USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Ансамбль з Волині після першого ж виступу отримав палких фанатів

22 Грудня 2014 08:00
У Шацьку з’явився естрадний ансамбль «Глибина», який після першого ж виступу отримав палких фанатів. Ще б пак: співають українською, російською та англійською мовами, виконують вітчизняні та зарубіжні хіти, майстерно грають на музичних інструментах. Найстаршому учаснику ансамблю – 17 років, а наймолодшому – 9. Про це повідомляє «Слово Волині».

Керівник гурту – викладач Шацької дитячої музичної школи Олександр Матяшук. Цей музикант-віртуоз має абсолютний слух, а музичну освіту свого часу здобував на кафедрі естрадної музики. Тому, коли випала нагода застосувати знання на практиці, відразу скористався нею. Так виник незвичайний ансамбль.

«Музиканти «Глибини» – всі мої вихованці, талановиті і перспективні, здатні тонко відчувати музику. Гітарист Володя Омелянюк навчається в 4 класі музичної школи, грає на класичній гітарі і на басі. Ще один гітарист Валера Цевух – випускник ДМШ, нині студент Шацького лісового коледжу. Тарас Шапран грає на клавішних інструментах, четвертокласник музичної школи по класу фортепіано, мріє про професію музиканта. Родзинкою ансамблю і нашою великою гордістю є 9-річний барабанщик Андрій Яковініч», – знайомить зі складом гурту Олександр Матяшук.

Злиття музикантів у єдиний колектив відбулося швидко і без особливих проблем. Інструменти вони мали власні, приміщення для репетицій люб’язно надав Шацький лісовий коледж (директор Ігор Жмурко). Цікаво відбувався пошук солістів. Сильний голос учениці Шацької школи Ані Вялової, до речі, переселенки з Луганська, керівник відкрив просто на вулиці: дівчина співала під гітару …повстанські пісні! Спів Оксани Цвинкилевич, школярки із Самійлич, доньки священика, вперше почув на районному конкурсі «Срібні дзвіночки». Тепер обидві дівчинки – в команді «Глибини».

На сьогодні в репертуарі ансамблю – чотири композиції, ще дві в стадії розробки. Дебютний виступ відбувся під час невеликого шкільного свята – дня іменинника, організованого для учнів 4-А класу Шацької школи учителем Людмилою Зуб. Саме в цьому класі навчається найменший учасник ансамблю Андрій Яковініч, як виявилося, не лише музикант, а й спортсмен (любить футбол) і до того ж відмінник. На Андрійка того дня прийшла подивитися вся його сім’я: тато, мама, сестричка і навіть прабабуся.

«Так, ми пишаємося нашим хлопчиком! Музикою він захопився ще з 5 років, тепер вміє грати на гітарі і на барабані. Це в нас сімейне. Його дідусь у молодості був непоганим гітаристом і теж грав в ансамблі. Син з задоволенням відвідує музичну школу і бере приватні уроки гри на барабані в шацького музиканта Євгена Шаповалова. Грати на ударних не так то легко, як здається, тому Андрійко спершу вчився правильно тримати барабанні палички, опановував ритм, барабанив по подушках і долонями по колінах. А зараз уже без проблем справляється з цілою барабанною установкою», – не приховує гордості за сина тато Сергій.

В Олександра Матяшука – нові клопоти після успішного дебюту ансамблю. Потрібно працювати над розширенням пісенного репертуару, пошуком постійного звукооператора, питанням участі гурту в обласних та всеукраїнських конкурсах. Утім, керівник з упевненістю дивиться в завтрашній день.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus