USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Бійцям «Світязя» передали сучасну польову кухню

10 Листопада 2014 13:09
Сучасну польову кухню передали бійцям «Світязя» ковельські активісти. Про це інформує Про Ковель.

Волинські патріоти ГО «Всеукраїнське громадське об’єднання Комітет громадського спротиву» спільно з благодійниками змайстрували військово-польову кухню для бійців добровольчого спецпідрозділу з охорони громадського порядку «Світязь», який створений в структурі УМВС України у Волинській області. Днями добровольці, які досі на тренувальному полігоні проходили гідний професійний вишкіл – здобували теоретичні і практичні знання ведення бою, відбувають у зону АТО на новенькому вантажному автомобілі та з власною кухнею – все це подарунки волинських волонтерів.

У комітеті громадського спротиву добре розуміють, що голодний солдат – це поганий солдат, а особливо тепер, коли наближається зима. Тому тут вирішили оснастити наших бійців новенькою військовою куховарнею. Заступник голови ГО Ігор Пініс розповів, що батальйон «Світязь» отримав від Міністерства внутрішніх справ дві вщент зношені малогабаритні військово-польові кухні, а благодійники та бригада ремонтників із цієї купи металобрухту зібрали один сучасний апарат для приготування їжі в польових умовах.

Небайдужі громадяни власним коштом купували необхідні запчастини, а механіки безкоштовно цілодобово «чаклувала» над новим виробом. І ось через два тижні їхнє дітище оглянув командир взводу батальйону «Світязь» Ярослав Кашуба. Він, зі слів Ігоря Пініса, був дуже задоволений побаченим і неймовірно вдячний ковельським патріотам. До речі, волонтери потурбувалися, щоб кухня працювала на дизпаливі, а саме солярі, повністю замінили все начиння апарату, пофарбували його. Тепер кухар батальйону «Світязь» зможе бійцям одночасно приготувати чотири гарячі страви (місткість кожного казану – близько 60 літрів) та понад 70 літрів чаю. І ще одна цікава і досить суттєва відмінність цієї чудо-кухні від інших – майстри ремонтної справи додали до апарату ємкості, куди вміщується приблизно 100 літрів води. У час військових дій – це є доволі важливо.

Варто підкреслити, що над сучасною військово-польовою кухнею працювали голова Всеукраїнського об’єднання Микола Печенюк, ковельські активісти Василь Челій, Микола Поліщук та ремонтна бригада.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus