USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Борг лучан за послуги «Луцьктепла» становить 179 мільйонів гривень

25 Серпня 2022 13:08
За послуги державного комунального підприємства «Луцьктепло» нині лучани боргують 179 мільйонів гривень. Водночас рівень розрахунків за три місяців перевищує 100%.

Про це стало відомо під час наради у Луцького міського голови 25 серпня.

Керівник ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський поінформував, що чистий борг за послуги скоротився на 13,7 мільйона гривень та на сьогоднішній день становить 179 мільйонів гривень. Рівень розрахунків з квітня по липень становить 110%.

З його слів, підприємство намагається боротися з неплатниками. Тому з початку року до суду подано 945 позовів та заяв на видачу судових наказів на суму 44 мільйона 400 тисяч гривень.

Як стало відомо сьогодні, «Луцьктепло» провело низку заходів під час підготовки до опалювального сезону, зокрема реконструювало дві квартальні котельні та замінило найбільш аварійну ділянку мережі на вулиці Кравчука. Однак цього року підприємство отримає на 5 мільйонів метрів кубічних газу менше, ніж це було у попередні роки.

Зважаючи на ситуацію в країні, місто готується до різних сценаріїв, тому міська рада подала заявку по проєкту USAID на отримання великої кількості наметів, дизельних генераторів, електричних обігрівачів, буржуйок та усього іншого.

Усе це обладнання, за його словами, у випадку відсутності газу дасть можливість обігріти людей.

Міський голова Ігор Поліщук дав доручення відповідним службам з’ясувати у партнерів, коли можливе постачання цього обладнання.

«У випадку відсутності постачання обладнання з цього проєкту, потрібно самим придбати пічки, дизель-генератори та все необхідне, передбачивши для цього необхідні кошти. Щиро сподіваємося, що нам не доведеться використовувати ці буржуйки, модульні котельні, намети, польові кухні, але мусимо бути готові до всього», – наголосив Ігор Поліщук.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus