USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

DOGE – що сталося за 2023 рік

10 Січня 2024 12:32
Усе більше людей захоплюються криптовалютами. Це неважко пояснити, взявши за приклад біткойн ціна якого за час існування зросла в тисячі разів. Мем-коїн DOGE з’явився в далекому 2013 році, тому в нинішньому році святкує своє десятиріччя. Цей ювілей дає змогу підбити підсумки.



Короткі відомості про криптовалюту




Попри жартівливість з боку створювачів, доля криптовалюти досить непроста. В її історії чимало злетів та падінь. Монету створили Біллі Маркус та Джексон Палмер. Ці ентузіасти просто вирішили пожартувати та не розраховували на серйозний успіх свого продукту.

Тривалий час про токен було небагато відомостей, адже його не сприймали всерйоз. Головною метою розробників було досягти значення в 1 долар. Найближче до цього показника вдалося наблизитися у 2021 році.

Причиною швидкого зростання стало питання від Ілона Маска в соціальній мережі. Відомий на весь світ підприємець запитав, чи варто використовувати догкоїни для можливості покупки електромобілів Тесла. Цього було достатньо, щоб криптовалюта суттєво зросла в ціні. Максимальний показник за одну монету складав понад 73 американські центи.

Зараз ця цифра суттєво зменшилася, проте про токен не забувають. Серед інших цікавих відомостей про криптовалюту:

– загальна капіталізація перевищує 11 млрд доларів;

– для майнінгу використовується такий самий алгоритм, як і для біткойна;

– DOGE – друга за обсягом капіталізації криптовалюта, створена на алгоритмі PoW (після біткойна);

– можлива покупка ексклюзивних товарів за монети (сувенірна продукція від Тесла, квитки на баскетбол);

– 2000 організацій у світі підтримують оплату монетою (від інтернет-сервісів до готелів).

Варто зазначити, що історія DOGE знає про численні зростання та падіння курсу, які пов’язані з відомими особистостями. Періодично цікавість до монети підігрівається відомими підприємцями. Це не тільки Ілон Маск, але й Віталік Бутерін (розробник ефіру), Марк К’юбан (власник баскетбольного клубу НБА). Варто їм викласти пост, де хоча б якось згадується криптовалюта, як це призводить до коливань курсу.



DOGE у 2023 та його перспективи




Попри те, що монета втратила у вартості, вона не щезає та навіть не збирається втрачати популярність. У 2023 році її продовжують широко використовувати для різноманітних задач. Це не тільки покупки, але й благочинні внески, допомога хворим абощо.

Одна з визначних подій 2023 року – кількість адрес, на яких зберігається криптовалюта DOGE, зросла до 5 мільйонів. Кількість активних адрес збільшилася вдвічі та досягла 168000. Кількість транзакцій на кінець 2023 року в порівнянні з червнем виросло на 1000%! Таким чином популярність монети та цікавість до неї залишається на високому рівні.

Дослідники ринку криптовалют сходяться на думці, що курс крипти в нинішньому та наступному році не зазнає суттєвих змін. Звісно, коливання можливі, як в один, так і в інший бік.

DOGE – криптомонета з досить непередбачуваним майбутнім. Адже на її курс впливає дуже багато факторів: навіть згадування в соціальній мережі може призвести до зростання цікавості користувачів та курсу.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus