дивляться в очі та обманюють», - наголошує голова страйкового комітету.

ДИСКРЕДИТАЦІЯ НЕВДОВОЛЕНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Аби відволікти увагу лучан від проблем на головному транспортному підприємстві обласного центру, владці вирішили дискредитувати учасників страйкового комітету, розповідає Андрій Черчик. Їхні акції протестів назвали проплаченими.

«Те, що ми висловлюємо невдоволення діями Луцького міського голови - не влаштовує мерію. Тому нас намагалися дискредитувати. Зокрема, є такий пан Тарас Яковлев (перший заступник градоначальника, - ред.), який цим активно займався. Зокрема, коли ми взимку перекривали рух транспорту, бо нам не платили зарплату вже котрий місяць поспіль, то він вийшов із Григоренком, став навпроти мене і почав кричати: «Вас купили! Це все проплачена акція!».

А я стою перед ним, простий водій, змерз, бо був мороз сильний, зарплати немає, тримаю в руці плакат з надписом із Біблії «не затримуй платню найманцю і не додавай собі гріхів». Це таке ставлення до людей і бажання вирішувати питання…», - розповідає працівник ЛПЕ.

ПРИМИРЕННЯ і ПОДАРУНОК МЕРУ - БІБЛІЯ

Коли конфлікт на ЛПЕ загострився, працівникам боргували зарплату, водіїв не хотіли навчати задля підвищення рівня кваліфікації й зарплати, особливо «говірким» погрожували звільненнями, то терпець у людей увірвався. Так, водії комунального підприємства анонсували довгостроковий страйк та припинення руху «рогатих». Тоді до пошуків компромісу залучили Національну службу посередництва та примирення. І люди таки домоглися того, щоб до їхніх вимог дослухалися.

Голова страйкового комітету каже, що коли йшов на ЛПЕ, то розраховував працювати лише водієм і ніколи не думав, що доведеться ставати активним громадським діячем.

«Я далекий від мерії, політики і ніколи не замислювався над тим, що там робиться. І, чесно кажучи, не відчував, що для мене мер міста щось робить, чи не робить. Мені було все рівно, чи він є, чи його немає. А от коли довелось говорити з попереднім директором про необхідність привести тарифні ставки водіїв відповідно до галузевої угоди, як це прописано в законодавстві, то Домбік встав і каже, що мер не підпише. І тут я зрозумів, що не директор вирішує скільки має отримувати водій, а Луцькій міський голова.

Тоді знайшлися однодумці, кого теж не влаштувала несправедлива ситуація на ЛПЕ й ми почали висловлювати своє невдоволення. Потім зареєстрували вимоги в НСПП (ред., - Національна служба примирення і посередництва). Тоді відбулися важкі переговори. Ми тиснули, вони тиснули, нам погрожували судами, ми повноцінним страйком. Так, трудовий колектив свого досягнув.

Потому вибрали нового директора і мер приїхав на підприємство, щоб виступити перед колективом і похвалитись, що проблему вирішили. Тоді я взяв дома Біблію - повне українське видання - і подарував Романюку. Потім він мені сказав: «Ти не уявляєш, скільки в мене вже тих Біблій...».
Тут я жахнувся, уявивши картину: як люди, працівники різних установ, лікарень, шкіл, дитячих садочків несуть йому Біблії і просять, просять, просять… За хвилину схаменувшись, я йому відповів: «Миколо Ярославовичу, ця Біблія не для вашої колекції, а до читання», - пригадує пан Андрій.

НОВОВВЕДЕННЯ В ЗАРПЛАТАХ: ОДНИМ ВСЕ, ІНШИМ НІЧОГО

Працівники ЛПЕ бідкаються, що навіть ті, хто покладав надію на господарність та чесність нового керівника, – втрачають її.

«Ну от скажіть, де ж тут справедливість?! Наші кондуктори працюють в жахливих умовах, а новопризначений директор їм відмовив в доплаті по 200 гривень. Мало того, що зарплату їм не збільшив, а й те, що було – відняв. Втім, собі в два рази збільшив. Яка тут мораль? Хай собі заробляє хоч по 20 тисяч чи по 30, мені байдуже, але має бути справедливість, а не збільшення соціального розриву з робітничим класом. Усе це тільки по-новому розпалює внутрішній конфлікт на підприємстві, тому, що буде далі, важко сказати», - підсумував голова страйкового комітету.

Зваживши на ситуацію, що склалася на комунальному підприємстві, працівники ЛПЕ вирішили створити незалежну профспілку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Рома Показати IP 25 Квітня 2016 21:31
Романюк дограється, ой дограється зі своїми схемами.
Лучанин Показати IP 25 Квітня 2016 21:48
Навіть не здивувало, коли на передачі Григоренко казав про те що хабарникам треба зробити умови і зовсім навіть і не може подумати що звичайні люди достойні ще кращих умов. То за кого ж вони мають людей? Умови дійсно треба покращувати, тільки в тюрмах - для Григоренка, Романюка, Яковлева &Ko, і вже для Грицюка (думаю вже є за що). Ну не буде в нашій країні би*ло, яке може кожен раз вкрасти 50 тисяч чесно працювати за 20 чи то за 30. Не буде!
Водій Показати IP 25 Квітня 2016 21:50
Поясніть цьому бютівцю Григоренко, що "горбачовщина" призвела не до хаосу, а до незалежності України. "Горбачовщина" - це демократія, а в негативному контексті це поняття вживають тільки путіноїди.
:): до Водій Показати IP 26 Квітня 2016 10:19
а ще колишні комсорги та партійна номенклатура!!!
Лучанин. Показати IP 25 Квітня 2016 22:19
Романюк - чоловяга грамотний. А ось кадровий склад заступників безграмотний, крім Киці і Вербича. Два з інших трьох дійсно проявляють зверхність. Це наслідок того,що не про людей громади вони думають,а про карєру, прислуговуючи Романюку. Миколо Ярославовичу, схаменіться. Підберіть замів за фахом,а не по відданості.
Лучанин Показати IP 26 Квітня 2016 08:38
Хто такий Григоренко,щоб говорити про професійні якості Пуца?Що зробив Григоренко в цьому житті крім ля-ля-ля.Те саме можу сказати і про Яковлєва.Занадто зарано ви отримали такі посади.В управлінні міською радою повинні бути господарники а не політики.
іронія Показати IP 26 Квітня 2016 08:53
Для себе і своєї кишені - так дуже грамотні. Вербич - не є фахівець , стикалася
справжній водій Показати IP 26 Квітня 2016 10:47
"зверхність, зневага та обман" - то якраз про того, який риє яму новому директору, прикриваючись Біблійними цитатами. А хто іншому яму копає-той сам до неї і попаде, рано чи пізно.
працівник депо до справжній водій Показати IP 26 Квітня 2016 13:41
Цілком підтримую справжнього водія. Як не соромно в такі дні Великого посту на всіх лити бруд і брехню. Невже Палиця разом із Черчиком не боіться гріха.
депошник до справжній водій Показати IP 26 Квітня 2016 13:51
Це правда про яму. Як не соромно в дні великого посту обливати всіх брудом і брехнею. На себе подивіться.
Андрій Черчик до справжній водій Показати IP 26 Квітня 2016 20:35
Ніхто яму Грицюку не копає, я його не знаю, проблем його не знаю, може в нього десять дітей голодних по хаті бігає, може рідні хворіють, потрібні гроші, що мені до нього і до Романюка. Якщо й домовились про таку зарплату, то їхня справа, але яма копається неправді і несправедливості. Запитаєте якій? Ну вас не було в кабінеті, коли мені пропонував Ігор Грицюк кращу більш оплачувану посаду, а вже в ефірі, як я йому відмови, говорив, що я найгірший водій підприємства. Чи ті самі підписи, та їх сотні людей бачили, один мер не бачив і не чув, чи коли зайшли просити новопризначеного щоб повернув 5 тисяч гривень кондукторам, це ж четверта частина його зарплати, то він на то: "Мені кондуктори не потрібні.. а будуть виступати, позвільняю..." Вас там "справжній водій" не було, я був і свідки були і знаю що кажу правду.
справжній водій до Андрій Черчик Показати IP 27 Квітня 2016 15:42
Правда в тому, що свій особистий конфлікт з Грицюком пан Черчик презентує читачам, як конфлікт колективу підприємства з директором. Справедливість - у сумлінному виконанні покладених на водія чи директора своїх обов'язків. Директор їх виконує, а водій Черчик уникає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus