USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Австралія надала Україні новий пакет допомоги на $13 мільйонів

25 Жовтня 2023 09:19
Австралія відправила в Україну новий пакет військової допомоги вартістю 20 мільйонів австралійських доларів ($12,8 мільйона), до якого увійшли обладнання для розмінування і для боротьби з дронами.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The West Australian.

«Австралія, як і раніше, твердо підтримує Україну в захисті від незаконного й аморального вторгнення Росії. Цей внесок надасть Україні одні з кращих можливостей у світі, одночасно інвестуючи в суверенну оборонну промисловість і технологічний сектор Австралії», – заявив прем'єр країни Ентоні Альбанезе.

До складу пакета увійшли обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер по металу і системи протидії дронам – все обладнання розробили австралійські компанії DroneShield, Micro-X, Minelab і SPEE3D.

Читати ще: Німеччина готує зимовий пакет допомоги Україні на €1,4 мільярда, – Шольц

Як зазначив міністр оборонної промисловості Австралії Пет Конрой, 3D-принтери по металу можна використовувати для друку запасних частин при розмінуванні, а портативне рентгенівське обладнання надасть «життєво важливу допомогу українському персоналу на полі бою».

Крім того, повідомляють, що Австралія відправила літак E-7a Wedgetail Королівських ВПС до Німеччини для підтримки зусиль із захисту воріт для міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus