USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Бюджетні установи Луцька звільнили від плати за землю

25 Лютого 2015 15:09
Бюджетні заклади - школи, садочки, державні установи, у тому числі й МВС, СБУ прокуратуру, - звільнили від сплати податку за землю.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, згідно з чинним законодавством, в Україні скасовані пільги по землі для установ Міноборони, прикордонних служб, шкіл, бюджетних установ. Лише релігійні громади не платитимуть цього податку.

Тому всі установи, у тому числі й школи, дитсадки, які раніше не платили за землю, муситимуть у своїх кошторисах передбачити кошти на плату за землю. Однак в компетенції органів місцевого самоврядування – визначити перелік установ, які не платитимуть за землю.

Оскільки бюджетні установи не передбачили на 2015 рік кошти за сплату оренди землі, то в міськраді пропонується звільнити від сплати земельного податку всі установи, які фінансуються за рахунок держбюджету: школи, садочки, органи державної влади, суди, прокуратура, МВС та інші.

ЧИТАТИ ЩЕ: СУДИ, СБУ, ПРОКУРАТУРА: ХТО НЕ ПЛАТИТИМЕ ЗА ЗЕМЛЮ В ЛУЦЬКУ

Депутати міськради пропонували звільнити ці установи від сплати за землю на півроку, аби за цей час

вони звернулися до своїх профільних міністерств з проханням виділити кошти для сплати за землю в бюджет міста. Мовляв, закон один для всіх, тож навіть силові структури, мають його виконувати і платити оренду.

Однак ця пропозиція не набрала необхідної кількості голосів.

Відтак, бюджетні установи звільнили від плати за землю у 2015 році терміном на рік, аби не було нестачі в бюджеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
опа Показати IP 25 Лютого 2015 15:12
І як ви думаєте, хто буде різницю покривати!? А потім дивуємось чому бюджет не виконується і податки для населення та бізнесу зростають(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus