USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Twitter, який Ілон Маск купив і перейменував, здешевшав на 71%

4 Січня 2024 23:38
Фонд Fidelity, який володіє часткою в X Holdings, заявив, що соцмережа X (колишній Twitter) коштує на 71,5% менше, ніж на момент купівлі платформи мільярдером Ілоном Маском.

Про це повідомляє Axios із посиланням на оцінки Fidelity, передає Економічна правда.

За даними Fidelity, вартість X лише у листопаді 2023 року, на тлі того, що Маск "послав" рекламодавців, які бойкотують платформу, впала на 10,7%.

За оцінками Fidelity, вартість X на кінець листопада 2023 року становила близько 12,5 млрд доларів. При цьому кількість щомісячних користувачів X впала на 15% за перший рік правління Маска.

Читати ще: Мільярдер Ілон Маск за $44 млрд купив Twitter

"Fidelity почала знижувати вартість своїх акцій Twitter у перший місяць після викупу Маском (у жовтні 2022-го).

При цьому Fidelity не обов'язково має багато, якщо взагалі має, внутрішньої інформації про фінансові показники X, попри те, що є акціонером приватного бізнесу. Інші акціонери можуть по-різному оцінювати свої акції в Х", – додає Axios.

До слова, газета Financial Times у своїх передбаченнях на 2024 рік прогнозує, що соцмережа X Ілона Маска цьогоріч може збанкрутувати.

Раніше повідомлялось, що соцмережа X заробить у 2023 році на рекламі приблизно $2,5 млрд – це значно менше у порівнянні з попередніми роками.

У звіті Media Matters for America йдеться про те, що платформа X розміщувала рекламу великих брендів, таких як Apple, поряд з антисемітським контентом, наприклад, мемами, що зображують нацизм як духовне пробудження, і цитатами Адольфа Гітлера, поданими в надихаючому стилі.

Після цього стало відомо, що низка компаній, серед яких Apple, Disney, Comcast, Lionsgate та Paramount Global, припинять купувати рекламу на платформі X.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus